Салат мімоза з картоплею кожному знаком ще з дитинства. Блюдо зустрічалося на святковому столі дуже часто, а іноді і за звичайним сімейною вечерею. Легкий в приготуванні, не витратний за вартістю, ніжний і ситний листковий салат вам обов’язково сподобається.
Придуманий салат «Мімоза» був ще в радянські часи. З тих пір пройшло достатньо часу і з’явилося безліч різних варіацій приготування. І сьогодні ми розповімо, як приготувати салат мімоза рецепт з крабовими паличками.
На нашому сайті рецептів ви можете ознайомитися і з іншими цікавими рецептами мімози, такими, як, з дієтичним баченням страви, мімозою з печінкою тріски або салатом з копченою рибою.
Салат мімоза з картоплею та морквою
Перший варіант приготування крабовий “Мімози” найбільш простий за складом. Можна сміливо віднести рецепт до категорії страв на швидку руку, коли стіл потрібно накрити максимально швидко.
Салат мімоза склад:
- 400 гр картоплі;
- 150 гр моркви;
- 4 штуки великих яєць;
- 150 гр крабових паличок;
- 70 гр салатного нежирного майонезу.
Салат мімоза рецепт з картоплею та морквою:
- Вимити і відварити коренеплоди. Після очистити від шкірки і натерти на тертці в окремі миски.
- Відварити яйця до твердого жовтка, після остудити, позбавити від шкаралупи.
- Білки відокремити від жовтків, натерти на тертці в різні ємності.
- Крабові палички нарізати кубиками.
- Взяти плоске блюдо для салату і викласти шарами всі інгредієнти: половина картоплі, крабові палички, білки, другу половину картоплі, моркву, жовтки.
- Всі верстви крім останнього промащувати невеликою кількістю майонезу.
- Дати салату охолонути і просочитися близько години і можна подавати до столу.
Мімоза салат рецепт з сиром
Інший варіант ніжного салату відрізняється відсутністю картоплі в своєму складі, що робить страву більш легким і закусочних.
Перелік продуктів:
- 5 великих яєць;
- 200 гр крабових паличок;
- 200 гр сиру твердого сорту;
- 1 велика морквина;
- 50 гр легкого салатного майонезу.
Як приготувати салат мімоза з сиром:
- Яйця відварити, потім залити холодною водою, щоб охололи.
- Морква вимити і відварити до м’якості.
- Крабові палички позбавити від упаковки і подрібнити ножем або теркою.
- Сир крупно наретереть.
- Охолоджені яйця почистити, подрібнити на тертці окремо білок і жовток.
- Викласти шарами: білок, крабові палички, морква, сир, жовтки. Всі верстви, крім останнього, змастити майонезом.
- Рекомендується охолодити до подачі до столу протягом двох годин.
Салат мімоза з сиром і крабовими паличками
Родзинка цієї варіації приготування страви полягає в яблуках. Так-так, саме фрукти зроблять ніжний салат соковитіше і оригінальніше.
Перелік продуктів:
- 3 великих курячих яйця;
- 100 гр крабових паличок;
- 100 гр сиру твердого сорту;
- 100 гр замороженого вершкового масла;
- 1 зелене середнє яблуко;
- 100 гр майонезу.
Мімоза з сиром рецепт:
- Заздалегідь покласти в морозильну камеру маслечко – так продукт простіше буде натерти на тертці.
- Яйця відварити круто, потім залити холодною водою.
- Зняти лушпиння з цибулі і нарізати дрібними кубиками. Залити холодною водою на півгодини, щоб з продукту вийшла гіркота.
- Сир, крабові палички натерти в різні миски.
- Яблука вимити, промокнути рушником. За бажанням можна зрізати шкірку. Натерти на тертці або порізати соломкою.
- Охолоджені яйця очистити, розділити білки від жовтків і натерти.
- Зібрати салат, викладаючи інгредієнти шарами: яєчні білки, сир, вершкове масло, цибулю, крабові палички, яблуко, жовтки. Всі продукти потрібно змащувати майонезом, крім останнього шару.
- Рекомендується перед подачею поставити салат в холодильник на півгодини.
Салат мімоза з картоплею і морквою
Для приготування використовується класичний рецепт салату “Мімоза”, але замість рибної консерви використовуються крабові палички.
Перелік продуктів:
- 4 середніх картоплини;
- 3 середні морквини;
- 1/2 цибулини салатної;
- 5 салатного листя;
- 5 штук яєць;
- 200 гр крабових паличок;
- 100 грам майонезу нежирного;
- кілька гілочок зелені для прикраси.
Мімоза рецепт з картоплею:
- Картоплю і моркву вимити і відварити. Після того, як коренеплоди охолонуть, очистити і натерти в різні тарілки.
- Промити зелень і залишити обсихати на паперовому рушнику.
- Салатні листя обполоснути і викласти на дно блюда.
- Відварити яйця, потім остудити, очистити від шкаралупи і натерти жовтки і білки в різні миски.
- Крабові палички нарізати дрібними кубиками.
- Лук очистити від лушпиння і нашаткувати.
- Салат складається в такому порядку: картопля, крабові палички, цибуля, морква, білки, жовтки. Кожен шар потрібно промащувати невеликою кількістю майонезу.
- Прикрасити блюдо гілочками зелені і на годину поставити просочитися в холодильник.
Можливо вас також зацікавлять рецепти мімози з шпротами або мімози без картоплі.
Салат рецепт мімоза з крабовими паличками
Рецепт відрізняється дуже легким і ніжним смаком і мінімальним набором інгредієнтів. Сам процес приготування займає не більше 20 хвилин.
Перелік продуктів:
- 300 гр крабових паличок;
- 6 курячих яєць;
- 100 гр сиру;
- 50 гр майонезу;
- середня цибулина.
Салат мімоза покроковий:
- Відварити курячі яйця круто. Після залити холодною водою, щоб охололи. Потім почистити і відокремити білки від жовтків.
- Цибулину позбавити від лушпиння, нарізати тонкими четвертинками, залити кип’яченою водою.
- Взяти салатницю і натерти першим шаром половину варених білків, злегка покрити майонезом.
- Наступний шар – половину тертих крабових паличок, які також змащують заправкою.
- Третій шар – віджатий від зайвої рідини цибулю (половина), його заправки не змащують.
- Далі – половина тертого сиру, який покривають трохи соусом.
- Після сиру потрібно повторити шари, змащуючи їх майонезом – білки, палички, цибуля, сир.
- Завершують композицію терті жовтки, які не потрібно змащувати заправкою.
Салат мімоза рецепт з крабовими паличками – рекомендації:
- Яйця варяться 7-10 хвилин, в залежності від категорії. Час вважають з моменту закипання води. Переварені яєчні жовтки набувають темний відтінок, а адже саме жовтий верхній шар грає головну роль в оздобленні салату.
- Чим дрібніше натерті інгредієнти, тим краще салат просочиться і придбає ніжний смак. Тому рекомендується використовувати найдрібнішу тертку.
- Шари викладають, змащуючи кожен невеликою кількістю майонезу. При цьому його розносять по поверхні ложкою, що дозволяє злегка ущільнити інгредієнти.
- Замість крабових паличок можна використовувати крабове м’ясо. Не забувайте при покупці перевірити термін придатності на упаковці.
- Салат красиво виглядає на плоскому блюді, також можна подавати блюдо в скляній салатниці, щоб шари були добре видні.
- Прикрашати закуску можна зеленню, оливками, маслинами, тонкими кільцями кольорового лука, фігурками з овочів.
- До подачі салат повинен обов’язково встигнути просочитися, інакше при накладанні він буде розсипатися.
Салат “Мімоза”, як правило, подають до страв з морепродуктів, також добре поєднується закуска зі стравами з птиці.