Листковий салат «Ніжність» – це те, що ви зобов’язані спробувати. Варіантів приготування – море. А можливо і цілий океан. Що добавити? На смак і колір … Ви додаєте те, що подобається вам і вашим рідним. Сьогодні ми посвітив вас в класику. П’ять звичайних салатів, які можуть стати коронними стравами вашого столу. Дерзайте!
Салат незвичайна ніжність з яєчними млинцями
Це салат ніжність складається всього (!) З трьох інгредієнтів і заправки. Ви навіть уявити собі не можете, наскільки він ситний і смачний. Тут є м’ясний білок, яйця і свіжий, хрусткий цибулька. Найпривабливіше в салаті те, що його можна готувати в будь-який час року і при будь-якій погоді.
Салат ніжність інгредієнти:
- 500 грам курячої грудки;
- 7 курячих яєць;
- 200 грам цибулі;
- 1 упаковка майонезу.
Як приготувати салат ніжність:
- Філе зварити в підсоленій воді. Можна додати чорний перець (2-3 горошини) і лавровий лист.
- Готовність перевірити температурою м’яса або розрізавши його навпіл. Краще різати в центрі або в самому товстому місці. М’ясо не повинно бути рожевим, а має біліть. Тоді воно готове.
- Курка готується приблизно 20 хвилин з моменту закипання води.
- Після того, як м’ясо остигне, порізати його на дрібні шматочки.
- Цибулини очистити від шкірки, промити від виділився соку і нарізати дрібними кубиками.
- Щоб прибрати гіркоту цибулі, його потрібно залити окропом. Або ж другий варіант – маринування. Щоб замаринувати цибулю знадобиться оцет, кип’ячена холодна вода, сіль і цукор. Час маринування не обмежена. Найкраще залишити на ніч. Але маринувати цибулю краще кільцям або півкільцями.
- Яйця вбити в окремий посуд і збити. З них необхідно посмажити омлет. Якщо хочеться тонких «млинців», то не варто виливати в сковороду всі яйця відразу. Тоді по черзі влити яйця в кілька частин. В такому випадку вийде кілька млинців.
- Остигнули млинці нарізати соломкою довжиною не більше 3 сантиметрів.
- З’єднати в загальній мисці курку, млинці і цибулю. Трохи присолити.
- Всі разом заправити майонезом.
Порада: яєчні млинці можуть бути з будь-яких яєць, не тільки курячих. Це може бути качка, перепілка, індичка, і в тому числі страус! Тільки кількість яєць при зміні «виробника» доведеться трохи підкоригувати.
Важливо: салат ніжність калорійність можна знизити, якщо додати замість майонезу нежирну сметану або натуральний знежирений йогурт.
Рецепт ніжного салату з чорносливом
Досить калорійна версія салату ніжності. Ви насититеся їм, з’ївши навіть одну ложку! Для любителів похрумтіти тут додані волоські горіхи. А горіхи, як відомо дуже ситні, та ще й в компанії з майонезом!
Що потрібно в салат:
- 150 грам курячого м’яса;
- 6 курячих яєчок;
- 200 г чорносливу;
- 400 грам свіжих огірочків;
- 80 грам чищених волоських горіхів;
- 230 мл майонезу;
- 200 грам свіжої зелені.
Як зробити салат ніжність:
- Вимити чорнослив, і паралельно закип’ятити воду. Залити вимиті сухофрукти окропом. В окропі варити приблизно п’ять хвилин.
- Після 5 хвилин чорнослив можна зняти, злити воду або відкинути сухофрукти через друшляк. Далі, після охолодження, чорнослив обробити, витягнувши кісточки і нарізати тонкою соломкою.
- Яйця відварити до твердого жовтка. Для цього яйця спочатку вимити, потім опустити їх в холодну воду. Довести воду з яйцями до кипіння і варити не довше ніж п’ятнадцять хвилин.
- Через п’ятнадцять хвилин злити окріп і залити яйця холодною водою. Як тільки вони охолонуть – очистити їх від шкаралупи.
- Очищені яйця нарубати дрібно. Білки окремо від жовтків.
- Огірки необхідно вимити, очистити від шкірки і нарізати соломкою.
- Куряче м’ясо необхідно вимити, обсушити, а далі справа вашого смаку – можна обсмажити, а можна відварити. Якщо відварювати, то приправити воду хоча б сіллю, чорним горошком і лавровим листом. Якщо ж м’ясо буде смажитися, то його рясно натерти улюбленими спеціями і підсмажити з двох сторін до повної готовності. М’ясо в обох випадках остудити і потім подрібнити на маленькі шматочки.
- Горіхи підсмажити на сухій сковороді до рум’яного кольору. Подрібнити.
- Зелень вимити, обсушити й подрібнити.
- Далі салат буде викладений шарами: огірки; курка; чорнослив; білки; горіхи; зелень; жовтки.
- Всі верстви в обов’язковому порядку змастити майонезом.
- Прикрасити можна невеликою кількістю горіхів і чорносливом.
Важливо: щоб яєчка після варіння швидше охололи, можна в холодну воду, якої ви їх заливаєте, додати кілька кубиків льоду. Це прискорить процес.
Салат ніжність листковий з крабовими паличками
Відмінний вибір для любителів морської кухні. Так, ми згодні, що в крабових паличках і в помині немає крабового м’яса, але все ж … М’ясо нагадує рибу за смаком і запахом, значить, ставлення до чогось морському все ж є. Вірно?
