Вінегрет один з тих салатів, які входять в список самих практичних і простих. Найбільший плюс складу в тому, що овочі, а точніше коренеплоди, які в нього включені, доступні в продажу цілий рік. Тобто, салат вінегрет можна приготувати і восени, і взимку, і навесні, і влітку.
Вінегрет овочевий рецепт
Більш літній варіант вінегрету. Влітку, коли на ринку десятки різних видів помідор, можна експериментувати хоч кожен день. Здивуйте своїх гостей в спекотний літній день мискою вінегрету. До того ж, з помідорами!
Овочі для вінегрету:
- 500 грам картоплі;
- 1/2 кг буряка;
- 3 свіжих огірка;
- 3 томата;
- 100 грам цибулі;
- 80 мл оцту;
- 130 мл соняшникової олії.
Готування салату з томатами:
- Промити картоплю і буряк, відварити до повної готовності. Потім остудити, почистити і нарізати кубиками.
- Огірки вимити, зрізати шкірку, плоди подрібнити в розмір з коренеплодами.
- Очистити від лушпиння цибулину, нашаткувати.
- Помідори обполоснути, обтерти паперовим рушником і нарізати.
- З’єднати всі компоненти в мисці, підсолити і перемішати.
- Для заправки з’єднати масло, оцет і додати дрібку чорного перцю. Перемішати і влити в салат.
- Перед подачею рекомендується остудити закуску.
Важливо: вінегрет овочевий – калорійність становить 76 ккал на 100 гр. салату.
Вінегрет з запечених овочів
Ідеальний варіант вінегрету на осінь. У салат підійде будь-який сорт винограду, будь-якого розміру, кольору і форми. Горіхи можна замінити на будь-які інші, хоча ми стандартно використовуємо волоські.
Що потрібно купити:
- 2 бульби буряка;
- 2 великі моркви;
- 1 бульба картоплі;
- 1 червона цибулина;
- 140 грам винограду;
- 50 грам горіхів;
- 30 мл винного оцту.
Приготування вінегрету овочевого:
- Вимити коренеплоди під проточною водою. Обсушити овочі рушником.
- Кожен овоч загорнути у фольгу і запікати в духовці при температурі 180С до повної готовності.
- Коли коренеплоди будуть готові, витягнути їх з духовки і залишити остигати прямо в фользі. Після розкрити і очистити від шкірки і нарізати на кубики.
- Цибулину також очистити, подрібнити, підсолити і скропити оцтом.
- Ягоди винограду відокремити від грона і обполоснути.
- Горіхові ядра трохи подрібнити.
- З’єднати в мисці овочі, скропити олією, підсолити.
- Остудити салат, прикрасити виноградинками і горіхами і подавати до столу.
Вінегрет з кальмарами
Морський варіант вінегрету. Замість кальмарів можна додати креветки, мідії, рапани та інші морепродукти на ваш смак. Салат 100% буде незвичайним і шалено смачним! Ви повинні його спробувати.
Овочі на вінегрет:
- 1 невеликий буряк;
- 1 морква;
- 3 мариновані огірки;
- 4 зубчики часнику;
- 1 цибулина;
- 200 грам кальмарів;
- 60 мл соняшникової олії;
- 200 мл розсолу огірків.
Овочевий салат вінегрет:
- Кальмари залити крутим окропом. Плівка відразу згорнеться, її потрібно стягнути, а будь-які залишки акуратно видалити. Робити це потрібно під холодною проточною водою. Далі витягти нутрощі і хорду (хребет), добре вимити зсередини.
- Відварити м’ясо кальмара. У сотейник налити води, додати чорний перець горошинами, лавровий лист, підсолити воду і відправити на плиту. Як тільки вода закипить, опустити тушку на десять (!) Секунд.
- Нарізати остигле м’ясо соломкою.
- Цибулину і часник очистити від лушпиння, нарізати соломкою і залити розсолом так, щоб він покривав масу.
- Надіслати суміш цибулі з часником в мікрохвильовку на три хвилини при найбільшій потужності і потім злити на друшляк.
