Креветки – найпопулярніші морепродукти на сьогоднішній день. Їх можна зустріти в супах, салатах, других стравах, закусках і багатьох інших видах їжі. Креветки можна варити, тушкувати, смажити, запікати в духовці, а також додавати в салат з «Айсбергом» і огірком! Це універсальний продукт, з яким можна поєднувати практично всі.
Салат з айсберга і креветок
Ця страва з айсбергом актуально для тих, хто сидить на дієті або просто намагається дотримуватися здорового харчування. Серед інгредієнтів не знайти майонезу. Салат дуже схожий на «Цезар», так що шанувальники, танцюйте!
На салат айсберг з креветками потрібно:
- 1/2 кг креветок;
- 1 качан Айсберга;
- 2 зубчики часнику;
- 200 грам сметани;
- 5 курячих яєць;
- 200 грам хліба;
- 100 грам пармезану;
- 6 помідорів чері.
Готуємо салат креветки і салат айсберг:
- Крутонами приготувати в першу чергу. Для цього нарізати хліб невеликими кубиками, викласти їх на деко, скропити олією і відправити в духовку.
- Духова шафа розігріти за 10-15 хвилин до початку процесу.
- Крутонами повинні стати золотистого кольору.
- Зварити яйця круто. Час варіння не перевищує десяти хвилин.
- Після десяти хвилин залити яйця крижаною водою і почекати, поки вони охолонуть. Остигнули яйця очистити від шкаралупи і нарізати кільцями.
- Заморожені креветки розморозити за кілька годин до початку приготування салату.
- Відварювати креветки 2-3 хвилини, потім злити воду або просто відкинути їх на друшляк.
- Очищати креветки тоді, коли вони охолонуть.
- Один зубчик часнику очистити і пропустити його через прес.
- Розігріти сковороду з маслом і обсмажити на ній креветки. Підсолити їх і додати чорного перцю. Додати часник, пропущений через прес.
- Додати кілька крапель соку лимона, перемішати все і зняти з плити.
- Листи Айсберга вимити й обсушити. Порвати великими шматками і викласти в глибокий посуд.
- Помідори вимити й обсушити. Нарізати півкільцями.
- Пустити через прес другу часточку часнику. Змішати її зі сметаною.
- На листя Айсберга викласти креветки і томати. Влити соус зі сметани.
- Натерти пармезан на тертці і посипати зверху.
- Прикрасити салат крутонами і яйцями, порізаними кільцями.
Важливо: в салат не обов’язково додавати саме помідори черрі. Ви зі спокійною душею можете додати звичайні томати.
Салат з креветками – салат айсберг
Незвичайний набір продуктів, який варто приготувати і спробувати в обов’язковому порядку. Красива подача і смачні інгредієнти – запорука гарної закуски. Обов’язково приготуйте цей салат з айсбергом і морепродуктами при першій же можливості.
Що купити:
- 300 грам листя Айсберга;
- 250 грам креветок;
- 10 маслин;
- 30 грам каперсів;
- 1 яєчний жовток;
- 5 мл гірчиці;
- 130 мл соняшникової олії;
- 30 мл винного оцту.
Як приготувати салат айсберг, креветки:
- Головний інгредієнт потрібно гарненько вимити, обсушити і нарізати грубими шматками.
- Креветки відварити і очистити. Якщо вони свіжі, то буде достатньо двох хвилин в підсоленій воді. Якщо ж креветки заморожені, то для початку їх потрібно промити в друшляку, змив зайвий лід. Опустити креветки в каструлю і залити водою 1 до 2. Додати улюблені спеції або просто сік половини лайма / лимона. Витягнути креветки і відправити воду на газ. Як тільки вода закипить, кинути туди креветки. Коли креветки піднімаються наверх і панцир стає більш прозорим, можна вважати, що креветки готові. Коли вони охолонуть, очистити їх, якщо є необхідність. Якщо немає, просто заправити олією і соком лимона.
- На плоску посуд викласти листя Айсберга і зверху креветки.
- Полити їх соусом і прикрасити салат каперсами і маслинами.
- Для соусу:
- Збити жовток з гірчицею.
- Підсолити, додати мелений перець. Тонким струменем влити олію.
- Довести масу до густого стану. Дати оцет.
- Добре збити всі інгредієнти.
- Соус готовий до вживання.
Порада: це дуже незвичайний соус до салату, який не вимагає наддорогих і важко доступних інгредієнтів. Ви можете приготувати його протягом двох хвилин. Але якщо все ж соус виявився не до смаку, ви можете замінити його звичайним майонезом, сметаною або будь-яким іншим соусом.
Салати з салату айсберг в склянці
Список продуктів для салату розрахований на дві склянки. Блюдо з капустою айсберг подається в стаканчиках, тим самим створюючи родзинку вашого столу. Досить незвичайна презентація здивує гостей і не залишить байдужими.
