Свинина – досить жирне м’ясо, яке не так часто використовують для приготування холодних страв і закусок. Однак якщо брати пісну вирізку, можна приготувати чудове блюдо, ситне і м’ясне, яке сподобається кожному чоловікові. Сама свинина має приємний смак, трохи солодкуватий, а якщо її правильно зварити, то вона ще буде дуже м’якою і ніжною. Продукти, які також входять до складу, надають закусці ситність, таку, що можна вгамувати свій голод, з’ївши тільки одну порцію даного шикарного страви.
Салати «Чоловічий каприз» тільки називаються чоловічими, але і серед жінок є багато мисливиць, які не проти поласувати кулінарним шедевром. Так як свинина готується досить довго, щоб досягти потрібного стану, то процес приготування не стрімкий, але і не дуже довгий. Теплову обробку м’яса можна вибирати на свій смак, наприклад, відварити шматочок м’яса або запекти в духовці, чому він буде менш жирним і соковитим. Також можна використовувати обжарку в пісному маслі, але це додасть зайвих калорій страви, зробивши його занадто жирним, що не дуже корисно для організму.
Салат з свининою та сиром чоловічий каприз
Простий салат каприз, який не вимагає довгого перебування на кухні, готується швидко, тому можна використовувати його, як варіант, коли гості на порозі. Пікантний смак за рахунок великої кількості ріпчастої цибулі, підвищить апетит. Підійде для тих людей, які позитивно ставляться до цибулі, адже він є одним з основних інгредієнтів в рецептурі.
Склад страви (для приготування 4 порцій):
- Свинина – 360 г;
- Яйця – 5 штук;
- Сир твердого сорту – 120 г;
- Лук ріпка – 140 г;
- Майонез – 110 мл;
- Оцет 9% – 20 мл.
Чоловічий каприз рецепт салат:
- М’ясо свинини варто брати тільки пісне, краще вирізку, без прожилок жиру. Промити шматочок, зачистити його від різних прожилок, поставити кип’ятити воду в каструлі. Коли воду буде кипіти, насипати до неї сіль, перчик і лаврове листя. Ці спеції додадуть приємний аромат м’яса. Викласти підготовлену вирізку в каструлю для варіння, а після того, як пройде півтори години, можна виймати готовий м’ясний продукт, і чекати його охолодження. Після того, як його можна буде тримати руками, можна приступати до нарізки. Форму нарізки краще вибирати довгими, але не товстими брусками.
- Лук очистити від верхньої лушпиння, нарізати півкільцями, залити сумішшю оцту з водою. Це робиться для того, щоб розбавити оцет, але потрібно робити це в певній пропорції, а то цибулю буде неправильно замаринувати. На належну кількість оцту даної концентрації варто додати 50 мл води, залити цибулю і добре перемішати. Після того, як з моменту маринування пройшло близько півгодини, необхідно вилити всю рідину, а цибуля залишити для салату.
- Курячі яйця відмити від всіляких забруднень на шкаралупі, поставити варитися на 13 хвилин, після остудити і почистити. Подрібнити за допомогою протирального апарату.
- Сир пропустити також як і яйця, на крупній тертці.
- Блюдо збирається шарами, але не потрібно приминати кожен з них намазаним майонезом. Варто на низ тарілки покласти м’ясо, потім маринована цибуля, слідом яйце і сир. Кожен шар варто полити тонкою сіткою майонезу, яку можна видавити з кондитерського мішка. Так салат залишиться легким і повітряним на вигляд, до того ж соковитим, за рахунок достатньої кількості майонезу.
Салат чоловічої каприз з грибами
Подвійне задоволення доставить блюдо, коли в ньому цілих два продукти з м’яса. Звичайно, часу необхідно буде затратити більше, але це незрівняне відчуття, які виникають при вживанні смачної закуски, закриває всі недоліки. Тільки справжній чоловік оцінить таке прекрасне поєднання продуктів. А грибочки додадуть прекрасний аромат і смак, створює нереальний тандем смакових відчуттів.
Продукти, що вимагаються для готування (4 порції):
- Вирізка свиняча – 380 г;
- Гриби свіжі – 230 г;
- Лук – 140 г;
- Сир – 130 г;
- Яйце – 4 штуки середнього розміру;
- Мова яловичий – 320 г;
- Пісне масло – 65 мл;
- Сіль – 9 г;
- Майонез – 140 мл.
Покрокові дії:
- Відварити м’ясо до готового стану в солоній воді. Якщо кожен продукт буде добре посолений при варінні, то не потрібно буде додавати сіль в готовий продукт. Цей варіант краще, так як можна контролювати солоність продуктів.
- Готовий шматочок м’яса порізати на невеликі шматочки після охолодження.
- Мова яловичий промити гарненько, замочити перед варінням на кілька годин, щоб не було неприємного присмаку і запаху, потім трохи почистити ножем верхню оболонку, пошкребти, поставити варитися у великій кількості рідини, на несильному вогні, з додаванням солі і ароматних спецій. Після того, як м’ясо сварились, остудити його і панчохою зняти верхню оболонку, яку не так-то просто зняти в сирому вигляді. Порізати готовий продукт на шматочки.
- Відварити яйця круто, почистити остиглі продукти, подрібнити.
- Сир твердого сорту протерти через тертку.
