Таку запіканку готувала ще моя прабабуся. Звичайно, тоді не було мультіварок, блендерів та іншої кухонної техніки. Пекла бабуся пудинг з сиру в звичайній духовці, а яєчні білки збивала в пишну піну звичайним віночком. Я не знаю, як у неї виходило приготувати таке повітряне сирне суфле без сучасних пристроїв. Вона навчила мене деяким прийомам в приготуванні цього і не тільки цього рецепта.
Для приготування сирного пудингу в мультиварці продукти знадобляться такі:
- Сир 0% -735 г (4 пачки)
- Яйця – 6 шт
- Сметана 15% – 150 г
- Цукор – 250 г
- Крохмаль картопляний – 35 г (3 ст / л)
- Ваніль – 1/3 ч / л
Обсяг чаші моєї мультиварки 4,5 літра.
Процес приготування сирного пудингу в мультиварці:
Сир слід гарненько розім’яти, а краще пропустити через м’ясорубку або протерти через сито.
Яйця розділити на білки і жовтки. Білки прибрати в холодильник, а жовтки додати в сир. Також викладаємо туди сметану і крохмаль.
Міксером збиваємо наш майбутній сирний пудинг в однорідну масу.
Яєчні білки збиваємо з цукром в пишну піну. Цукор треба додавати поступово.
Тепер відповідальний момент номер один: збиті білки акуратно вводимо в сирну масу, повільно помішуючи. Додавати краще за 1-2 столовій ложці і вмішувати круговими рухами. Швидко перемішувати не можна!
Настав відповідальний момент номер два.
Перед випічкою в мультиварці сирного пудингу чашу мультиварки прогріти 3-5 хвилин, змастити вершковим маслом. Після цього перекладаємо в мультиварку сирну масу ложку за ложкою. Чи не виливайте всю масу відразу. Робіть це поступово.
Випікаємо пудинг в мультиварці в режимі «Випічка» 60-65 хвилин. Після чого відключаємо підігрів і не відкриваємо кришку мультиварки ще не менше години. Потім відкриваємо кришку і даємо сирному пудингу час охолонути. Після цього пудинг можна витягувати.
Все запіканки і пироги я витягаю з мультиварки так: вставляю грати для варіння на пару і перевертаю. Запіканка виявляється зверху.
Сирний пудинг витягнутий з мультиварки і готовий! Можна полити його улюбленим соусом, варенням, посипати тертим шоколадом, цукатами, горіхами.
Ще фото мого сирного пудингу. Апетитно виглядає!
Калорійність сирного пудингу в мультиварці (без соусу і шоколаду) на 100 грам = 178 ккал
- Білки – 12,6 г
- Жири – 2,5 г
- Вуглеводи – 22,5 г
А ось ще цікава сирна випічка за моїми рецептами:
Листкові конвертики з сиром і зеленню
Запіканка сирна з яблуками і апельсинами
Запіканка з курагою і чорносливом
Підписуйтесь на оновлення блогу і будете отримувати інформацію про вихід нових рецептів прямо на свою електронну адресу!
Всім приємного апетиту і гарного настрою! Дуже чекаю ваших відгуків!