Свинина – це ніжне і смачне м’ясо, яке не дарма так широко використовується в кулінарії. Ось і салат обжорка з чорносливом цей продукт не обійшов стороною, адже саме з ним салатик виходить неймовірно смачним і ситним, ніжним і оригінальним. Головний компонент при цьому, природно, м’ясо, але існує ряд цікавих рецептур, де використовуються як традиційні для цієї страви компоненти, так і вельми незвичайні, які абсолютно по-іншому розкривають це блюдо.
Як просто і швидко готуватися «Обжорка» салат з м’ясом свинини, ми докладно розповімо вам в своїй статті.
Салат обжорка з м’ясом і солоними огірками
Сирна «Обжорка» є неймовірно смачним і несподівано ніжним стравою. Завдяки огірочками салатик не втрачає пікантності, але при цьому володіє дещо незвичними смаковими якостями. Саме поєднання сиру і ніжною свинини робить це блюдо особливим, соковитим і таким домашнім, що дарує тепло і затишок.
Салат обжорка склад:
- 300 гр. м’яса свинини;
- 3 солоних огірка;
- 2 цибулини;
- 1 морквина;
- 130 гр. сиру;
- 150 гр. майонезу;
- 100 гр. кефіру;
- 2 ч. Л. оцту 9%;
- 1 ч. Л. цукру;
- 1/2 ч. Л. солі.
Як готувати салат обжорка:
- Морквину обов’язково миють, потім тільки чистять і подрібнюють на тертці з отворами великого діаметру. Тільки після цього її викладають на гарячу сковорідку з олією і прожарюють до тих пір, поки вона не набуде м’яку консистенцію і золотистий відтінок.
- Лучок чистять, потім дуже дрібно шаткують і заливають водою. Після цього до нього додають оцет, цукор і сіль і ставлять маринуватися не менше п’ятнадцяти хвилин.
- Огірки подрібнюють на тоненькі смуги. Після чого поміщають на сито, щоб рідина з них вся скла.
- М’ясо проварюють в трохи підсоленій воді, після чого безпосередньо в бульйоні студії і нарізають такими ж, як і огірки смугами.
- Сир натирається на тертці з мінімального розміру отворами.
- Майонез змішують із кефіром.
- Салатик викладають порційно в спеціальні кільця.
- Першими в них поміщають огірки, а на них морквину, яка до цього часу вже охолола. Її потрібно промазати кефіру майонезной сумішшю, як і інші шари.
- Тепер в форми поміщають м’ясо і цибулю, який обов’язково потрібно віджати від зайвої вологи.
- Залишається викласти до інших продуктів сир і прибрати формочку.
Порада: їли волога в огірочки все-таки залишилася і з кільця почав витікати маринад, то не варто панікувати, потрібно просто взяти серветку і витерти ці патьоки. До того моменту, як форму потрібно буде знімати, рідина вся піде, а салатик не втратить ні форму, ні своїх смакових якостей.
Салат обжорка з м’ясом рецепт
Для цього дивного блюда знадобиться вермішель швидкого приготування. Це і є той секретний компонент, який і робить «обжорка» особливою, святкової і вишуканою. Так, безумовно, з нею доведеться трохи повозитися, але результат вартий витраченого часу і сил. Не дарма ж саме цю інтерпретацію називають святкової і не готують кожен день.
На салат обжорка з м’ясом потрібні:
- 400 гр. свинини;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 400 гр. консервованої кукурудзи;
- 1 упаковка вермішелі;
- 50 гр. твердого сиру;
- 250 гр. печериць;
- 5 яєць;
- 2 ст. л. бальзамічного оцту;
- 40 гр. масла;
- 40 гр. цибулі-порею;
- 200 гр. майонезу.
Салат обжорка рецепт з м’ясом:
- Першим готують м’ясо. Його нарізають на невеликі кубики.
- Морквину чистять і подрібнюють також, як і м’ясо кубиками.
- Лук очищають і шаткують теж кубиками.
- Подрібнене м’ясо змішується з цибулею і морквою, до нього додається оцет, а при бажанні ще й спеції, після чого воно настоюється не менше години.
- Кожне з яєць по-окремо збивається, до них додається трохи майонезу і потім вони у вигляді млинців випікаються на гарячій сковорідці.
- Приготовлені млинці згортають на подобу рулету і ріжуть у вигляді тонкої соломки.
- Після годинного настоювання м’ясо разом з овочами прожарівается на сковорідці, потім студії і змішується з нарізаними соломкою яєчними млинцями.
- Гриби миють, ріжуть на тонкі пластинки і теж прожарюють.
- Лук-порей дуже дрібно ріжуть.
- Кукурудза відкидається на друшляк і тільки потім її додають до всіх підготовленим продуктам.
- Вермішель дрібно кришать і не змішуючи зі спеціями додають до складу салату.
- Все заливається майонезом, перемішується, зверху прикрашається тертим сиром і ставиться на час в холодильник. Це обов’язкова процедура, так як вермішелі ще потрібно трохи дійти.
- Коли вермішель стала м’якою, блюдо можна подавати до столу.
Порада: блюдо виходить дуже ситним і досить жирним. Щоб його трохи полегшити, можна використовувати легкий майонез, або змішати його в однакових пропорціях зі сметаною або йогуртом.
