Якщо ви любите хлібець, тоді цей чудовий рецепт вам сподобається. Пропоную приготувати смачний домашній хлібний пудинг в духовці. Ця ситна випічка виручить вас в будь-яку хвилину. Часто буває, що потрібно швиденько підкріпити сім’ю, поки готуватися щось більш складне. А іноді потрібно знайти застосування черствому домашньому хлібу. Ось тут вам і стане в нагоді цей рецепт!
Приготувати хлібний пудинг можна з додаванням різних інгредієнтів, які є у вашому холодильнику. Можна покласти будь-яке м’ясо, рибу, ковбасу, бринзу. Хліб, бажано, використовувати не свіжоспечений. Відмінно підійде вчорашній, або навіть позавчорашній. Запікається пудинг близько 40-50 хвилин, все залежить від можливостей вашої духовки. Вживати краще в гарячому вигляді, можна присмачити сметаною, подати до хлібного пудингу перша страва. Це дуже апетитно! Спробуйте і оцініть. Отже, починаємо готувати.
Складові:
- хліб білий – 120 г
- помідор – 1 шт.
- яйце куряче – 3 шт.
- кріп – 0,5 пучка
- петрушка – 0,5 пучка
- сметана – 60 г
- сир пармезан – 30 г
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
Для змащування форми:
- масло вершкове – 25 г
- панірувальні сухарі – 2 ст. л.
приготування
Давайте спочатку підготуємо яєчну заливку. Для цього підбираємо відповідний глибоке блюдо. Розбиваємо курячі яйця. Петрушку і кріп добре промиємо і обсушити паперовою серветкою. Великі гілочки викидаємо, листочки дрібно нарізаємо. До яйцям додаємо сметану (у мене 20% жирності), і рубану зелень. Збиваємо виделкою до однорідної консистенції. Приправляємо сіллю і меленим чорним перцем. Можете додати ваші улюблені спеції, які будуть гармоніювати з нашої випічкою.
Візьмемо глибоку невелику форму для запікання. Добре змащуємо вершковим маслом. Зверху посипаємо панірувальними сухарями. Хліб нарізаємо кубиками, або брусочками укладаємо на дно форми.
Помідор промиємо, обсушити. Розрізаємо навпіл, нарізаємо півкільцями. Укладаємо в хаотичному порядку на шар хлібця.
Заливаємо яєчної заливанням. Посипаємо натертим на дрібній тертці пармезаном. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів. Відправляємо форму в духову шафу на 40-50 хвилин. Повинна утворитися золотава скоринка.
Хлібний пудинг готовий. Негайно подаємо до столу прямо в формі. Нарізаємо на порційні шматочки і пригощаємо своїх рідних. Смачного!
Господині на замітку:
- Для приготування подібного страви підійде і чорний хліб. Також замість пармезану можна використовувати будь-який твердий сир.
Прінотовленіе і фото: Svetlaya74.