Наскільки б модним не було додавати в це блюдо незвичайні компоненти, модернізувати його. Все одно з традиційною рецептурою ці нововведення навіть порівнюватися не можуть. Рецепти салатів «Олів’є» настільки полюбилися, що вже величезна кількість років без них неможливо навіть уявити будь-яке свято.
З відвареним язиком також існують оригінальна, справжня і споконвічна рецептура приготування олів’є.
Традиційний салат олів’є
У такому вигляді ця страва прийнято було подавати ще за радянських часів. Ковбаса – на той час доступний продукт, стала невід’ємною частиною цього дивного салату. Овочі та яйця ідеально з нею поєднуються і страва виходить самим що ні на є святковим.
Що входить в салат олів’є:
- 250 гр. ковбаси вареної;
- 300 гр. горошку консервованого;
- 4 яйця;
- пара морквин;
- 3 картоплини;
- 3 солоненьке огірочка;
- 100 гр. майонезу;
- четвертинка ч. л. солі.
Олів’є – як готувати:
- Ковбасу необхідно витягти з тієї плівки, в яку її одягли виробник і моментально нарізати на рівні, крихітні кубики.
- Баночку з горошком слід відкрити будь-яким зручним способом і злити обов’язково всю рідину.
- Яйця завчасно потрібно відварити і потім залити максимально холодненької водичкою з метою швидкого їх охолодження. Виключно холодненького вони чистяться і промиваються під проточною водою. Ця маніпуляція дозволить уникнути попадання крихітних шкарлупок, які не завжди можна візуально помітити в готову страву. Тільки після цього вони вже нарізаються. Найзручніше цей процес здійснювати за допомогою яйцерізки, але, якщо її в наявності немає, можна скористатися й звичайним ножем.
- Морква в тандемі з картоплею обов’язково відварюються, повноцінно студії і лише потім вже чистяться і нарізаються крихітними кубиками.
- Огірочки відокремлюються від хвостиків і просто на просто подрібнюються за аналогією з іншими продуктами у вигляді кубиків.
- Як красиво подати салат «Олів’є»? На завершальному етапі готування цього дивного блюда всі підготовлені продукти зсипаються в глибокий салатник, до них додається майонез і сіль, після чого все гарненько перемішується і буквально на парочку годин поміщається в холодильник, щоб настоятися.
Олів’є – традиційний рецепт
Відварна яловичина і оливки – це ті компоненти, завдяки яким надається можливість приготувати просто чудове блюдо, яке перевершить всі очікування. Смак такого «Олів’є» трохи незвичайний, в порівнянні зі звичним, радянським його варіантом, але дійсно особливий, неймовірно ніжний і витончений.
Що потрібно в салат олів’є:
- 300 гр. яловичини;
- 3 картоплини;
- пара квашених огірочків;
- 1 Морковина;
- 4 яйця;
- 300 гр. горошку консервованого;
- 50 гр. оливок;
- 100 гр. майонезу;
- 150 гр. сметани;
- 50 гр. лушпиння зелені;
- 50 гр. укропной зелені;
- четвертинка ч. л. солі;
- четвертинка ч. л. перчика.
Етапи готування:
- Ще задовго до початку нарізки всіх продуктів необхідно з зовсім небагато підсоленій воді поставити відварюватися яловичину, так як цей процес вимагає чималих часових витрат. Готове м’ясо природним чином остигає і вже зовсім остиглим нарізається на крихітні кубики.
- Завчасно рекомендується відварити і коренеплоди, після чого їх остудити і очистити. Лише в очищеному вигляді вони вже подрібнюються до крихітних кубиків.
- Зрозуміло, що відварюються і яєчка, після чого занурюються в дуже холодного водичку і в ній остигають. Тільки лише вже остиглими вони очищаються, промиваються і нарізаються максимально рівними шматочками.
- Горошок і оливки відокремлюються від рідини.
- Оливки нарізати тоненькими кружальцями.
- Огірочки, природно просто подрібнюються до таких же крихітних кубиків, як і яйця.
- Зелень слід добряче промити і просушити. Тільки потім дрібненько посікти.
- Залишається лише всі продукти викласти в святкове блюдо, посолити, поперчити, додати і сметану, і майонез. У повному складі все активно перемішати і можна подавати до столу.
Порада: скільки коштує салат олів’є в холодильнику? Якщо ви приготували велику кількість салату, то не потрібно заправляти його весь відразу, оскільки блюдо з майонезом має маленький термін зберігання.
Якщо ви хочете спробувати і інші смачні салати з мовою, то радимо вам також спробувати приготувати гранатовий браслет або смачний олів’є.
Спосіб приготування олів’є
Незвичайне поєднання продуктів, що створює кілька пікантний смак просто неприпустимо, щоб залишилося без уваги. Така рецептура дещо незвична, адже в уявленні багатьох «Олів’є» повинен бути трохи іншим. Але спробувати і оцінити це блюдо гідно повинен кожен.
Що входить до складу салату олів’є:
- 3 картоплини;
- 1 Морковина;
- 300 гр. курячого філе;
- 250 гр. горошку консервованого;
- пара маринованих огірочків;
- 50 гр. каперсів;
- 1 яблуко;
- 4 яйця;
- четвертинка ч. л. солі;
- четвертинка ч. л. перчика;
- 50 гр. каперсів;
- 150 гр. майонезу.
