Бісквітний торт, випечений за допомогою мультиварки і просочений ніжним сметанним кремом – завжди бажаний десерт, який готується неймовірно просто. Представляємо вашій увазі покроковий рецепт.
Хочете приготувати до чаю смачний і простий торт, не користуючись духовкою? Чому б не надати найважливішу частину роботи сучасної мультиварці? Я готую бісквітний торт в мультиварці Редмонд. У цій диво-техніці можна спекти відмінний торт без особливих зусиль і тимчасових витрат. Смак торта приваблює незвичайною ніжністю, адже м’які пухнасті коржі просочуються сметанним кремом і доповнюються шоколадною глазур’ю.
Цей рецепт неодмінно припаде до душі ще й тому, що складається з мінімуму доступних продуктів. Потрібно всього лише приготувати бісквітне тісто, і справа залишиться за малим.
Складові:
тісто:
- цукор – 1 ст.
- борошно – 1 ст.
- яйця – 4 шт.
крем:
- сметана – 400 мл
- цукор – ½ ст.
Глазур і сироп:
- шоколад – 100 г
- рослинне масло (рафінована) – 2 ст. л.
- вода для сиропу – 100 г
- цукру для сиропу – 100 г
- кондитерська посипання для прикраси.
Спосіб приготування
- Починаємо готувати торт з приготування коржів. 4 яйця вбиваємо в ємність для міксера.
- Збиваємо яйця в піну.
- Додаємо цукровий пісок і продовжуємо збивати, поки не вийде густа світла маса, збільшена в два рази.
- Яйця з цукром ретельно збиті. На весь цей процес має піти близько 10 хвилин. Тоді маса вийде дійсно повітряної.
- Прибираємо міксер і беремо лопатку. З її допомогою будемо вмішувати борошно. Для цього просіваємо її і частинами всипаємо в яєчно-цукрову суміш. Знизу вгору вимішуємо, але не довго, щоб бісквітне тісто залишалося повітряним.
- Готове тісто красиво лягає стрічкою. Воно в міру густе і повітряне.
- Чашу мультиварки потрібно змастити вершковим маслом. Викладаємо в неї тісто. Включаємо режим «Випічка»; час приготування 50 хвилин. Закриваємо кришку і чекаємо закінчення приготування.
- Почувши сигнал, потрібно відкрити кришку мультиварки і витягти чашу.
- За допомогою кошика-пароварки виймаємо готовий бісквіт з чаші. Даємо йому охолонути. Коли корж повністю охолоне, розрізаємо його гострим тонким ножем на дві частини вздовж.
- Тепер приготуємо сметанний крем. Збиваємо сметану з цукром. Крем готовий. Ще потрібно зробити сироп. Для цього змішуємо воду з цукром 1: 1 (по 100 г) і доводимо до кипіння. Даємо сиропу охолонути. Можна додати з холодний сироп харчовий ароматизатор. Я завжди використовую ром або коньяк в кількості 2-х крапель. Тільки відразу потрібно капати на ложку, а не в ємність з сиропом, щоб не зіпсувати.
- Приступаємо до складання торта. Перший корж викладаємо на блюдо. Кладемо зрізом вгору. Просочуємо ½ сиропу. Або можна використовувати трохи більше половини сиропу на перший корж, залишивши меншу частину на другий.
- Щедро перемащуємо корж сметанним кремом.
- Тепер викладаємо другий корж і повторюємо дії: спочатку сироп, потім сметанний крем.
- Обмащуємо кремом всю поверхню торта і боки.
- Торт можна поставити поки в холодильник і зайнятися шоколадною глазур’ю. Розтопимо шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. В розтоплений шоколад вливаємо олію в кількості двох столових ложок. Ретельно перемішуємо.
- Поливаємо шоколадною глазур’ю наш простий бісквітний торт, приготований в мультиварці. Зверху посипаємо кондитерської посипкою або іншими прикрасами, наприклад, кокосовою стружкою, шматочками кольорового желе. Ставимо торт в холодильник просочуватися мінімум на дві години.
- Як бачите, це зовсім нескладний рецепт торта в мультиварці. Сподіваюся, він вам сподобається. Приємного чаювання.
Господині на замітку:
- Замість цукрового сиропу можна для просочення бісквітних коржів використовувати рідке варення.
- Торт вийде ще смачніше, якщо між коржами посипати дрібно рубаними волоськими горіхами.
- Для просочення бісквітного торта також підійде масляний крем або заварний.