Склад страви:
- 80 грам креветок;
- 50 грам сьомги;
- 2 курячих яйця;
- 50 грам сиру;
- 4 листа Айсберга;
- 1/4 пучка свіжої зелені або 30 грам сушеної;
- 20 грам майонезу.
Салат з креветками з салатом айсберг:
- Відварити яйця в киплячій воді. Воду можна підсолити. Відварювати десять-п’ятнадцять хвилин. Потім опустити яйця в холодну воду (можна навіть з кубиками льоду) і чекати охолодження.
- Остигнули яйця очистити від шкаралупи і дрібно порубати або скористатися допомогою терки.
- Сир необхідно подрібнити в крихту або якщо зручніше теркою, то знову нею скористатися. Можна взяти будь-який вид сиру, який вам подобається.
- Сьомгу очистити від шкірки, якщо вона є. Простежити за тим, щоб не було кісток (найкраще скористатися пінцетом для риби) і луски.
- Нарізати філе риби на невеликі кубики.
- Листя Айсберга вимити від піску і пилу, просушити. Нашаткувати дрібненько.
- Креветки очистити і відварити в киплячій воді.
- Відварювати близько двох хвилин (якщо креветки не були заморожені).
- Остудити креветки.
- Зелень (якщо свіжа) вимити і струсити від води.
- Викласти всі інгредієнти, прикрасити креветками.
- В кінці посипати рубаною зеленню.
- Страву можна відразу подавати, але остиглим салат буде смачніше.
Важливо. Як зберігати салат айсберг. Зберігати салат в холодильнику можна до 7 діб, за умови, що спочатку ви придбали хороший качан, без зів’ялого листя і гнилі.
Салат з креветками і салатом айсберг
Останнім часом авокадо стало частим гостем на наших столах. Що ж з нього можна зробити? Ну, крім різноманітних салатів можна також заглянути до ситним мексиканським закусок і спробувати начос з гуакамоле. Можна робити сендвічі, равіолі, роли і багато інших страв!
Що необхідно мати:
- 3 плоди авокадо;
- 400 грам креветок;
- 100 грам лососевої ікри;
- 200 грам листя Айсберга;
- 10 мл соку лайма;
- 2-3 гілочки кропу;
- 5 часточок лимона;
- 60 мл соняшникової олії.
Як приготувати салат з айсбергом і креветками:
- З’єднати в невеликої ємності масло з цитрусовим соком. Приправити чорно-білої сумішшю спецій (сіль / перець).
- Обробити авокадо. Для початку вимити їх і обсушити.
- Розрізати авокадо на половинки. Встромивши ніж, ви впретеся в кісточку.
- Надрізати м’якоть фруктів вздовж кісточки. Далі необхідно провернути половинки в протилежні один від одного сторони.
- Авокадовое філе готово! Тепер маленькою ложечкою повитасківать м’якоть авокадо в формі дрібних кульок. Це з легкістю можна зробити за допомогою нуазеткі. Вона продається в звичайних господарських магазинах. Або ж її можна замовити в інтернеті.
- Креветки відварити в підсоленій злегка воді. Якщо креветки не були заморожені, відварювати півтори-дві хвилини.
- Айсберг промити і нашаткувати на дрібні шматочки.
- Презентувати блюдо необхідно буде порційно. Для цього потрібно взяти тарталетки і викласти в них все інгредієнти.
- У кожну порцію далі покласти ложечку ікри і потім все полити соусом. Прикрасити зеленню кропу і часточкою лимона.
Важливо: якщо у вас залишилося трохи ікри, то краще відразу її з’їсти. Якщо ви заморозите ікринки, то в процесі того, як вона розтане, вона втратить форму і перетвориться в кашу.
Салат з креветками і айсбергом
Сир, який практично позбавлений смаку, але має маленьку кислинку в собі. Він відмінно тане при високої температури, за рахунок чого часто буває доданий в піци, пироги і сендвічі. У компанії з томатами і бальзаміком ця компашка просто приголомшлива!
Складові інгредієнти:
- 4 листа Айсберга;
- 1 стакан креветок;
- 10 черрі;
- 10 кульок бебі моцарели;
- 30-40 мл соку лимона;
- 3 зубчики часнику;
- 1 авокадо;
- 10 мл бальзамічного оцту;
- 20 мл олії оливи.
Готуємо салат з айсберг, з креветками:
- Розігріти сковороду на середньому вогні. Додати туди половину масла почекати, поки воно теж розігріється.
- Тим часом очистити від лушпиння зубчики часнику.
- В масло кинути часник, розрізавши кожну часточку навпіл. Від часнику нам потрібен тільки його аромат.
- Коли буде видно, що часник пом’якшав, можна його витягати.
- Креветки розморозити заздалегідь. Можна витягнути їх з морозильної камери ще ввечері і помістити в закривається контейнер. Прибрати на ніч в холодильник.
- Очистити креветки. Для цього їх потрібно рясно посолити і залишити не більше ніж на 60 секунд.
- