Від одного тільки згадки про червоній рибі розгорається апетит. Це настільки незвичайний продукт, що він просто не може залишитися непоміченим. «Оселедець під шубою» з червоною рибою – салат добре відомий і незвичайний.
Про те, як готуватися «Оселедець під шубою» у вигляді риби і які верстви «Оселедця під шубою» потрібні якщо готувати з червоною рибою – наша стаття.
Для цінителів оселедця під шубою, пропонуємо приготувати оселедець з яйцем під шубою, скумбрію під шубою, оселедець з сиром, і царську шубу.
Салат риба під шубою рецепт
Смачна і корисна сьомга просто ідеально поєднується з продуктами, традиційно використовуваними для приготування цієї страви. За допомогою цієї рибки салат стає ще більш смачним, ніжним і при цьому особливо ароматним.
Щоб приготувати салат риба на шубі нам потрібно:
- 3 курячих яйця;
- пара картоплі;
- 1 буряк;
- 1 морква;
- 250 гр. сьомги;
- 200 гр. майонезу;
- 15 гр. кропу.
Риба під шубою салат рецепт:
- Яєчка, а також і всі овочі потрібно насамперед відварити. Процес цей зовсім нескладний і під силу навіть починає господині. Відварені продукти студії, чистяться і з використанням терки подрібнюються.
- Сьомга готується трохи інакше. Якщо в ній є кісточки, то їх обов’язково потрібно вибрати. Тільки повноцінне філе вже нарізається на акуратні шматочки найбільш підходящого розміру.
- Зелень досить просто порубати ножем якомога дрібніше, адже саме вона послужить прикрасою.
- Листковий салат має на увазі обробку кожного з шарів майонезом, якого ні в якому разі не треба шкодувати.
- Першою викладається сьомга, а на неї вже картопля.
- За картоплею слідують яйця, а за ними морква.
- Традиційно завершує композицію саме буряк.
- Зверху все блюдо посипається рубаною зеленню і поміщається в холодильник на годинку-другу після закінчення якого подається до столу.
Порада: цей рецепт включає самий мінімум продуктів, але, щоб надати йому ще більш вишуканий смак, допускається додавання в нього яблука, сиру і цибульки. Причому можна додати, як тільки один із зазначених компонентів, так і все.
Салат під шубою з червоною рибою
Ця рецептура далеко не сама звична і буденна. Практично всі з компонентів відсутні в традиційному блюді. Але саме і це так приваблює і манить. Адже що може бути краще, ніж нове блюдо, невідоме, але шалено смачне …
Щоб зробити салат риба в шубі буде потрібно:
- 300 гр. сьомги;
- пара помідорів;
- 1 баклажан;
- пара курячих яєць;
- пара плавлених сирків;
- 40 гр. йогурту;
- 40 гр. майонезу;
- 50 гр. горіхів «Пекан».
Рецепт салату риба під шубою:
- Особливість страви полягає в першу чергу в соусі, для приготування якого потрібно змішати пекан, майонез і йогурт. Щоб маса вийшла однорідною, рекомендується скористатися блендером і гарненько збити компоненти.
- Яйця близько десяти хвилин відварюються, після чого примусово студії в холодній воді і чистяться. Очищеними вони поділяються на їх природні складові і окремо один від одного на тертці подрібнюються.
- Першим компонентом, який поміщається в салатник виступають білки, які, як і всі інші продукти потрібно просочити приготованим соусом.
- Помідорчики потрібно залити окропом, після чого вже очистити від тонкої шкірки і нарізати кубиками, після чого помістити на яйця.
- Сьомгу просто потрібно дрібно порізати і викласти на томати.
- Один з найважливіших етапів – приготування баклажана. Його очищають і подрібнюють на невеликі кубики. У такому вигляді вони прожарюються близько десяти хвилин на сковороді і охолоджуються.
- Готові баклажани потрібно змішати з соусом і викласти зверху сьомги.
- Сир просто потрібно натерти і викласти на баклажани.
- Композиція в цьому випадку прикрашається жовтком.
Важливо! Сир краще натирати прямо в салат, а не в іншу ємність. Тільки так його можна дійсно рівномірно розподілити по страві і уникнути утворення грудочок, які просто неприпустимі.
Червона риба під шубою салат
Дешевим, звичайно ж, це блюдо не назвеш. Готується воно лише в особливих випадках. Але саме це і робить його особливим. Смак неймовірний просто, і навіть складно точно сказати чому, адже всі компоненти по-своєму унікальні. Але поєднавши їх воєдино виходить просто дивовижне блюдо.
Будуть потрібні:
- 200 гр. сьомги;
- 100 гр. червоною ікорки;
- 4 картоплі;
- 3 курячих яйця;
- 150 гр. майонезу;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 20 гр. зелені.
Салат шуба з червоною рибою:
- Морква разом з картоплею варяться в звичайній воді, потім остигають і чистяться. Їх потрібно натерти на тертці.
- Відварюються також в простій воді і яйця, які гарячими занурюються на увазі низької температури і остигають. Остиглими вони чистяться і теж натираються.
- Сьомга повинна бути просто нарізана на невеликі шматочки.
- Лучок потрібно спочатку очистити від жовтої цибулі і потім порубати ножем на маленькі пластинки.