- Буряк промити, очистити і нарізати тонкою соломкою. Також залити розсолом і прибрати на плиту. Скільки варити овочі для вінегрету в каструлі? З моменту, коли закипить вода, почекати ще п’ятнадцять хвилин. По закінченню часу скинути соломки на друшляк.
- Морква помити, очистити від шкірки, натерти на тертці.
- Огірки нарізати соломкою.
- Об’єднати всі компоненти в салатник, перемішати.
- Зверху скропити закуску маслом і відправити в холодне місце на півгодини.
Вінегрет з авокадо
Самий екзотичний варіант вінегрету. Погодьтеся, з авокадо ви ще не пробували дане блюдо.
Що дістати з холодильника:
- 2 авокадо;
- 1 середня морквина;
- 1 великий буряк;
- 3 солоних огірка;
- 150 грам квашеної капусти;
- 1 головка цибулі;
- 1/2 склянки горошку;
- 50 грам родзинок;
- 50 мл яблучного оцту;
- 10 грам гірчиці.
Спосіб приготування:
- Помити і відварити в мундирах коренеплоди. Якщо ви сумніваєтеся скільки варити овочі для вінегрету, то для картоплі це зазвичай 25 хв., Морква і буряк варяться трохи довше – 30-40 хвилин.
- Авокадо розрізати навпіл і дістати кісточку. М’якоть порубати на кубики.
- Після того, як коренеплоди будуть готові і охолонуть, очистити від шкірки і подрібнити кубиками.
- Огірок подрібнити в розмір іншими компонентами.
- Всі продукти викласти в миску і збризнути яблучним оцтом.
- Ізюм залити окропом, щоб сухофрутки набрякли.
- Капусту нашаткувати на більш короткі смужки, віджати масу руками від зайвого маринаду.
- Горошок відкинути на друшляк, щоб стік сік.
- В загальною миску додати родзинки, капусту, горошок.
- Полити все гірчицею, підсолити і додати чорного перцю.
- Залишити просочитися і подавати холодним.
Важливо: як вибрати гарне авокадо? При натисканні на фрукт, шкірка повинна бути пружною і повертатися на своє місце. Відірвавши держак у плода, колір повинен бути яскраво-зеленим з коричневими прожилками! Якщо місце жовто-зелене, фрукт не стиглий, якщо коричневе – переспів. З цих прожилок при натисканні повинен виділятися сік.
Вінегрет з сочевицею
Ми не звикли використовувати в своєму меню такі продукти, як сочевиця. Склад вінегрету з сочевицею може здатися дуже дивним для вас. Але блюдо виходить дуже ситним і неймовірно смачним.
Складові салату:
- 100 грам сочевиці;
- 100 грам горошку;
- 1 буряк;
- 1 морква;
- 2 огірка (маринованих);
- 80 мл оливкової олії;
- 30 мл білого винного оцту;
- 10 мл гірчиці;
- 10 грам цукрового піску;
- 1 пучок кропу.
Готування страви:
- До того, як зварити овочі для вінегрету, потрібно зайнятися сочевицею. Її потрібно промити і залити. Тут пропорції 1: 2. На 100 грам сочевиці додати 200 мл води. Прибрати на плиту і відварити до повної готовності. Це займе близько п’ятнадцяти хвилин. Потім остудити.
- Вимити овочі (морква і буряк) і відварити до повної готовності.
- Після приготування остудити овочі, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
- Огірки подрібнити в розмір з іншими компонентами.
- Кріп промити, обсушити і дрібно нарубати.
- Змішати всі інгредієнти в посуді і приготувати заправку.
- З’єднати гірчицю, масло, цукор, оцет і сіль. Додати в салат і перемішати.
- Прибрати закуску в холодильник і через годину можна подавати.
ХХI століття – століття експериментаторів. Готуйте страви на свій лад, переробляйте старі рецепти, шукайте свій оригінальний смак і створюйте нове, фантастично смачна страва!