Іноді дуже хочеться здивувати своїх рідних і близьких чимось смачненьким. Особливо коли всі відомі салати вже порядком набридли. Ідея зробити «Гранатовий браслет» салат з маринованою цибулею і рибою, прийшла порівняно недавно. Прекрасний і полегшений варіант страви складається з риби і класичних інгредієнтів.
Урізноманітніть своє меню таким смачними стравами, як зимовий олів’є або новий олів’є.
Браслет гранатовий – салат без картоплі з рибою
Соковите блюдо, яке володіє легкою кислинкою, в міру ситне і апетитне. Чудовий варіант, щоб порадувати присутніх новинкою. Калорійність салату гранатовий браслет полегшена тим, що йде суміш майонезу зі сметаною.
Склад на 4 порції:
- Консерви рибні – 370 г;
- Яблука – 210 г;
- 3 яйця курки;
- Лук ріпка – 90 г;
- Сметана – 80 г;
- Сир твердого сорту – 130 г;
- Зерна граната – 180 г;
- Майонез – 90 г;
- Сіль – 8 м
Гранатовий браслет салат – рецепт покроковий:
- Зварити круто курячі яйця, потім залити холодною водою, щоб вони охололи, очистити від шкаралупи, нарізати кубиками.
- Змішати майонез і сметану – це буде наша заправка.
- Консерви відкрити, злити всю рідину, потім, якщо є кісточки, витягти їх. М’якоть подрібнити виделкою, викласти на тарілку, в якій буде подаватися салат. Викладаються всі шари один на одного, між ними повинна бути заправка.
- У центр блюда необхідно поставити обмежувач, щоб форма салату була схожа на браслет.
- Цибуля ріпчаста очистити від шкірки, наробити дрібними сегментами, укласти на рибний шар.
- Нарубані яйця викласти третім шаром в салат.
- Яблука добре підійдуть тверді і соковиті. Очистити плоди від шкірки, подрібнити на тертці. Розподілити рівномірно на поверхні закуски.
- Сир твердий пропустити через великі отвори терки, посипати страву.
- Гранат очистити від верхньої шкірки, висипати акуратно все зерна, ними прикрасити щедро салат.
- Акуратно витягнути обмежувач і подавати страву на стіл.
РАДА: в заправку можна за смаком додати сіль і спеції.
Як приготувати салат гранатовий браслет з сьомгою
Рецепти салатів гранатовий браслет відрізняються від інших святкових закусок мінімальним набором інгредієнтів, але при цьому зовнішній вигляд цих страв завжди викликає захоплення у гостей.
Необхідні продукти (на 4 порції):
- Авокадо – 170 г;
- Буряк – 240 г;
- Чорнослив – 130 г;
- Червона риба – 330 г;
- Зерна гранатові – 170 г;
- Майонез – 90 мл.
Готуємо рубіновий браслет салат з сьомгою:
- Червону рибу перевірити на наявність кісток, видалити їх з філе. Зняти акуратно ножем шкіру. М’якоть нарізати на невеликі кубики, викласти на плоске блюдо по колу, залишаючи отвір посередині. Змастити шар майонезним соусом, те ж саме необхідно зробити і з іншими компонентами.
- Авокадо розрізати навпіл, вийняти ядро, м’якоть звільнити від шкірки, нарізати на невеликі кубики, укласти шаром на рибу.
- Чорнослив залити окропом, дати настоятися і розм’якшити. Якщо використовуються плоди без кісточок, то можна просто дрібно нарізати, а якщо всередині є кісточка, то її потрібно видалити. Шматочки укласти наступного прошарком.
- Буряк відварити до готового стану, після цього залити овоч холодною водою для швидкого охолодження, очистити і подрібнити за допомогою терки. Викласти на чорнослив.
- Гранатові зерна відокремити від шкірки, прикрасити ними салат. Цей шар не слід мазати майонезом.
РАДА: Щоб акуратно дістати м’якоть авокадо, можна використовувати столову ложку.
Рецепт гранатового браслета – салат з оселедцем
Салат з оселедцем і буряком всім дано знаком. Це добре відоме поєднання, яке дуже вдало. Але якщо звичайна оселедець під шубою набридла, можна спробувати додати рибу в гранатовий браслет.
Салат гранатовий браслет – склад:
- Оселедець – 360 г;
- Пір’я зеленої цибулі – 75 г;
- Майонез – 130 мл;
- Печериці консервовані – 170 г;
- Морква – 160 г;
- Буряк – 190 г;
- 3 курячих яйця;
- Зерна граната – 210 г.
Як приготувати гранатовий браслет:
- Оселедець потрібно очистити від нутрощів, акуратно зняти шкіру, витягнути все кістки. Нарізати філе на шматочки невеликого розміру.
- Першим шаром необхідно викласти рибу в формі кільця. Кожен салатний шар добре промащувати майонезом.
- Цибуля зелена промити під струменем холодної води, нашаткувати, висипати на рибний шар.
- Відварити моркву і буряк до готовності в мундирі. Після охолодження, почистити овочі, протерти через великі отвори терки. Викласти масу в салат.
- Яйця курячі зварити круто, викласти в холодну воду після варіння, остудити, а потім почистити від шкаралупи. Нашаткувати на дрібні кубики, рівномірно розподілити на блюді.
- Викласти з маринаду консервовані печериці, нарізати їх на дрібні шматочки, укласти наступним шаром.
- Натерту буряк покласти в блюдо.
- Прикрасити салат зернами граната.
У нас також ви знайдете такі рецепти, як домашнє олів’є по новому і крабовий з морською капустою.
Рецепт – гранатовий салат зі шпротами
Гранатовий браслет з додаванням шпрот – це незвичайне поєднання, але в цілому виходить дуже цікаво і смачно. Явний присмак копченої риби переважає в салаті, перемішуючись з іншими продуктами.
Склад салату гранатовий браслет:
- Буряк – 170 г;
- Морква – 190 г;
- Шпроти – 330 г;
- Лук (зелень) – 45 г;
- Маринована кукурудза – 210 г;
- Майонез – 110 мл;
- Гранат – 190 м
Готуємо смачний салат – гранатовий браслет:
- Форма салату повинна відповідати назві, тому посередині тарілки можна поставити склянку, щоб залишилася виїмка після приготування.
- Буряк і морква зварити, не знімаючи шкірки. Після доведення овочів до готовності, остудити і очистити від верхнього шару.
- Протерти коренеплоди через великі отвори терки, викласти на блюдо перший шар з моркви, змастити майонезом, як і наступні продукти в салаті.
- Шпроти в олії потрібно викласти на паперовий рушник, дати стекти зайвому жиру.
- Рибу подрібнити на шматочки, прибрати хвостики. Викласти на моркву.
- Зелена цибуля обполоснути і нашаткувати, посипати шар зі шпротами.
- З кукурудзи злити зайву воду, посипати зернами салат.
- Очищену і натерту буряк укласти наступним шаром.
- Гранат розрізати, акуратно витягнути зерна, прикрасити ними блюдо.
Салат гранатовий браслет без картоплі
Головною особливістю страви є те, що цей рецепт трохи відрізняється від класичного, як зовні, так і внутрішньо. Форма залишається колишньою, назва – теж, але прикраса проводиться не гранатовими зернами, а червоною ікрою.
Продукти для приготування 4 порцій салату:
- Буряк – 210 г;
- Морква – 180 г;
- Мариновані огірки – 170 г;
- 4 курячих яйця;
- Копчена риба – 340 г;
- Майонез – 90 мл;
- Лососева ікра – 190 м
Готуємо салат гранатовий браслет з рибою:
- Копчену рибу відокремити від кісток і шкіри, розібрати на волокна, викласти на плоску тарілку у формі кільця. Змастити зверху майонезом, так само вчинити і з іншими продуктами.
- Відварити моркву і буряк до розм’якшення, почистити і натерти. На рибу викласти моркву, потім буряк.
- Мариновані огірки нарубати соломкою, віджати руками від зайвої рідини і покласти поверх коренеплодів.
- Варені курячі яйця нарубати ножем, додати в салат.
- Прикрасити верхній шар червоною ікрою.
Незважаючи на зміни в складі, незмінним залишається зовнішній вигляд страви. Краса і барвистість салату роблять закуску настільки святкової, що це навіть піднімає настрій. Кулінарний шедевр можна використовувати в якості прикраси столу, яке сподобається не тільки дорослим, але й дітям.
Також радимо дізнатися, як приготувати олів’є з ковбасою.