Приготувавши крем-суп із зеленого горошку з вершками, ви відчуєте, що смак цього бобу в супі розкривається незвично і по-своєму.
З цим смачним блюдом я познайомилася завдяки книзі «Кращі рецепти шеф-кухарів Москви». Рецепт крем-супу належить чудовому шеф-кухарю Дольфу Міхелю. Оригінальний рецепт я, однак, трохи змінила. У первинному варіанті суп пропонується зробити з додаванням копченої сьомги і без картоплі. Сьомгу я не додавала, а з картоплею, на мій погляд, суп виходить більш густим і насиченим. Ви можете зробити або як у мене, або просто не додавайте картоплі, а в кінці варіння супу прикрасьте його шматочком копченої сьомги. У супу ніжна консистенція з приємним ледве помітним ароматом свіжого весняного горошку. Вершки відмінно підійдуть для заправки, надавши супу ще більш ніжний смак. Готується блюдо всього близько 25 хвилин. Найкраще готувати його на один раз, так як підігрітий суп буде вже не таким смачним.
Складові:
- 400 мл води або овочевого бульйону (якщо хочете суп погустіше, то візьміть води трохи менше)
- 190 г зеленого горошку (замороженого, або свіжого)
- 1 середня картоплина
- 2 штуки цибулі-шалот (якщо немає, то можна цибулю-порей)
- 30 г вершкового масла
- 30 г вершків
- сіль, перець за смаком
за бажанням:
- 30 г копченого лосося.
приготування
- Дрібно нарізану цибулю-шалот обсмажуємо у вершковому маслі близько трьох хвилин на невеликому вогні.
- Перекладаємо обсмажену цибулю в каструлю, де будемо варити суп. Кладемо туди нарізану кубиками картоплю, заливаємо водою або бульйоном і варимо близько 15 хвилин.
- Потім висипаємо в каструлю зелений горошок і варимо близько 7-10 хвилин. Бажано не варити довше цього часу, щоб горошок не втратила свій красивий колір і не розварився.
- Далі все подрібнюємо блендером. Шеф-кухар пропонує потім процідити суп через сито, але так як я дуже сильно все подрібнити блендером, я пропустила цей крок. Ви ж можете зробити так, як радить шеф-кухар, щоб суп вийшов ще ніжніше.
- Потім до супу додаємо теплі вершки і перемішуємо.
- Суп готовий! Можна подавати до столу.
Порада:
- До супу відмінно підійдуть часникові грінки, або скибочки хрусткого багета, обсмажені в часниковому або оливковій олії.
- Перед подачею крем-суп із зеленого гороху можна посипати подрібненою зеленню.