- Для формування страви рекомендується скористатися спеціальною формою або ж зробити її самостійно з баклажки. Першим в неї викладається ложкою і зрозуміло, як і всі інші продукти, просочується майонезом.
- На картопля викладається сьомга і слідом цибулю.
- На цибулю поміщаються яйця і моркву.
- Морквяний шар покривається ікрою.
- Завершенням є дрібно рубана зелень, яка розподіляється по периметру.
- Форма забирається, а салатик відразу ж подається до столу.
Порада: всі продукти, які попередньо потрібно відварювати, слід варити в окремому посуді. Це обумовлено тим, що час на їх приготування багато в чому відрізнятися і щоб уникнути небажаних непорозумінь варіння потрібно здійснювати по-окремо.
Форель під шубою салат
Рецептура в даному випадку максимально відповідає звичній. Особливість її виключно у відсутності оселедця і наявності форелі. За допомогою цієї рибки блюдо набуває особливого, вишуканий смак, який гідно оцінять абсолютно всі.
Будуть потрібні:
- пара буряків;
- пара картоплі;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- пара курячих яєць;
- 250 гр. форелі;
- 100 гр. майонезу;
- пара ч. л. винного оцту.
Салат форель під шубою:
- Буряк, картоплю і моркву потрібно насамперед проварити, потім охолодити, очистити і за допомогою терки подрібнити.
- Зрозуміло, що проварюються і яйця, заливаються холодною водою, остигають і чистяться. Очищеними їх вже потрібно подрібнити на тертці.
- Шари, які потрібно буде викласти, обов’язково змащуються майонезним соусом. Першим з них виступає буряковий.
- На буряки викладається моркву і картоплю.
- На черзі після картоплі – яйця.
- Лучок обов’язково чиститься, досить дрібно робиться і відразу ж заливається оцтом, в якому йому потрібно промаринуватися хвилин десять.
- Після мариновки викладається цибулю до решти продуктів.
- Форель дрібно нарізають і теж поміщається в салатну формочку.
- Залишається прикрасити блюдо при бажанні і дати йому трохи настоятися. Перед подачею форма забирається.
Салат риба під шубою
Сьомга, використовувана в цьому рецепті, надає «Шубі» просто незвичайну смакову забарвлення, робить блюдо особливо привабливим і оригінальні. Навіть звичайна буряк при цьому набуває зовсім інший смак, більш вишуканий, що здається нереальним для цього коренеплоду.
Будуть потрібні:
- 200 гр. сьомги;
- пара буряків;
- пара моркви;
- 3 курячих яйця;
- 150 сиру;
- 100 гр. майонезу;
- пара часниковий зубчиків;
- 1 цибулина.
Червона риба в шубі салат:
- Буряк і моркву потрібно вимити і по-окремо один від одного проварити. Уже відвареними їх потрібно остудити і почистити. Очищені овочі тільки і залишається, що натерти за допомогою терки.
- Яйця в простій воді, бажано трохи підсоленій, відварюються близько десяти хвилин, студії шляхом їх занурення в холодну воду і чистяться. Очищеними вони таким же нехитрим шляхом, як і овочі, подрібнюються.
- Лук потребує очищення і нарізки. Шматочки повинні вийти мінімальними.
- Сьомги потрібно ретельно оглянути і якщо на ній виявлені кісточки, то прибрати їх. Тільки після цього можна рибку нарізати на маленькі шматочки.
- Часничок потрібно просто подрібнити, використовуючи прес і змішати з майонезом. Таким чином швидко можна приготувати просто дивовижний соус, здатний перетворити будь-яку страву.
- Страви, зрозуміло, викладається шарами, які всі без винятку повинні добре бути просякнуті часниково-майонезним соусом.
- Першою в блюдо поміщається морква, лише потім уже йдуть яйця.
- На яйця міститься сьомга, яка ось тільки що була подрібнена.
- На сьомгу поміщається цибулю, ну і звичайно ж традиційно завершальній в цьому процесі виступає буряк.
Порада: зовсім не обов’язково для приготування страви використовувати відварну буряк. Її можна і запекти, наприклад. При цьому салатик вийде більш ніжним. А ось їли використовувати маринований коренеплід, то блюдо буквально перетвориться, стане дещо іншим, більш насиченим і оригінальним.
Любителям червоної риби, та й взагалі морепродуктів, такі варіації оселедця під шубою рецептів салатів неодмінно припадуть до смаку. Заміщення примітивної оселедця фореллю або ж сьомгою сприяє поліпшенню смакових якостей страви, надають йому вишуканість, ще більшу барвистість і звичайно ж оригінальність. Зрозуміло, така рецептура є більш дорогою, але якщо вона вже була випробувана, то ніяких грошей не буде шкода, аби просто хоч разочок ще раз насолодитися цим незабутнім і неповторним смаком. Як мінімум на святковому столі, але буде вже така варіація, а оселедець піде на другий план, так як червона риба і смачніше, і корисніше, і вишуканіші, що є важливим фактором при виборі страв для торжества. А гості і близькі обов’язково оцінять такі старання і це блюдо стане візитною карткою господині. Адже воно дійсно є гідним противником традиційного.