Яких тільки млинців не існує: з м’ясом, грибами, варенням, медом, червоною ікрою та ін., Солодкі і не дуже. Так чому б не зробити подвійні млинці з вишнею та шоколадом. При подачі на стіл ці млинці виявляються з гарячим сюрпризом, який можна охолодити кулькою морозива. Лід і полум’я – прекрасне поєднання для десерту.
Про рецепті
Складові:
- молоко – 400-450 мл
- цукор – 2-3 ст. ложки
- борошно – 200 г
- ванільний цукор – 1 ч. ложки
- сіль – маленька щіпка
- яйця – 2 шт.
- рослинне масло – 2-3 ст. ложки
- свіжа вишня (або консервована у власному соку)
- шоколад – 100 г
- вершки (35%) – 1-2 ст. ложки
- морозиво (пломбір або ванільне)
- вишневий топінг
приготування:
- У мисці з’єднати яйця, цукор, ванільний цукор і сіль. Добре перемішати.
- Всипати частина борошна, ретельно перемішати. Влити в масу трохи молока, перемішати, щоб не було грудок.
- Всипати решту борошна і ретельно перемішати. Виходить досить густа маса.
- В отримане тісто невеликими порціями додати молоко, кожен раз перемішуючи суміш. Таким чином, тісто для млинців виходить без борошняних грудочок. Його консистенція нагадує рідку сметану. Додати рослинне масло (без запаху). Тісто має «відпочити» 5-10 хвилин. Порада: можливо, ще знадобиться молоко, це залежить від якості використаної муки. Тому при необхідності можна додати маленькими порціями.
- На розпечену і змащену олією сковорідку налити невелику кількість тіста, але щоб дно було вкрите. Шар тесту не повинен бути дуже товстим, адже чим тонше млинці, тим вони смачніше. Смажити млинці з двох сторін. Порада: повторно змащувати сковороду немає необхідності, тому що тісто вже містить рослинне масло.
- Млинці готові і можна їх з’єднувати попарно, прослаівая начинкою. На перший млинець покласти вишню без кісточок, трохи посипати цукром. Взимку або навесні цілком підійде варення варення без кісточок.
- Накрити другим млинцем. На водяній бані розтопити шоколад, додавши вершки. Другий млинець полити шоколадною масою.
- Зібрати подвійні млинці трикутником. Перед подачею на стіл начинені млинці помістити в мікрохвильову піч на 1 хвилину, вони повинні бути гарячими. Або прогріти іншим способом.
- Подавати гарячі подвійні млинці, полив топінгом з кулькою холодного морозива. Лід і полум’я – гарне поєднання.