Салат олів’є покроково:
- Картопля і разом з ним морква необхідно перш за все відварити, остудити і звичайно ж очистити. Виключно після чистки коренеплоди еже подрібнюються на крихітні, але не надто, кубики.
- У зовсім небагато присолені водичці відварюється м’ясо курки, після чого воно самостійно остигає і вже холодненьким нарізається, як і всі інші продукти – кубиками.
- Горошок підготувати і зовсім просто – достатньо лише злити воду.
- Огірочки відокремлюються від наявних на них хвостиків і нарізаються.
- Яблучко акуратно очищається від шкірки, розрізається і з нього віддаляється серединка. Тільки в очищеному вигляді воно вже подрібнюється.
- Природно, що яйця потрібно в першу чергу відварити, потім вже остудити в водичці дуже низької температури і очистити. Уже очищеними вони промиваються від крихітних шкарлупок, які в готовому продукті просто не потрібні і нарізаються.
- На фінальній стадії приготування всі продукти змішуються до них додаються каперси, сіль, перчик і майонез. Залишається все знову добряче перемішати.
Порада: якщо ви не знаєте скільки варити моркву для салату «Олів’є», то в залежності від розміру коренеплоду час приготування після закипання може займати від 15 хвилин і більше.
Салат олів’є традиційний з курячим м’ясом
Набагато ніжніше і легше для засвоєння це блюдо виходить, якщо основним його компонентом є саме відварене куряче м’ясо. Смакових якостей при цьому салатик не втрачає, зате набуває якусь особливість і вишуканість.
Що потрібно на салат олів’є:
- 3 картоплини;
- 4 яйця;
- 1 Морковина;
- 1 цибулина;
- пара маринованих огірочків;
- 300 гр. курячого філе;
- 300 гр. консервованого горошку;
- 100 гр. майонезу;
- четвертина ч. л. солі;
- четвертинка ч. л. перчика;
- 25 гр. зелені.
Салат олів’є покроковий рецепт:
- Морква необхідно відварити і звичайно ж остудити. Виключно вже остигнула її очищають і відразу ж подрібнюють на акуратненьких, зовсім невеликі кубики.
- Відварюється за таким же принципом і картопля, потім в обов’язковому порядку остигає і потім тільки очищається. Очищений картопля нарізається також, як і морква.
- Яєчка в звичайній воді звичайно ж відварюються і потім студії. З цією метою їх необхідно занурити в холодненького водичку. Тільки після повноцінного їх охолодження вони вже очищаються і теж нарізаються.
- Лучок, само собою зрозуміло, спочатку очищується і лише після очищення вже подрібнюється на зовсім крихітні шматочки.
- М’ясо курки потрібно заздалегідь відварити в зовсім трохи підсоленій воді і остудити. Остигнуло м’ясо вже піддається подальшій нарізці.
- Горошок витягується за допомогою ложки з баночки і ненадовго поміщається на рушник з паперу, щоб з нього пішла непотрібна для салату рідина.
- Зелень же самим звичайним чином промивається, просушується і робиться.
- Всі компоненти страви перемішуються, до них приєднується перчик, сіль, вливається майонез. Завершенням процесу готування є активне перемішування готового блюда і нетривалий його наполягання в холодильнику.
Салат олів’є традиційний зі свіжими огірками
Ну що може бути більш привабливим, ніж «Олів’є», в якому присутні ароматні, свіжі огірочки. Саме вони дарують дивовижну літню сонячну атмосферу навіть у найлютіші холоди. Та й смак страви при цьому стає більш витонченим.
Будуть потрібні:
- пара свіженьких огірочків;
- пара морквин;
- 4 картоплини;
- 200 гр. консервованого горошку;
- 4 яйця;
- 300 гр. свинини;
- 70 гр. лушпиння зелені;
- четвертинка ч. л. солі;
- 150 гр. майонезу.
Етапи готування:
- Огірочки необхідно очистити від шкірки, так як вона досить часто має неприємний гіркуватий присмак і тільки потім подрібнити до крихітних кубиків.
- Морква і картопля в одній ємності заздалегідь відварюються, після чого витягають із води і студії. Тільки лише зовсім остиглими вони нарізаються теж кубиками.
- Горошок ж просто на просто висипається в друшляк і з нього самостійно стікає все непотрібна рідина.
- Яєчка просто відварюються, потім обов’язково гарненько студії і очищаються. Уже очищеними, а бажано ще й промитими вони нарізаються таким же чином, як і попередні компоненти.
- Відварюється і свинина. Бажано її поставити варитися ще задовго до початку нарізки всіх продуктів. Уже відварене і зовсім тепле м’ясо подрібнюється до шматочків невеликого розміру.
- Зелень цибулі обов’язково повинна бути промита і просушена. Тільки в такому вигляді її необхідно порубати за допомогою ножа.
- Залишається лише об’єднати всі компоненти воєдино, підсолити і додати до них майонез.
- У повному складі салат перемішується і ставиться на годинку-півтори в холодильник, після закінчення якого подається до столу.
Салат «Олів’є» – це завжди чудове, дивне і незамінне блюдо. Але саме традиційна його рецептура є найбільш затребуваною. Скільки б господині не ухитрялися, які б нововведення не відчували на цьому салаті, все одно саме без традиційного неможливо обійтися ні на одному святі, так як саме в такому вигляді його все добре знають і шалено люблять. А народне визнання – важливий фактор.