Зелені оладки зі шпинатом готувати можна в різних варіантах. Навесні і влітку купуйте для них будь-яку свіжу зелень – петрушку, кінзу, кріп, черемшу, селера, базилік. Взимку крім шпинату в оладки додається ріпчаста цибуля, морква, зелений горошок, заморожена зелень, подрібнена брокколі. Оскільки шпинат не має вираженого смаку, в тісто натирають сир або бринзу, приправляють спеціями. Якщо оладки готують із замороженого шпинату, його попередньо розморожують, рідину зливають. Свіжий шпинат дрібно ріжуть і додають в тісто сирим, без попередньої теплової обробки.
Час приготування: 30 хвилин.
Інгредієнти на 4 порції
- яйце – 1 шт
- кефір нежирний – 1 стакан (250 мл)
- борошно пшеничне – 1 склянка
- перець чорний мелений – щіпка
- сіль – 1/3 ч. л
- сода харчова – 0,5 ч. л
- оцет яблучний – 1 ст. л
- зелена цибуля – кілька пір’я
- шпинат заморожений – 150 гр
- черемша – невеликий пучок
- бринза – 50-70 гр
- куркума – щіпка (за бажанням)
- масло рослинне для смаження оладок
- сметана для подачі.
Приготування оладок з зеленню
Для приготування оладок можна використовувати кисле молоко або кефір з невеликим відсотком жирності. Якщо кефір густий, жирний, доведеться коригувати кількість борошна. Налийте в миску стакан кефіру кімнатної температури. Вбийте яйце.
Віночком стільком людям кефір з яйцем. Насипте просіяне борошно, перець і куркуму.
Перемішайте тісто до однорідності. Воно вийде досить рідким, трохи густіше, ніж тісто на млинці. Поки борошно не додавайте, через кілька хвилин тісто злегка загусне.
Дрібно наріжте всю зелень (якщо свіжий шпинат, порубати листя дуже дрібно). Додайте в тісто зелена цибуля і сіль.
Шпинат попередньо розморозити (можна в мікрохвильовку поставити на кілька секунд), злийте рідину. Покладіть в тісто зелень і шпинат. Перемішайте. Якщо тісто все ж вийшло рідкуватим, додайте ще трохи борошна.
Влийте гашене оцтом соду, залиште тісто на кілька хвилин. Потім покладіть раскрошенную на дрібні шматочки бринзу. І знову все змішайте.
На цей раз тісто для оладок зі шпинатом і зеленню остаточно готове. За консистенцією тісто вийде густим, тягучим, з ложки стікати буде повільно.
Розігрійте в сковорідці олію. Викладайте на невеликій відстані по столовій ложці тесту. Підсмажуйте зелені оладки на середньому вогні поки на поверхні не з’являться дірочки.
Переверніть, підрум’яньте другу сторону оладок із зеленню.
- Складайте готові оладки зі шпинатом і зеленню на підігріту тарілку, а ще краще – відразу ж подавайте до столу. Оладки зручніше смажити на двох сковорідках, щоб відразу напекти багато і з’їсти їх гарячими. Подавайте зелені оладки зі сметаною або густим йогуртом.
- Якщо ви з якихось причин не хочете готувати зелені оладки, це не привід впадати у відчай. Приготуйте звичайні оладки на кефірі з родзинками і подавайте їх з тієї ж сметаною або солодким варенням або джемом.