Дане блюдо «Гніздо глухаря» має шикарну презентацію, яка сподобається всім присутнім за столом. Чудовий склад продуктів обіцяє, що смак страви буде просто відмінним. Гарний варіант подачі передає весь сенс назви. Рецепти салатів «Гніздо глухаря» містять в собі інгредієнти, які мають досить великий калорійністю, від чого все блюдо стає дуже ситним, тому це досить вигідний варіант для тих, хто дуже голодний. Варіант даної закуски, звичайно, відноситься до святкових страв. Для його приготування використовується багато продуктів, а також досить велика кількість часу, але не варто нехтувати ним, полегшуючи собі завдання, і наприклад, не прикрашати так, як належить. Завдяки зовнішнім виглядом, новим фарбам, викличе фурор серед присутніх салат «Гніздо глухаря». Відгуки з сайту не змусять себе чекати.
Ви також можете зацікавитись рецепт приготування салату гніздо глухаря з курячим м’ясом.
Салат гніздо глухаря з чіпсами
Цей салат дуже простий у приготуванні, вимагає трохи витрат часу і грошей, на відміну від класичного варіанта. Тому можна сміливо готувати дане блюдо, коли дуже мало часу на підготовку і оформлення столу, але шалено хочеться здивувати всіх присутніх шикарними і красивими стравами. За рахунок містяться інгредієнтів він має невелику пікантність, що розпалить апетит у гостей, тому варто запасатися великою порцією або іншими, не менш смачними стравами.
Салат гніздо глухаря інгредієнти (на 4 порції):
- Чіпси картопляні – 75 г;
- Яйця курячі 7 штук великих;
- Цибуля ріпчаста – 130 г;
- Ковбасний продукт – 320 г;
- Майонез – 130 мл;
- Зелень – 25 г;
- Сир – 160 г;
- 3 зубчики часнику;
- Сіль – 8 м
Салат гніздо глухаря покроковий рецепт:
- В першу чергу необхідно зварити курячі яйця, так як тільки вони вимагають теплової обробки. Перед варінням промити їх у холодній воді, щоб змити всі хвороботворні бактерії, потім поставити на вогонь, дочекатися закипання, і відрахувати 12 хвилин, потім влити окріп, а замість нього налити дуже холодну воду. Цей процес допоможе в очищенні яєць, зробивши цей процес полегшеним. Почистити яйця і відокремити білки від жовтків, перші натерти через тертку з великими отворами, а друге – з дрібним.
- Цибуля ріпчаста очистити від лушпиння і дуже дрібно нашаткувати.
- На плоску тарілку поставити в центр будь-якої обмежувач, у вигляді туби, по краю почати викладати шари салату, кожен з яких потрібно промазати майонезом: ковбасу, цибулю, білок яйця курячого, поламані на невеликі шматочки чіпси. Чіпси краще вибирати зі смаком, підходить під даний салат.
- Для того щоб зробити яйця, потрібно окремо змішати сир, натертий через тертку, жовток яйця, зубчики часнику і сіль з майонезом, потім чистими руками сформувати круглі заготовки і покласти їх в середину салату, де робилася виїмка. Також страви можна прикрасити зеленню.
Якщо вас цікавлять і інші цікаві варіанти приготування салатів, таких, як наприклад, цезар з грибами або ситний салат олів’є, то ви їх можете знайти на нашому сайті.
Салат гніздо глухаря з огірком і куркою
В даному варіанті також не дуже багато інгредієнтів, тому блюдо з розряду простих. Копчена курка, яка є головним продуктів в даному страву, відмінно поєднується з усіма продуктами, надаючи їм чудовий аромат копченостей, що піднімає апетит. Мариновані гриби мають легкою кислинкою, в чіпси, з яких робиться імітація пташиного гнізда, доповнюють своєю пікантність. Є також варіант салату «Гніздо глухаря» без грибів, який не менше смачний.
Необхідні інгредієнти (з розрахунку на 4 порції):
- М’ясо копченої курки – 290 г;
- Солоні гриби – 170 г;
- 5 яєць курки;
- Огірок солоний – 140 г;
- Чіпси з натурального картоплі – 45 г;
- Майонез – 120 г;
- Сир – 130 г;
- 3 зубчики часнику;
- Сіль – 4 м
Приготування салату гніздо глухаря:
- Першим шаром необхідно викласти куряче м’ясо, попередньо нарізавши його на невеликі шматочки, але не забуваючи зняти з нього шкірку. У ній зберігаються всі шкідливі речовини від копчення.
- Мариновані гриби (зазвичай це шампіньйони), краще брати вже нарізані на шматочки, щоб заощадити час, а якщо вони засолені цілком, то потрібно їх нарізати на невеликі сегменти. Вони повинні бути укладені другим шаром, не забуваючи кожен продукт змащувати соусом.
- Мариновані огірки потрібно брати тверді і хрусткі, щоб було зручніше натерти їх на тертці, через великі отвори. Покласти овоч третім шаром.
- Зварити курячі яйця до готовності. Щоб бути впевненим у їх потрібному стані, після закипання потрібно засікти 9 хвилин, а потім можна зливати воду, заливаючи їх холодною рідиною. Після очищення розкласти яйце на складові – білок і жовток, а потім білок викласти четвертим шаром до вже лежачим.
- Чіпси слід взяти з якимось м’ясним або грибним смаком, щоб вони поєднувалися з продуктами. Розламати їх на шматочки, прикрасити ними краю тарілки, роблячи їх пишними, на зразок гнізда птахи. Верхній шар не потрібно змащувати майонезом, і взагалі, посипати чіпсами краще тільки перед подачею, тому що вони просочаться від інших верств соусом, розтопляться, і не будуть хрустіти.
- Для того щоб зробити яйця для прикраси, потрібно в окремій мисці натерти на подрібнювальне приладі жовтки, сирний продукт, часник, додати сіль і перемішати з майонезом. Потрібно додати трохи заправки, щоб вони добре ліпилися, але не були рідкими. Зліпити кульки, покласти їх в центр салату.
Для читачів ми також приготували рецепти різних популярних салатів: смачного гнізда з картоплею, крабового з грибами, і багатьох інших.
Салат гніздо глухаря з чіпсами і стручкової квасолею
Абсолютно незвичайне поєднання, яке існує «на любителя», проте варто спробувати цей твір. Страва не схоже на класичний рецепт, незмінним залишається тільки подача, яка може затьмарити всі інші страви на столі. Салат «Гніздо глухаря» рецепт з капустою, свіжої та соковитою, сподобається любителям овочів.
Продукти, що вимагаються для готування салату (на 4 порції):
- Квасоля в стручку – 230 г;
- Капуста в суцвіттях – 210 г;
- Сухарі для обвалки овочів – 60 г;
- М’ясо курки – 290 г;
- 5 курячих яєць;
- Сирний продукт – 110 г;
- Майонез – 80 г;
- Чіпси з картоплі – 60 г;
- Сіль – 8 г;
- Пісне масло без запаху – 130 г;
- Яйця перепілок – 5 штук.
Рецепт гніздо глухаря салат по кроках:
- У киплячій воді з додаванням солі зварити стручкову квасолю до розм’якшення. На це потрібно близько 8 хвилин. Варто пам’ятати, що всі зелені овочі необхідно варити на середньому вогні і з відкритою кришкою, так вони не потемніють і не втратять свій зелений колір.
- Окремо відварити трохи кольорову капусту, щоб вона була трохи хрусткою. У воду також додати сіль. Для неї вистачить трьох хвилин варіння на великому вогні, в киплячій воді.
- Після відварювання овочів, поки вони вологі, потрібно обваляти в панірувальних сухарях, розігріти в глибоко металевому посуді пісне масло, покласти туди овочі в паніровці, обсмажити до появи коричневої, хрусткої скоринки, викласти на папір.
- Яйця курячі і перепілки відварити до готовності, але тримати їх на вогні потрібно різний час. Після охолодження очистити, курячі яйця подрібнити через тертку, а перепілки – залишити цілими, вони підійдуть для прикраси.
- М’ясо курки зварити до готового стану в солоному бульйоні, потім розібрати на дрібні волокна, викласти на блюдо першим шаром. Потім помазати шар майонезом, і так робити з кожним, крім верхнього.
- Потім викласти обсмажену квасоля, а зверху на неї покласти кольорову капусту. Укладати потрібно акуратно і красиво, підключивши всі творчі здібності.
- Сир потерти через дрібні отвори терки, посипати наступним шаром.
- Терті яйця також викласти на сир.
- Чіпси промолоти на більш дрібні сегменти, посипати ним верх тарілки, а середину викласти готові яйця перепілки.
Салат гніздо глухаря з чіпсами і яловичиною
Салати «Гніздо глухаря», мають безліч варіантів приготування. Даний салат з додаванням м’яса настільки апетитний, що кожен гість захоче спробувати саме це блюдо першим. Всі інгредієнти добре підібрані, після готування виходить справжній вишуканий кулінарний шедевр.
Продукти для готування (на 4 порції):
- М’ясо телятини – 320 г;
- Свіжі корнішони – 160 г;
- Зелень – 45 г;
- Майонез – 110 мл;
- Лук ріпка – 90 г;
- 6 яєць курки;
- Сир твердого сорту – 130 г;
- Листя зеленого салату – 70 г;
- Чіпси з натурального картоплі – 60 м
Процес приготування:
- Відварити м’ясо до готовності, з додаванням ароматних спецій, які додадуть м’ясу відмінний смак. Нарізати його на невеликі кубики після охолодження. НА тарілку для подачі покласти миті листя салату, а на них викладати страву. Покласти м’ясо першим шаром, і промазати його заправкою, як і наступні шари.
- Лук очистити і нашаткувати дрібно, викласти на м’ясо.
- Свіжі огірки промити і нарізати на брусочки, відрізаючи краю з овочів.
- Яйця зварити круто, очистити і відокремити жовтки, які потрібно залишити цілими. Білки ж подрібнити через тертку наступним шаром.
- Сир протерти дрібно, посипати на яйця.
- Нарубати дрібно кріп, присипати їм салат.
- Чіпси подрібнити і висипати наверх, е змащуючи їх заправкою. А в середину покласти варені жовтки яєць.
Гніздо глухаря з чіпсами і крабовими паличками
Салат в такому варіанті виходить смачний. «Гніздо глухаря» з яйцями перепелиці може відмінно підійти як закуска до пива, адже в ньому зібралося безліч снеків, в сукупності які утворюють оригінальний і смачний салат.
Продукти (на 4 порції):
- Рис – 60 г;
- М’ясо крабове – 280 г;
- Зелені корнішони – 170 г;
- Кріп – 65 г;
- Майонез – 75 мл;
- Яйця перепілки – 7 штук;
- Копчений сир джгутами – 190 г;
- Чіпси з натурального картоплі – 45 м
Поетапне приготування:
- Відварити рис до готовності в підсоленій воді, потім промити його, щоб консистенція стала розсипчастою.
- Національний оператор мобільного або палички подрібнити на шматочки.
- Огірочки порізати кубиком.
- Змішати продукти з майонезом, викласти на тарілку, застелену цілими гілками кропу, розрівняти.
- Зверху викласти з сирних джгутів подобу гніздечка, посипати його чіпсами, а в середину покласти варені перепелині яйця.
Перевагою цієї страви є те, що не принципово, як його готувати – шарами або перемішавши всі продукти. Смак залишиться колишнім, а ось прикраси зверху потрібно виконати саме так, як пропонує рецептура. Продукти, які входять до складу страви, можуть змінюватися в залежності від складу і варіанти салату, але верхнє прикраса залишається одним і тим же для всіх видів «Гніздо глухаря».