Кожен в нашій родині любить голубці. Але часто через брак часу мені ніколи возитися з цією стравою. Саме тому для себе я давно визначилася з швидким способом приготування голубців: роблю їх, що називається, ледачими, її і готую в мультиварці.
Домашніх я балую соковитими, ніжними і дуже смачними ледачими голубцями з курячим фаршем. Секрет соковитості страви простий – все овочі я натираю на тертці, а замість фаршу з яловичини роблю сама ніжний з скоринкою. До всього іншого, ліниві голубці допустимо заморозити (розповім, як, щоб не злипалися), в подальшому при розморожуванні голубців і приготуванні блюдо не втратить свою користь і смак.
Інгредієнти (приблизно на 18 голубців):
- 1 склянка рису (близько 180 г)
- 2 цибулини (150 г)
- 2 моркви (200 г)
- половина капустини (близько 800 г)
- 4-5 стегенець
- 100 мл майонезу або сметани
- 2-3 зубчики часнику
- перець чорний мелений
- сіль
Як я готую ліниві голубці з куркою в мультиварці
Рисову крупу заливаю водою, відправляю каструлю на вогонь і відварюю до напівготовності. Пам’ятаю трохи посолити.
Потім відкидаю вміст каструлі на друшляк, промиваю під струменем холодної проточної води. Даю залишилася воді стекти.
Викладаю в глибоку миску, в якій буду місити фарш.
Очищаю, мою, а потім натираю моркву на крупній тертці.
Кладу в миску до рису.
Очищаю від шкірки цибулю і також натираю його на тертці. Можна збити в блендері, якщо боїтеся натирати.
Капусту очищаю від тьмяних листя, розрізаю качан на дві частини, мою, натираю на тертці. Викладаю в миску до інших продуктів.
Додаю сіль і перець. Можна додати і інші спеції, які вам більше подобаються.
З стегенець знімаю шкіру і зрізаю м’ясо, прокручують в фарш і додаю в миску.
Ретельно перемішую масу для ледачих голубців.
Хочу сказати, що на цьому етапі я роблю заготовки (ліплю котлетки), які в подальшому заморожу. У мене вийшло три підкладки по 4 голубца на кожній. Заморозьте голубці, а потім складіть в пакет для зберігання.
З решти маси я приготую голубці в мультиварці до вечері.
У чашу наливаю трохи олії рослинного. З натертої капусти і моркви роблю овочеву підкладку.
Викладаю ліниві голубці на підкладку з овочів.
Заливаю соусом з майонезу, подрібненого часнику і склянки води (просто змішую воду і майонез віночком).
Мультиварку встановлюю на режим «Гасіння» приблизно на 1 годину, потім залишаю на підтримці 30-40 хвилин.
Мої голубці готові, можна виймати.
Подавати найкраще з гарніром зі свіжих овочів, салатом або консервованими помідорами, огірками.
А також спробуйте:
- Запечені ліниві голубці в духовці
- Ледачі голубці в каструлі або сковороді
Смачного!