У класичному рецепті салату «Цезар» часто можна зустріти додавання оливкової олії. У лінійці рослинних масел даний вид є найкориснішим для організму. Самі плоди, з яких робиться масло, також не менш корисні.
Вони несуть в собі величезну кількість речовин, які допомагають організму вдало справлятися з усіма життєво – важливими процесами, а також уникнути багатьох хвороб, наприклад, раку і виразки шлунка. Тому, не буде зайвим вживати оливки якомога частіше. Плоди оливи ще дуже смачні, додавши їх в салат «Цезар» з курячим філе, можна поліпшити його смакові якості, а також харчову цінність.
Рецепт приготування салату цезар
Коли хочеться чогось легкого, потрібно згадати основний рецепт салату «Цезар», адже в нього, крім як салатного листя, сиру і заправки більше нічого не повинно входити. Для того, щоб збагатити смак цієї страви, можна додати жменю оливок, і страву заграє по-новому. Цей чудовий аромат, коли поєднуються оливки і оливкова олія в заправці, змушує апетит розігратися.
Інгредієнти для салату цезар:
- Листя зеленого салату – 140 г;
- Сир твердого сорту – 70 г;
- Хліб пшеничний – 65 г;
- Оливкова олія – 30 мл;
- Оливки – 50 г;
- 2 курячих яйця;
- Половина одного лимона;
- Гірчиця зернами – 22 г;
- 2 зубчики часнику;
- Перець солодкий болгарський – 90 г;
- Сіль – 11 м
Як правильно робити салат цезар:
- Для приготування грінок хліб вищого сорту необхідно нарізати середніми кубиками, полити їх зверху сумішшю з масла і часнику, потім поставити в духову шафу на час до 10 хвилин, щоб вийшли сухарі.
- Для заправки необхідно відварити курячі яйця протягом 50 секунд, для обробки від патогенних мікроорганізмів, так як до складу соусу яйця йдуть практично сирими, потім витягти їх з шкаралупи. Додати до них зерна гірчиці, сік лимона, олія оливи, часточку часнику для аромату, довести до смаку сіллю, промісити, потім залишити в холодильнику. Це робиться для того, щоб смаки продуктів, що входять до складу заправки, добре перемішалися між собою.
- Листя зеленого салату нарвати в хаотичному порядку, перець солодкий очистити від насіння і нарізати довгими смужками. Болгарський перець брати обов’язково жовтого і червоного кольору, це допоможе обіграти яскравість в салаті. Змішати в салатниці салат і перець, висипати оливки, стружку сиру покласти на продукти, полити все соусом, в останню чергу покласти сухарики, щоб не розмокнули від соусу.
Може бути вас також зацікавлять і інші варіанти приготування цього чудового блюда – цезар з анчоусами або цезар з огірком.
Салат цезар домашній рецепт
Салат «Цезар» з додаванням анчоусів в соус робить його настільки новим і незвичним, адже він, набуваючи рибний смак і легку кислинку, виходить дуже смачним. Коли основні продукти і смаки вже приїлися, необхідно придивитися до набору страв, які не станеш готувати кожен день. Даний варіант салату підходить виключно всім, адже в ньому немає змішання смаків, несумісних один з одним продуктів, що багатьом незвично. Дане блюдо має один помітний смак анчоусів.
З чого робиться салат цезар:
- Листя салату «Айсберг» – 140 г;
- Сир – 70 г;
- Оливки – 45 г;
- Багет – 80 г;
- 1 часточка часнику;
- Анчоуси – 9 штук;
- Сік половини одного лимона;
- Пісне масло – 45 мл;
- Гірчиця гостра -17 г;
- Соус Вустерський – 20 г;
- Сіль – 10 м
приготування:
- Для приготування салату потрібно перемішати в чаші блендера лимонний сік з анчоусами, додати нарізаний часник, вилити соус Вустерський, покласти гірчицю, в кінці влити тонким струменем пісне масло, контролюючи густоту соусу, тому що при збиванні рослинних жирів, рідина починає густіти. В кінці заправку посолити, адже вона буде відповідати за основний смак даної холодної закуски.
- Білий хліб нарізати пластинами завтовшки близько 2 мм, невеликими, обсмажити їх на сковороді в рослинному маслі до появи хрускоту.
- Салат порвати, додати до нього оливки, сир, полити все заправкою і висипати грінки.
Як правильно зробити салат цезар з куркою
Цезар салат з куркою і сухариками дуже ситний, до того ж смачний. Куряче м’ясо легке, ароматне і корисне. Воно легко засвоюється організмом, при цьому, йде відмінним основною стравою з овочами, тому прекрасно поєднується з будь-якими овочами. Головний секрет цього рецепту в тому, що курка повинна бути замаринована в пряному соусі перед запіканням, це дає пікантний смак салату.
Що входить в салат цезар з куркою:
- половина качана зеленого листя салату;
- куряче м’ясо – 180 г;
- хліб – 80 г;
- сир твердого сорту – 95 г;
- часник – 2 зубчики;
- майонез – 35 г;
- масло олива – 40 мл;
- 2 курячих яйця;
- сік половини одного лимона;
- готова гірчиця – 18 г;
- оливки – половина банки;
- огірок свіжий – 120 г;
- сухарі для панірування – 150 г;
- вино біле – 220 мл;
- сіль – 14 г;
- чорний мелений перець – 4 м
Салат цезар рецепт з куркою і сухариками в домашніх умовах:
- В першу чергу обов’язково замаринувати м’ясо для закуски. Його потрібно обмазати сумішшю з майонезу з сіллю і гострим чорним перцем, часником, за смаком можна додати ще якихось – то улюблених спецій для м’яса, залишити на 3 години в прохолодному місці. За цей час м’ясо промаринуется, можна приступати до готування. М’ясо обваляти в сухарях для панірування, потім обсмажити на пісному маслі до золотої скоринки. Після приготування нарізати її довгими брусочками.
