Гливи з вершками мене навчила готувати подруга. Я була просто вражена, коли за 20 хвилин прямо на моїх очах було приготовлено частування не гірше ресторанних.
Гриби в вершках – самий універсальний спосіб приготування цих продуктів. Якщо ви цінуєте грибний смак, то обов’язково підкресліть його за допомогою молочних продуктів, додаючи їх в кінці обсмажування. Це нескладне блюдо можна подавати як самостійне, а можна і розбавляти будь-яким гарніром. Гриби в вершковому соусі за смаком найкраще поєднуються з пастою або картопляним пюре. На сайті вже є рецепт приготування глив в сметанному соусі http://na-vilke.ru/veshenki-v-smetannom-souse.html.
Готувати закуску дуже легко – вона створюється за 20-25 хвилин. Єдиний мінус такого продукту як гриби – близько 60% маси втрачається при термічній обробці. Враховуйте це при готуванні! Якщо ви готуєте на велику кількість їдців, збільшуйте масу придбаних грибів. Ну а з сортів – зупиніть свій вибір на гливу, так як їх легко можна купити в будь-якому супермаркеті.
Складові:
- гливи – 400 г
- вершки 20% – 50-60 мл
- рослинне масло – 30 мл
- сіль, чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:
Придбані гриби зріжте біля основи від самої грибниці і промийте у воді. Потім подрібніть великими шматочками.
Рослинна олія влийте в сотейник або на сковороду з високими бортиками. Помістіть ємність на плиту і розігрійте. Всипте в неї грибну нарізку, посоліть і поперчіть. За бажанням ви можете в цей момент додати і улюблені приправи, однак вони не повинні своїм яскравим смаком перебивати грибний!
Обсмажте все вміст ємності протягом 8-10 хвилин на середньому вогні. За цей час грибна маса стане менше в 2 рази.
Як тільки шматочки глив почнуть підрум’янюватися – влийте вершки. Найкраще використовувати магазинний варіант, так як домашні вершки при нагріванні можуть перетворюватися в жир. Зменшіть вогонь до мінімального і млоїте гриби в вершках близько 2-3 хвилин. Потім зніміть їх з плити. Якщо ви любите свіжу зелень в стравах, то можете подрібнити і додати її після закінчення обробки, щоб вершки не згорнулися.
- Готову страву викласти в креманку або піалу і подавайте до столу як в гарячому, так і в холодному стані, прикрасивши зеленню.