Салат соняшник з грибами і куркою нагадує справжній літній квітка з насінням. За рахунок свого незвичайного виду, блюдо може претендувати на центральне місце на столі. Подача салату соняшник з кукурудзою і грибами, як правило, викликає у гостей захоплення. Інгредієнти салату соняшник: гриби, курка, яйця – доступні продукти і їх легко придбати в магазині, тому, в будь-який момент можна влаштувати свято своїм близьким і друзям.
Салат соняшник з смаженими грибами
Салат соняшник з смаженими грибами і куркою дуже ситний і припаде до смаку не тільки жінкам, а й чоловікам, присутнім за столом. А завдяки привабливому зовнішньому вигляду, навіть примхливі дітки не відмовляться від порції страви.
Склад закуски (на 4 порції):
- М’ясо курки – 290 г;
- Гриби – 260 г;
- Сир – 110 г;
- 4 яйця;
- Пісне масло – 95 мл;
- Майонез – 85 мл;
- Сіль – 9 г;
- Маслини – 70 г;
- Картопля – 80 м
Як приготувати салат соняшник з чіпсами:
- Куряче м’ясо зварити до готовності у воді з додаванням солі. Після охолодження нарізати невеликими сегментами або нарвати на волокна.
- Гриби промити від забруднень, очистити від плівок, нарізати на невеликі шматочки. На розігрітій сковороді на олії посмажити масу до готовності, трохи посоливши.
- Яйця курячі відварити круто, після охолодження очистити від шкаралупи, натерти на тертці.
- Сир подрібнити за допомогою терки.
- Маслини порізати на дольки, які будуть заміняти насіння соняшнику. Тому варто брати консерви без кісточок.
- Зібрати салат шарами, кожен з яких змащувати майонезом: курка, гриби, яйце, сир.
- Прикрасити блюдо маслинами і чіпсами.
Салат соняшник з грибами і шинкою
Любителям ковбасних виробів може стати в нагоді даний рецепт. Цей варіант дуже смачний, не вимагає додаткового часу для підготовки продуктів. Салат соняшник з маринованими грибами готувати ще вигідно, тому що всі інгредієнти можна купити в найближчому магазині за доступною ціною.
Необхідні інгредієнти (4 порції):
- Печериці мариновані – 190 г;
- Лук – 80 г;
- Морква – 120 г;
- 5 яєць;
- Кукурудза консервована – 160 г;
- Маслини без кісточок – 70 г;
- Майонез – 120 мл;
- Томати – 140 г;
- Шинка – 280 г;
- Чіпси – 45 м
Як зробити салат соняшник:
- Моркву відварити до розм’якшення волокон, після охолодження почістітькорнеплод, подрібнити за допомогою терки.
- Шинку порізати кубиками.
- Гриби краще купувати вже нарізані, мариновані, але якщо попалися цілі, то потрібно подрібнити.
- Лук очистити і нашаткувати.
- Яйця зварити круто, потім залити холодною водою, остудити і очистити. Натерти на терці.
- Помідори потрібно вибрати соковиті. Обшпарити томати окропом, щоб зійшла шкірка, а м’якоть нарізати на шматочки.
- Зібрати салат шарами, кожен змащувати майонезом: шинка, морква, цибуля, томати, гриби, яйця.
- З кукурудзи злити рідину, висипати зверху, і на неї покласти порізані навпіл маслини.
- викласти по колу страви чіпси і можна подавати гостям.
Салат соняшник рецепт з чіпсами, грибами і копченою куркою
Салати з додаванням копченого м’яса апетитні, святкові, мають прекрасний зовнішній вигляд. Приготувати салат соняшник з смаженими грибами або маринованими – це справа смаку, підійде і той і інший варіант. Але замість вареного м’яса додайте копчене куряче філе – цим ви зміните смак страви до невпізнання.
Інгредієнти для приготування (на 4 порції):
- Морква – 140 г;
- Курка копчена – 290 г;
- Печериці консервовані – 180 г;
- Зелень цибулі – 45 г;
- 5 курячих яєць;
- Майонез 120 мл;
- Картопляні чіпси – 60 г;
- Маслини – 80 г;
- Зелень кропу – 35 г.
