Мідії – дуже корисний морепродукт, який стане особливо смачним, якщо стушкувати його в соєвому соусі. Не поспішайте йти в дорогий ресторан, готуйте середземноморське меню будинку.
Шедеври середземноморської кухні можна покуштувати не тільки в дорогому італійському ресторані, але і вдома. Мідії, тушковані в соєвому соусі в мультиварці, я відношу до найпростішим і швидким у приготуванні страв. Крім того, буде потрібно мінімум інгредієнтів: мідії, соєвий соус і ароматний чорний перець, який я рекомендую подрібнювати перед самим початком приготування. Як результат – апетитне страву з морепродуктів, яке можна подати і як самостійне блюдо, і з гарніром. Трохи простіше приготувати хіба що мідії смажені з цибулею.
Складові:
- м’ясо мідій варено-морозиво – 1 кг
- соус соєвий – 2-3 ст. л.
- перець чорний горошок – за смаком.
Спосіб приготування:
- Мідії ретельно промийте і покладіть в чашу мультиварки. Туди ж подрібніть горошини перцю, скориставшись млином. До речі, можете спробувати додати зубчик подрібненого часнику, так робить моя подруга. Можливо, вам цей варіант теж припаде до смаку.
- Влийте соєвий соус. Перемішайте.
- Кришку мультиварки закрийте і, відповідно, закрийте клапан випускання пари. Встановіть режим «Гасіння» на 5 хвилин.
- Після закінчення зазначеного часу дайте вийти пару, відкривши клапан. Після чого відкрийте кришку і перемішайте вміст чаші.
- Викладіть мідії в соєвому соусі на блюдо, прикрасьте тонкими скибочками лимона і подавайте на стіл. Прекрасним гарніром до цієї страви буде відварений рис, картопляне пюре, спагетті або просто нарізаний кубиками варену картоплю, политу розтопленим вершковим маслом. Можна подати мідії і з овочевим салатом, приготованим з болгарського солодкого перцю, капусти, помідорів, маслин, зелені петрушки і листя салату.