Щоб приготувати пиріжки з м’ясною начинкою, необов’язково купувати дорогий фарш. У магазинах часто продається ліверна ковбаса. А адже з неї можна приготувати чудову начинку для пиріжків! Щоб начинка вийшла смачна, ароматна і соковита, цибулю потрібно обсмажувати тільки на топленому маслі і ні в якому разі його не можна пересмажувати – він повинен залишитися м’яким. Для начинки краще взяти рис, який використовується для приготування каш, так як він при варінні повністю розкриває свій рисовий аромат.
Салат «Пеньок»
Інгредієнти для пиріжків з лівером і рисом:
Для тесту:
- 4 склянки пшеничного борошна без гірки
- 1 склянку підігрітої води
- 2 чайні ложки дріжджів
- 1 стакан нежирного кефіру
- 2 чайні ложечки цукру
- 2 яйця
- 1 чайна ложечка солі
- 1 яйце для змащування
Для начинки:
- 2 склянки готового розсипчастого рису
- 300 г ліверної ковбаси
- 70 г топленого масла
- 2 цибулини
- мелений чорний перець
- сіль
- велика щіпка сушеної петрушки
Покрокова інструкція, як приготувати пиріжки з рисом і лівером
Готуємо дріжджове тісто
Підігрійте до 30 градусів воду і вилийте її у велику миску, додайте дріжджі.
Після того, як дріжджі розчиняться без залишку, насипте сіль, цукор і додайте три столові ложки борошна.
Розмішайте віночком і поставте в тепле місце на півгодини.
Коли опара підійде, налийте кефір і покладіть яйця. За допомогою віночка суміш розмішайте.
Покладіть решту борошна і замісити трохи липнуче до рук тісто. Залиште його для підйому.
Готуємо начинку для пиріжків: рис і лівер
Зваріть розсипчастий рис (його можна приготувати заздалегідь).
Ліверну ковбасу поріжте кружечками, а потім великими кубиками.
Лук подрібніть і злегка обсмажте на топленому маслі.
Додайте до цибулі ковбасу і перемішайте – вона відразу розм’якне.
Додайте ліверну суміш до рису. Покладіть спеції і петрушку.
Перемішайте.
Швидке дріжджове тісто для пиріжків
Формування пиріжків з рисом і лівером
Тісто, що підійшло викладіть на стіл, посипаний борошном.
Тісто вимісити, але воно повинно залишитися дуже м’яким.
Дайте тесту ще раз підійти і розділіть на шматочки, які скачайте в колобки.
Піднялися колобки розімніть пальцями в коржі і покладіть на середину начинку.
Зліпити пиріжки з рисом і лівером.
Сирний крем: 4 рецепта
Після того як пиріжки піднімуться, перекладіть їх на деко швом вгору, змастіть яйцем і поставте в піч. Випікайте їх при 210 ° приблизно 25-30 хвилин до рум’яного кольору.
Злегка остиглі пиріжки викласти на блюдо.
Рецептом приготування духових пиріжків з рисом і лівером поділилася Загайнова Аліна.
Торт «Рижик» класичний
Смачного!
Автор відео: ЗРОБИ САМ СВОЇМИ РУКАМИ