Скажу банальну річ, але найпопулярніший салат на наших столах – це Олів’є. Ще років 7-10 тому готували його виключно на свята, зараз же він став цілком звичним буденним стравою. І щоб якось урізноманітнити страву, внести в нього новий смак або навіть колір, якщо хочете, час від часу варто трохи змінювати набір продуктів. Ні, я не пропоную змінити салат Олів’є до невпізнання, перетворювати його в оселедець під шубою ніхто не збирається. Просто давайте замість звичної вареної ковбаси покладемо відварене куряче м’ясо, а консервований горошок замінимо свіжим або замороженим. Такий варіант салату має право на існування, а якщо доведеться вам до смаку, то і на місце серед інших рецептів в кулінарному щоденнику.
Складові:
- відварене куряче філе -1 шт
- свіжий огірок – 1 шт.
- відварені яйця – 2 шт
- заморожений горох – 2/3 склянки
- відварну картоплю – 2 шт
- майонез для заправки – невеликий пакет
Покрокове приготування салату олів’є з куркою
Як видно зі складу інгредієнтів, майже всі компоненти салату повинні бути у відварному вигляді. Куряче м’ясо готується довше за інших, тому з нього і починаємо. Розморожене філе промиваємо, закладаємо в каструлю, заливаємо водою, трохи підсолюємо і ставимо на вогонь. Варимо після закипання до повної готовності 20 хвилин на середньому вогні. За цей час відварюємо яйця і картопля. Щоб жовток НЕ посірів, діставайте їх з вируючої води рівно через 7 хвилин після того, як вони закипіли.
Якщо хочете, щоб картопля в салаті був красивими акуратними кубиками, зваріть його заздалегідь, дайте йому повністю охолонути і трохи полежати.
Коли філе, картопля і яйця готові, беремося за горох. В окрему невелику каструлю наливаємо воду, ставимо на плиту і чекаємо, поки вона закипить. Після чого пересипаємо туди заморожений продукт і варимо при активному кипінні 5-7 хвилин. Обов’язково спробуйте горошину. Якщо вона всередині м’яка, але при цьому тримає форму, швиденько відкидайте на друшляк. Важливо не дати гороху розваритися.
Ну що, начебто, все готово, починаємо збирати салат. Яйця нарізаємо невеликими кубиками. Сильно не дрібнити. Перекладаємо в глибоку миску.
У неї ж кидаємо горох. Якщо використовуєте заморожений, заздалегідь розморозити горошок, промийте та висушіть.
Слідом за ним йде порізаний шматочками картоплю.
Огірок промиваємо, промаківаем рушником і подрібнюємо так само, як і всі інші інгредієнти, – невеликими кубиками.
Порізану остигнула курку перекладаємо в цю ж ємність з олів’є і заправляємо майонезом.
Гарненько перемішуємо салат олів’є з куркою, ставимо в холодильник на півгодини.
Перед подачею перекладаємо салат олів’є з куркою в салатницю або розкладаємо порційно в піали. Смачного!
Пропонуємо вам ще рецепти смачний салатів з майонезом:
- М’ясний салат з гранатом і грибами
- Листковий салат з консервованим тунцем
- Салат «Козел в городі» – 14 рецептів
- Салат «Сніговик»
- Салат «Різдвяний вінок»