У омлеті, зробленому з яєць і відвареної яловичини, максимальне кількостей білка і мінімальне кількість жиру. Приготування займе всього пару хвилин, якщо заздалегідь відварити м’ясо.
Омлет – найпростіше і смачне блюдо для сніданку, яке напевно вміє готувати кожен з нас. Але не завжди він виходить саме таким, яким би хотілося його бачити на своїй тарілці. Омлет може не піднятися, осісти при охолодженні і смак його іноді залишає бажати кращого. Щоб такого з вами не сталося, необхідно знати кілька секретів по приготуванню такого, здавалося б, звичайного страви. У цьому вам допоможе нижчеописаний рецепт приготування омлету з яловичиною, в якому кожен почерпне для себе трохи корисної інформації.
Запам’ятайте, чим менше за розміром посуд, в якій ви будете готувати, тим вище і пишніше омлет вийде! На 1-2 порції страви виділяйте 1-2 курячих яйця в залежності від їх розміру.
Складові:
- курячі яйця – 3 шт.
- молоко – 100 мл
- відварна яловичина – 150 г
- рослинне масло – 10 мл
- сіль і зелень за смаком.
Спосіб приготування
Розбийте в ємність курячі яйця. До речі, омлет вийде набагато яскравіше, якщо ви будете використовувати домашні яйця, а не придбані в супермаркеті або магазині. Збийте їх з дрібкою солі.
Влийте молоко і просто перемішайте яєчну масу з ним, не збиваючи. Найоптимальніші пропорції для омлету з молоком – на 1 куряче яйце має припадати рівно 50 мл молока. Якщо ж ви що-небудь додаєте в омлет, то скоротіть норму молока на 50 мл для фортеці страви.
Яловичину наріжте на шматочки. Замість неї ви можете використовувати будь-яке інше м’ясо або ковбасу.
Влийте на сковороду олію і обсмажте в ньому нарізку з яловичини близько 1-2 хвилин, а потім переверніть м’ясо на іншу сторону.
Зменшіть вогонь до мінімального, влийте в сковороду яєчно-молочну суміш і накрийте її кришкою.
Томіть омлет на плиті до щільності, потім вимкніть вогонь і дайте страві дійти протягом 1-2 хвилин під кришкою.
- Викладіть приготований омлет з яловичиною на тарілку і посипати подрібненою зеленню за смаком. Найкраще з омлетом поєднується зелена цибуля. Приємного вам сніданку!
Господині на замітку:
- Омлет з даного рецептом можна приготувати не тільки на сковороді, а й в духовці або в мультиварці.
- М’ясо в омлеті при бажанні можна замінити грибами.