Рецепт салату обжоркі
Це ще одна не зовсім звичайна, унікальна рецептура, завдяки якій можна приготувати дивовижне, неймовірно насичене блюдо зі свинини та овочів. Смак багато в чому підкреслюють спеції, які вдосконалюють його і роблять незабутнім.
Будуть потрібні:
- 300 гр. свинини;
- 250 гр. консервованого горошку;
- 2 цибулини;
- 2 морквини;
- 2 солоні огірки;
- 2 яйця;
- 150 гр. масла;
- 1 лимончик;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 1/2 ч. Л. перцю;
- 2 лаврові листки;
- 1/2 ч. Л. коріандру.
Рецепт салату обжорка з м’ясом:
- М’ясо готують найпершим. Його обов’язково промивають, нарізають на невеликі шматки і опускають у воду з додаванням спецій і солі. У такому складі його проварюють близько двадцяти п’яти хвилин.
- Морквину очищеної нарізають довгими і дуже тонкими смужками, після чого прожарюють на сковорідці.
- Лук дуже дрібно шаткують. Після цього викладають на сковорідку до морквині, підсолюють, приперчує і прожарюють.
- Для приготування заправки збивають в блендері яйця, солять їх і перчать, додають масло, яке вливають дуже тонким струменем. Уже після масла туди видавлюється сік з лимона і все змішується.
- Огірки нарізають тонкими смугами.
- Відварене і вже остигле м’ясо ріжуть на смуги або просто невеликі шматочки.
- Горошок відокремлюють від маринаду.
- Всі продукти висипають в салатник і заливають приготовленим соусом, тільки після цього і перемішують.
Порада: щоб лимон дав максимальну кількість соку, його потрібно добре розім’яти. Найпростіше його трохи розкачати на столі трохи придавлюючи. Тільки після цього розрізати на половинки і видавлювати сік.
Салат обжорка зі свининою
У цій «обжорка» не використовуються огірки. Їх замінює маринована цибуля, який і надає трохи інший, але на диво насичений смак цієї страви. Робить його більш оригінальним і при цьому в стилі мінімалізму, так як продуктів тут задіяно зовсім небагато, що істотно спрощує процес приготування.
Будуть потрібні:
- 400 гр. свинини;
- 2 морквини;
- 50 гр. сиру;
- 2 цибулини;
- 200 гр. маринованих грибів;
- 200 гр. води;
- 7 ст. л. оцту 9%;
- 3 ст. л. цукру;
- 1/2 ст. л. солі.
Салат обжорка як готувати:
- Свинину занурюють в киплячу підсолену воду і проварюють. Після варіння її студії прямо в бульйоні і після охолодження вже нарізають тонкими смугами.
- Морква чистять, на самій великій тертці натирають і прожарюють трохи на сковорідці.
- Гриби просто розрізають на кілька частин.
- Сир порізати на дрібненькі шматочки.
- Лук якомога дрібніше шаткують, після чого заливають водою, змішаної з оцтом, цукром і сіллю. Лучок з пів години настоюється в холодильнику. Після закінчення ж цього часового проміжку його руками віджимають і змішують з іншими компонентами.
Салат обжорка приготувати з огірками
Це одна з найпростіших відомих рецептур «обжорка». По суті тут не потрібні складні і хитрі маніпуляції з продуктами, але не дивлячись на це смак і поживні властивості страви залишаються такими, якими і повинні бути. М’ясний салат як завжди залишається на висоті.
Будуть потрібні:
- 300 гр. м’яса свинини;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 20 гр. масла;
- 3 мариновані огірки;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 1/4 ч. Л. перцю;
- 100 гр. майонезу.
Етапи готування:
- М’ясо свинини потрібно промити і відокремити від плівок, після цього вже занурити в киплячу, трохи солону воду і проварити з пів години. Після варіння дати м’ясу охолонути і нарізати його соломкою, як можна більш тонкої.
- Лучок потрібно очистити і порізати на тонкі смужки.
- Морквину же чистять і теркою з максимальними отворами подрібнюють.
- Лук поміщають на розігріту сковорідку і в ній прожарюють до тих пір, поки він не стане м’яким. Після цього до нього додають моркву і прожарюють до придбання золотого відтінку.
- У підготовлене салатну блюдо викладають м’ясо свинини вже в подрібненому вигляді і прожаренние, остиглі цибулю і моркву. Додають трохи солі і перцю, якщо є така необхідність.
- Для подрібнення огірків, як і до цього для подрібнення морквини, потрібна велика терка. Їх просто натирають і трохи притискають, щоб рідини в них не було вже дуже багато.
- Подрібнені огірки теж висипаються в салатник і всі продукти заправляються майонезом.
- Все якісно перемішують і на цьому салатик вже вважається приготованим. При бажанні його ще можна трохи прикрасити, присипати зеленню, кукурудзою або горошком. Оригінально він буде виглядати і з нарізаними кружечками маслинами.
М’ясний салат «Обжорка», в якому використовується свинина – це чудова можливість не тільки швидко вгамувати голод, але і побалувати близьких хоч і дуже калорійним, але шалено смачним блюдом, яке просто ідеально підходить як для ситного обіду, так і просто у вигляді одного з святкових страв. Адже це насправді одне з найбільш універсальних і неймовірно поживних кулінарних творінь, від якого будуть без розуму всі чоловіки, які не особливо то люблять звичайні салати. Але ось від «обжорка» вони точно не відмовляться, особливо якщо в неї додано м’ясо свинини.