Оселедець, замаринована по-корейськи з морквою, стане вашою улюбленою рибою, якщо ви скористаєтеся моїм рецептом. Подавати закуску рекомендую з відвареною картоплею або розсипчастим рисом.
Оселедець – частий супутник російського застілля. Але найчастіше ми звикли вживати оселедець звичайного посолу, зроблену в солоному розсолі або копчену з магазину. Але можна замаринувати самим цю рибу по-корейськи, з додаванням морквини, цибулі, томатного соусу і гірчиці. Обов’язково потрібно включити в список інгредієнтів нерафіновану соняшникову олію і оцет, щоб риба вийшла ароматної і на смак приємною. Зберігається така оселедець по-корейськи тільки в скляному посуді. Пластикові контейнери відкладіть в сторону, вони нам не знадобляться.
Складові:
- оселедець свіжоморожена – 1 шт.
- цибуля білий салатний -1 головка
- морквина солодка -1/2 шт.
- томатний соус – 1 ст. л.
- гірчиця «Дижонская» в зернах – 1 ч. л.
- спеції для риби, кунжут – за смаком
- сіль дрібна йодована – 1 ч. л.
- олія нерафінована соняшникова – 3 ст. л.
- оцет 9% – 3 ст. л.
- цукор обичний- 1 ч. л.
Спосіб приготування
- Купуємо свіжоморожену оселедець. Підійде і оселедець сухої заморозки або свіжа, яку в продажу можна частіше побачити на Півночі Росії. Краще розморозити рибу заздалегідь. Оселедець добре помити і обтерти паперовим рушником.
- Знімаємо з неї шкуру, відрізаємо голову, розрізаємо черево і витягуємо нутрощі. Детальніше про обробленні оселедця дивіться тут http://na-vilke.ru/kak-chistit-selyodku.html. Молочко або ікру відкладаємо в миску, інше викидаємо. Всередині і зовні рибу знову протріть паперовим рушником.
- Відокремлюємо у оселедця філе від хребта, видаляємо плавники, дрібні кістки теж по можливості прибираємо. Філе оселедця нарізаємо тонкими смужками. Висипаємо в миску, де лежать молочко.
- Головку цибулі, бажано салатного сорту, нарізаємо півкільцями. Морквину тремо за допомогою терки для корейської моркви. Висипаємо овочі до філе оселедця.
- Додаємо сіль, насіння кунжуту, трохи спецій для риби, гірчицю «Дижонская» зернами, томатний соус, оцет і нерафіновану соняшникову олію. Краще брати домашнє рослинне масло, куплене на ринку, оскільки воно має більш насиченим ароматом. Якщо томатного соусу у вас немає, підійде і кетчуп або томатна паста, але тільки в меншій кількості, приблизно в два рази.
- Перемішуємо всі інгредієнти, що знаходяться в мисці і додаємо трохи цукру, знову перемішуємо.
- Складаємо оселедець по-корейськи в підлогу літрову скляну банку.
- Банку з оселедцем закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на ніч. Якщо рибу ви маринували вранці, її можна вживати вже через 5 годин. Оселедець по-корейськи – прекрасна закуска і гарна варіація звичайної слабосоленої оселедця. Ідеально поєднується з відвареною картоплею, підійде і для приготування апетитного бутерброда.