Салат соняшник готуємо будинку:
- Відварити помиту моркву до готового стану. Після охолодження почистити коренеплід, натерти на тертці в блюдо для подачі першим шаром.
- Всі продукти, включаючи моркву, у міру додавання в салат, потрібно промащувати майонезом.
- Куряче м’ясо відокремити від шкіри, нарізати на кубики невеликого розміру, укласти наступним шаром.
- Печериці при необхідності нарізати дрібніше, рівномірно розподілити по поверхні закуски.
- Лук обполоснути під струменем води, нашаткувати дрібно, висипати на гриби.
- Яйця курячі відварити круто, остудити, очистити, натерти на тертці. Всипати отриманою масою салат.
- Прикрасити блюдо шматочками маслин, посипати дрібно посічений кропом і викласти картопляні чіпси по всьому колу закуски.
Рецепт салату соняшник з чіпсами і грибами
У складі даного салату присутній волоський горіх, який робить смак закуски досконалим. Ядра привносять в блюдо не тільки свій терпкий аромат, а й величезну користь від містяться в них корисних речовин.
Продукти, потрібні для готування (на 4 порції):
- Куряче філе – 310 г;
- Печериці свіжі – 240 г;
- Цибуля ріпчаста – 90 г;
- Горіх волоський – 60 г;
- Майонез – 85 мл;
- Пісне масло – 35 мл;
- Сіль – 6 г;
- 3 яйця;
- Сир – 90 г;
- Маслини – 40 г;
- Чіпси – 60 м
Як робиться салат соняшник:
- Куряче м’ясо зварити, остудити, нарізати на невеликі шматочки, викласти в тарілку першим шаром. Кожен продукт у міру додавання в блюдо необхідно промащувати майонезом.
- Гриби очистити від плівок і забруднень, нарізати на кубики.
- Лук звільнити від лушпиння і нашаткувати.
- На розігрітій сковороді з додаванням олії обсмажити гриби з цибулею, посипавши масу сіллю. Остудити, викласти другим шаром в салат.
- Яйця відварити до твердого жовтка, остудити в крижаній воді, очистити і натерти на тертці. Рівномірно розподілити на поверхні страви.
- Сир подрібнити на тертці, висипати на яйця.
- Ядра волоських горіхів подрібнити за допомогою ножа, розсипати отриману масу зверху на закуску.
- Порізати маслини на дольки, викласти на салат, намалювати майонезну сіточку.
- Перед подачею на стіл, по колу страви викласти чіпси.
Салат соняшник з грибами і насінням
У багатьох рецептах соняшнику, салат прикрашається маслинами, чорною ікрою або кукурудзяними зернами. В даному варіанті творець не став відходити від натурального продукту і додав насіння. Для гурманів, які люблять щось новеньке, ця закуска відмінно підійде.
Склад (на 4 порції):
- Копчене м’ясо курки – 320 г;
- Гриби консервовані – 180 г;
- Лук – 90 г;
- Морква – 120 г;
- Насіння без шкірки – 80 г;
- Майонез – 75 мл;
- Чіпси – 55 г;
- Масло пісне -45 мл.
Поетапне приготування:
- Першим шаром нарізати курку копчену на невеликі кубики, помазати майонезом.
- Лук очистити від шкірки, нашаткувати, додати другим шаром.
- Гриби дістати з банки, при необхідності подрібнити. Віджати отриману масу руками від зайвої рідини, викласти в салат і змастити соусом.
- Морква помити, відварити, очистити від шкірки і натерти на тертці в блюдо наступним шаром.
- По краях позначити бордюри з чіпсів, а центр засипати насінням без шкірки.
Як виявилося, єдиного рецепта салату «Соняшник» не існує, секрет назви криється тільки в оригінальному оздобленні страви, а продукти можуть бути абсолютно різними. Салат соняшник рецепт без грибів, так само доречний. Досить замінити печериці на аналогічний по калорійності продукт, наприклад, на квасолю.