Якщо ви підбираєте рецепт із серії «Оригінально, пікантно і швидко», зверніть увагу на салат з маринованих качанів кукурудзи, грибів і корнішонів «Смачні крихти». Всі потрібні компоненти вже готові до вживання, ваше завдання їх подрібнити і перемішати.
Чесно зізнаюся, цей салат для мене просто знахідка! По-перше, він дуже смачний, всі інгредієнти гармоніюють і доповнюють один одного. По-друге, виглядає дуже ефектно, адже маленькі грибочки, огірочки, кукурудза викликають естетичний захват. По-третє, готується моментально, із серії «гості на порозі». По-четверте, такий салат хороший в буденний день, якщо його подати, наприклад, до відварного картоплі, і прекрасно впишеться в меню святкового столу, закусочка що треба. По-п’яте, гідності цього салату можна перераховувати і перераховувати, але краще піти і приготувати це апетитне і яскраве блюдо з маринованих грибів і овочів – салат з качанами кукурудзи, печерицями та огірками-корнішонами «Смачні крихти».
Складові:
- огірки-корнішони мариновані маленького розміру – 1 банка (близько 150 г)
- печериці мариновані дрібні – 1 банка (близько 180 г)
- молоді мариновані качани кукурудзи – ½ банки (близько 100 г)
- цибуля червоний середнього розміру – 1 штука (близько 70 г)
- олія соняшникова нерафінована – 5 ст. л.
- чорний мелений перець – за смаком.
приготування:
- Червоний цибулю почистити, сполоснути водою, розрізати навпіл. Кожну половинку лука нарізати тонкими півкільцями.
Червоний цибулю називають ще кримським, ялтинським, синім або фіолетовим. Він має більш ніжний смак, ніж ріпчаста цибуля неповторну соковиту м’якоть без гіркоти. Такий лук краще вживати в сирому вигляді, наприклад, в салатах. При термічній обробці червоний лук набуває не дуже привабливий вигляд.
Детальніше про це згадується в статті про смаження цибулі.
- Відкрити банку з маринованими печерицями, злити розсіл, гриби викласти в чисту чашку відповідного розміру. Можна використовувати мариновані печериці власного приготування, тільки для салату беріть розмір трохи менше.
- Відкрити банку з маринованими молодими качанами кукурудзи, злити розсіл, кожен качан розрізати на 3 частини. Порізані качани молодої кукурудзи додати в чашку з маринованими печерицями.
- Відкрити банку з маринованими огірочками-корнішонами, вилити розсіл. Вийняти з банки огірки, додати в ємність до решти продуктів, при необхідності обрізати хвостики, якщо вони занадто довгі.
- Так само в чашку з овочами додати нарізаний півкільцями червону цибулю, приправити чорним меленим перцем за смаком, заправити нерафінованою соняшниковою олією, перемішати і залишити мінімум на 30 хвилин. За ці півгодини рекомендується пару раз ще перемішати салат.
- Викласти салат «Смачні крихти» в салатник і подати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- При відсутності червоної цибулі замініть його ріпчастою.
- В даний салат можна додати мариновані опеньки або інші види консервованих грибів.
- Не заради реклами, а заради правди, рекомендую використовувати для салату мариновані печериці ТМ «Верес», смачніше продукції в цій лінійці продуктів я ще не зустрічала. Печериці маленькі, один до одного, смак відмінний.