Перше, що відчуваєш, пробуючи картопляний січеників з сиром і беконом – це дивовижний контраст між тонкою хрумкою скоринкою і ніжною повітряної м’якоттю. І тільки потім на завмерлі в очікуванні смакові рецептори різко падають всілякі відтінки смаку: вершковий – від вхідного до складу страви сиру, солодко-пікантний – від обсмаженого з салом цибулі, гострий – від пекучого часнику.
При всьому вищесказаному приготувати січеники не так вже й складно, а єдиним їх недоліком можна вважати те, що скільки б штук ні поклав собі на тарілку – все буде мало.
Спробуйте також: картопляні деруни, рецепт з бринзою.
Необхідні інгредієнти:
- картопля – 600 г
- ріпчаста цибуля – 1 шт
- куряче яйце – 1 шт
- твердий сир – 50 г
- сало з м’ясним прошарком (сире) – 50 г
- зелена цибуля – 2-3 пір’їнки
- часник – 2 зубчики
- мелений чорний перець і сіль – за смаком
- борошно – для панірування
- рослинне масло – для обсмажування
Опис процесу приготування січеників картопляних з сиром і беконом:
Тонко очищений від шкірки картоплю нарізати великими кубиками і залити холодною водою. На великому вогні довести до кипіння і варити на середньому вогні до повної готовності.
Проціджені від води, в якій варилися, кубики картоплі перекласти в глибоку ємність і на час відставити убік.
Злегка остиглий картопля вручну або за допомогою блендера перетворити в пишне пюре.
Лук звільнити від лушпиння, сало промити під холодною водою і просушити. Нарізати обидва інгредієнта маленькими кубиками, після чого, не додаючи в сковороду масла, обсмажити до м’якості.
Подрібнити за допомогою гострого ножа твердий сир і зелену цибулю.
Обсмажений з салом цибуля, сир, зелень і сире яйце додати до вже повністю остившему картопляного пюре.
Сполучені компоненти присмачити роздавлений часник, сіллю, меленим чорним перцем і ретельно перемішати.
З отриманої маси змоченими в холодній воді руками сформувати круглі коржі. Акуратно і старанно обваляти їх у борошні, щоб та покрила січеників товстим шаром.
Обсмажити кожен з них на рослинній олії до появи рум’яної скоринки з обох сторін.
Подавати картопляні сиченики з сиром і беконом гарячими або теплими, зі сметаною і свіжою зеленню.
Автор: Soroka