Склад салату:
- 100 грам крабових паличок;
- 100 грам будь-якого сиру;
- 4 курячих яйця;
- 2 середні моркви;
- 110 мл майонезу;
- 2 гілочки зелені.
Готуємо салат листковий ніжність:
- Спочатку зайнятися тими продуктами, які вимагають додаткової підготовки. Це морква і яйця. Яйця і моркву необхідно відварити. Робити це в різних ємностях.
- Яйця опустити в холодну воду і довести до кипіння. З моменту бурління води, потрібно засікти п’ятнадцять хвилин. Через п’ятнадцять хвилин яйця готові – жовток зварився.
- Злити з яєць окріп і залити холодною водою. Залишити хвилин на п’ять-десять.
- Як тільки яйця охололи, очистити їх від шкаралупи і натерти окремо. Тобто білок окремо від жовтка.
- Морква перед варінням вимити. Далі набрати достатню кількість води, опустити моркву і варити її до повного приготування. Перевіряти ножем або зубочисткою. Морква повинна бути м’якою.
- Злити воду з готових коренеплодів. Як тільки все охолоне, очистити від шкірки кінчиком ножа і натерти.
- Зелень вимити і дрібно порубати.
- Крабові палички витягти з упаковок, дрібно нарізати.
- Улюблений сир натерти на тертці і відкласти.
- Наступний крок – складання салату. На дно викласти подрібнені палички крабів. Зверху піде сир, а потім моркву. На морква відправляється яєчний білок, а зверху – жовтки.
- Обов’язково змастити кожен шар майонезом і прибрати в холодне місце для просочення.
- Прикрасити рубаною зеленню і подавати до столу.
Порада: щоб салат був смачніший, можна купити справжніх крабів і витягти м’ясо самостійно. Потім відварити, приправити і додавати в салат.
Салат ніжність рецепт з грибами
Гриби – дієтичний продукт, оскільки містить в собі в середньому 90% води. Все інше – корисні речовини. Не можна сказати, що через грибочків салат ніжність з грибами стане дієтичним, але принаймні вони дадуть крапельку свіжості зимового набору продуктів.
Що взяти на ринку:
- 5 курячих яєць;
- 200 грам сиру;
- 1 сира цибулина;
- 400 грам печериць;
- 50 грам рослинного масла;
- 140 мл майонезу;
- 200 грам томатів;
- 200 грам огірків.
Рецепт салату ніжність:
- Яйця відварити до готовності. Для цього залити їх холодною водою, поставити сотейник на газ і довести до кипіння. Після моменту з початку бурління засікти близько 15 хвилин.
- По закінченню часу вимкнути газ і злити воду. Залити яйця крижаною водою і залишити на кілька хвилин. Яйця охолонуть і після цього можна очищати їх від шкаралупи.
- Очистити яйця і відокремити білки від жовтків. Натерти або подрібнити їх окремо.
- Лук очистити від шкірки, промити від виділився соку і дрібно порубати.
- Сир натерти або подрібнити в крихту.
- Гриби подрібнити гострим ножем на тонкі пластини.
- Розігріти сковороду і нагріти на ній масло. Всипати подрібнені цибулю і гриби. Гасити до повної готовності. В кінці приправити все спеціями.
- Помідори і огірочки вимити, обсушити. Далі подрібнити їх на дрібні кубики. Можна очистити огірки від шкірки, якщо вони гірчать. Томати можна бланшувати, опустивши їх на одну-дві хвилини в киплячу воду, а потім різко опустити в крижану воду. Перш ніж опускати томати в окріп, не забути зробити хрестоподібні надрізи на «попка». Вони допоможуть легко відокремити шкірку.
- Далі салат буде складний наступними шарами: білок, цибуля з грибами, томати, сир, огірки, жовтки.
- Не забути змастити всі верстви майонезом, крім жовтків.
- Зверху салат можна прикрасити зеленню.
Як готувати салат ніжність з горошком
Салат ніжність з куркою корисний і дуже ситний. Він заправляється майонезом, але його можна замінити йогуртом. Це змінить цифру калорійності всього салату, в загальному.
Склад салату:
- 1 банка консервованого горошку;
- 100 грам маринованих грибів;
- 200 г відвареної курятини;
- 3 солоних огірочка;
- 2 середні моркви;
- 4 картоплини;
- 1 яблучко;
- 170 мл майонезу.
Салат ніжність рецепт класичний:
- Моркву і картоплю зварити. Для цього вимити коренеплоди і залити водою. Поставити на плиту і варити до повного приготування.
- Як тільки овочі приготуються злити воду, почекати, поки овочі охолонуть і очистити їх від шкурок. Подрібнити на кубики.
- Відкрити банку з горошком, злити рідину. Якщо банку велика, то краще не використовувати всі.
- Грибочки подрібнити, якщо вони великі. Можна навпіл, а можна на чотири або більше частин.
- Курку нарізати кубиками. Можна соломкою – за смаком.
- Огірки і яблучко помити, висушити і порубати соломкою.
- З’єднати курку, горошок, морква з картоплею, гриби, яблучко, огірки і заправити все майонезом. Не забути приправити салат улюбленими спеціями.
Порада: щоб швидше позбутися від шкурки моркви, можна очистити її перед варінням. Але тут важливо не перетримати коренеплід, інакше перетвориться на кашу.
Класика завжди в моді, а особливо, якщо мова йде про салаті «Ніжний». Тут завжди доречні ваші улюблені інгредієнти, завжди можна додати улюблений соус в якості заправки і прикрасити так, як вам подобається. Це домашній салат, який не залишить байдужим ваших рідних і близьких.