- Гриби краще брати печериці, так як вони дуже швидко готуються, не вимагають тривалих витрат за часом на обробку і підготовку. Зачистити верхню плівку, промити, нарізати на пластинки. Цибуля ріпчаста очистити, нашаткувати дрібно, обсмажити на сковороді гриби з цибулею до готовності.
- Змішати всі продукти в глибокій мисці, приправити майонезной заправкою. Зверху посипати сиром і можна прикрасити грибочками.
РАДА: При варінні сіль вже розчинена в продуктах, а посолити холодну закуску, спочатку може здатися, що посолене досить добре, але через деякий час може виявитися, що блюдо пересолене.
Салат зі свининою чоловічий каприз
Два продукту, які обов’язково повинні бути в щоденному вживанні чоловіки – м’ясо та картопля, так як без них він просто залишиться голодним. А ось якщо за допомогою цих продуктів приготувати небанальне і дуже ситне блюдо, що відноситься до розряду закусок, то кожен представницький сильної статі буде просто в захваті.
Склад салату (4 порції):
- Свинина – 320 г;
- Картопля – 290 г;
- Яйця – 3 штуки великого розміру;
- Сир – 120 г;
- Лук – 90 г;
- Майонез – 120 мл;
- Ікра – 40 г;
- Пісне масло – 75 мл.
Процес приготування:
- М’ясо свинини промити, нарізати на кубики, розігріти олію в сковорідці, обсмажити шматочки до появи золотий кірки. Трохи посолити по закінченню смаження.
- Картоплю відварити в шкірці, яку варто помити перед варінням. Очистити готовий продукт після охолодження, пропустити через протиральне пристрій.
- Відварити яйця до готовності, остудити за допомогою холодної води, зачистити від шкаралупи і подрібнити ножем.
- Сир протерти невеликими смужками.
- Цибулину порізати дрібно, після того, як очиститься вся лушпиння.
- Зібрати салат шарами, для цього потрібно викласти вниз картопляний шар, на нього м’ясо, разом з цибулею, слідом яйця і сир. Прикрасити червоною ікрою. Не забувати змащувати в помірній кількості майонезом кожну салатну прошарок.
Салат чоловічої каприз з свининою
Даний м’ясний салат каприз для чоловіків не такий ситний, як попередні, він має прекрасну свіжістю, яка виходить за світло овочів і зелені. Відмінний варіант, який підійде як основне блюдо до гарніру, адже в складі є м’ясо і свіжі овочі.
Рецепт закуски (для 4 порцій):
- Свинина – 320 г;
- Морква – 200 г;
- Свіжий огірок – 180 г;
- Лук – 130 г;
- 4 зубці часнику;
- Оцет – 10 мл;
- Соєвий соус – 40 мл;
- Чилі перець – 1 стручок;
- Зелень – 45 м
Порядок приготування:
- М’ясо відварити в підсоленій воді, до готовності, близько півтори години. Потім порізати на дрібні шматочки.
- Свіжий огірок промити, відокремити кінці по краях ножем, порізати на тонкі брусочки.
- Морква потерти на крупній тертці.
- Лук очистити і дрібно нашаткувати.
- Часник пропустити через спеціальний прес.
- Перець чилі варто брати невеликого розміру, так як його гостроти вистачить на досить велику миску закуски. Промити перчик і розрізати його навпіл. Вичистити все насіння, так як вони шалено гострі. Але якщо ви бажаєте додати більше гостроти в блюдо, то можна залишити кілька насіння. Порізати м’якоть перцю на дольки.
- Для соусу необхідно змішати оцет і соєвий соус. Так як соус вже досить солоний, не варто додатково посипати сіллю блюдо. Залити всі інгредієнти підготовленої заправкою і перемішати.
РАДА: Варто не забувати про заходи запобігання після нарізки перцю чилі, так як і ніж, і дошка, і руки готує покриті гострим соком. Потрібно ретельно вимити відразу ж після нарізки руки і прилади, щоб гострота не потрапила в очі або на інші продукти.
Чоловічий каприз салат з свининою
Ще один свіжий і полегшений м’ясний салат, для тих, хто любить більше соковитих овочів в стравах. Він багатий на вітаміни, тому корисно вживати дану закуску. Хороший варіант, щоб приготувати страву для святкового столу.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Китайська капуста – 230 г;
- Свинина – 340 г;
- Яйця – 4 штуки великих;
- Лук – 120 г;
- Яблуко кисле – 160 г;
- Свіжий огірочок – 190 г;
- Сіль – 6 г;
- Майонез – 110 мл.
Процес приготування:
- М’ясо відварити до готовності, порізати на шматочки.
- Китайську капусту промити і нашаткувати.
- Яйця відварити круто, очистити і подрібнити.
- Цибулину зачистити від лушпиння, порубати.
- Яблуко потрібно тверде, соковите, зняти шкірку, а м’якоть нарізати кубиком.
- Огірок обполоснути, відрізати по краях, нарізати брусками.
- Змішати всі з майонезом і посолити.
РАДА: яблуко можна скропити лимонним соком, вже нарізані шматочки. Так вони не потемніють, вид залишиться більш презентабельним довгий час.
Користь м’яса неоціненна для людського організму, тому страви з м’яса повинні обов’язково бути присутнім у раціоні кожної людини. А якщо це будуть страви з таким неймовірним смаком, то кожна людина ніколи не буде відчувати брак в певних речовинах, дуже важливих для нього, адже в першу чергу, вживання м’яса підвищує гемоглобін, за рахунок збільшення заліза, а це запорука відмінного самопочуття.