- Хліб очистити від кірок за допомогою ножа, покришити його на кубики середнього розміру, потім змішати в мисці масло і одну часточку часнику, висипати туди хлібні кубики. На сковороду викласти маринований хліб і обсмажити його, постійно помішуючи, поки він не придбає хрест. Необхідно, щоб у хліба була певна кондиція, коли зверху він дуже хрусткий і засмажений, а всередині є м’яка середина. Тому краще ретельно стежити за станом сухарів, щоб не перепечеться.
- Для соусу знадобиться машинка для збивання. У чашу налити сік від лимона, покласти гірчицю, зубчик часнику, відварити хвилину в киплячій воді курячі яйця. Вилити також яйця до продуктів, додати сіль і почати збивати. Потім додати біле вино, а за ним потертий сир. Коли суміш добре зіб’ється, слід вилити дуже обережно пісне масло, від цього соус загусне. Після його приготування потрібно залишити заправку на деякий час в холодному місці.
- Салат нарвати, викласти в миску, зверху порізати брусками свіжий огірок, викласти м’ясо, потерти сиром, змішати з соусом і посипати сухарями. Оливками прикрасити блюдо поверх всіх продуктів.
Салат цезар з оливками і креветками
Морепродукти в поєднанні з лимонною заправкою дуже добре затребувані в підприємствах громадського харчування. У сукупності з оливками і оливковою олією виходить їжа, в якій поєднані прекрасні властивості кожного з продуктів: цілісний білок креветок і корисний рослинний жир оливи, а також вітаміни і складні вуглеводи овочів. Що ще потрібно для добового раціону людини?
Необхідні продукти (з розрахунку на 4 порції):
- креветки – 230 г;
- салатний мікс – 150 г;
- помідори черрі – 75 г;
- сир (краще пармезан) – 60 г;
- оливки – 60 г;
- 1 часточка часнику;
- гірчиця з зернами – 35 г;
- сік половинки лимона;
- масло оливи – 35 мл;
- 2 курячих яйця;
- сіль – 15 г.
Порядок приготування страви:
- Креветки потрібно кинути в окріп і проварити близько 5 – 7 хвилин з додаванням солі. Головне – не переварити м’ясо, тому що від довгого варіння воно стає гумовим. Потім остудити їх очистити від панцирів.
- Зварити яйця до готового стану близько 7 хвилин, відокремити жовток, потовкти його до пюре. Він необхідний для соусу. Потім налити олію, додати діжонську гірчицю, лимонний сік, натертий часник, довести до смаку сіллю.
- У глибоку тарілку насипати мікс із салатів, потім викласти креветки, черрі, розрізані на часточки, полити все ароматної заправкою, посипати дрібно нарізаним сиром, присипати оливками без кісточок.
Цезар з куркою салат
Бринза – це сир, який часто можна зустріти в овочевих салатах, з рослинною заправкою. Але існує також м’ясної рецепт «Цезаря», де присутня замість твердого сиру розсільна бринза. Поєднання вершкового, м’якого і солоного смаку сиру прекрасно поєднується з овочами і курячим м’ясом, як би обволікаючи кожен продукт в вершкову есенцію. Відмінною рисою цієї страви є те, що немає звичного соусу «Цезар».
Салат цезар з куркою інгредієнти:
- Куряче м’ясо – 180 г;
- Огірок свіжий – 120 г;
- Томат – 145 г;
- Салатні листя – 130 г;
- Перець солодкий болгарський – 90 г;
- Сир «Бринза» – 110 г;
- Оливки без кісточок – 75 г;
- Зелень – 30 г;
- Масло пісне – 45 мл;
- Сіль – 8 м
Рецепт соусу для салату цезар з куркою:
- Куряче м’ясо потрібно зварити в солоній воді до готовності. Після охолодження потрібно нарізати його шматочками.
- Овочі промити і порізати: томати – часточками, огірки – кільцями, перець – смужками. Салат нарвати руками, зелень нашаткувати дрібно. Бринзу нарізати кубиками.
- У миску скласти листя салату, томати, огірки, перець. Зверху викласти м’ясо курки, потім бринзу і оливки. Все полити олією, трохи посолити, пам’ятаючи про те, що ропні сир несе досить багато солі в їжу. Перед подачею перемішати продукти так, щоб все змішалося з сиром.
Говорячи про користь оливок, варто пам’ятати, що у всьому є міра, і кожен корисний продукт, якщо вживати його бездумно, може нести в собі шкоду для організму. Це стосується також самих оливок і продуктів з них. Багаті жиром, вони є дуже калорійними, тому не варто зловживати страви в складі з ними людям, що страждають зайвою вагою, а також з проблемами шлунка. Даний продукт перетравлюється досить довго, що уповільнює процес обміну речовин. Тому дане блюдо можна дозволяти собі нечасто, щоб не було проблем з фігурою.
Для вас ми також зібрали і інші цікаві варіанти приготування даного салату, наприклад, цезар домашнього приготування, цезар з рибою червоною і цезар з копченим м’ясом курки.