Найпростіше купити таку закуску з шпрот в магазині вже готову. Але де гарантія, що він виявиться смачним, без шкідливих добавок і з нормальним терміном придатності? (До речі, у нас на сайті є відмінна стаття, як правильно вибирати продукти, щоб максимально заощадити).
Склад магазинного паштету з шпрот може дуже сильно розчарувати. Відмінною альтернативою такій покупці стане домашній, приготований власними руками, ароматний паштет з морквою і яйцем. Пропорції інгредієнтів ви можете регулювати на своїй розсуд, як і склад спецій. Отриманий продукт можна зберігати деякий час в холодильнику, або закатати в стерильні ємності для більш тривалого зберігання.
Паштет з ризьких рибних консервів ідеально підходить для закусочних бутербродів. Головне, вибирайте правильний продукт, вироблений переважно в Латвії. Помічено, що ціна на шпроти часто залежить від їх якості.
Складові:
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 яйце
- 100 г консервованих шпрот
- 1 ст.л. рослинного масла
- спеції – за смаком
- сіль за смаком
Покрокове приготування закуски з консервованих шпрот
Щоб цибуля зробив блюдо більш ароматним, його потрібно злегка підсмажити. Візьміть цибулину середніх розмірів і зніміть лушпиння, дрібно наріжте.
Морква і яйце зваріть. Відкрийте банку зі шпротами за допомогою консервного ключа і дістаньте потрібну кількість. До речі, за смаком можна трохи додати плавлений сирок «Дружба» або будь-який твердий сир.
Змастіть сковороду маслом для смаження і нагрійте її. Викладіть цибулю і пасеруйте на слабкому вогні кілька хвилин, поки він не стане м’яким і не придбає карамельний відтінок. Готовий лук перекладіть на блюдце і остудіть.
У відповідну ємність складіть морква і яйце, нарізані на шматочки, шпроти і обсмажену цибулю. Трохи підсолити і додайте будь-які спеції, щоб смак паштету був більш яскравим. Підійде суміш мелених перців – чорного, червоного, білого, також добре з рибою поєднується паприка, куркума і сушений селера.
За допомогою погружного блендера доведіть все інгредієнти до стану дуже густого пюре. Якщо немає блендера, ретельно розімніть всі інгредієнти виделкою.
Намажте готовий шпротний паштет на шматочки хліба, маленькі грінки або наповніть їм вафельні кошички. Він відмінно підійде в якості легкого перекусу.
Смачного!
Покроковий рецепт домашнього шпротного паштету з яйцем і морквою готувала Юлія Смирних.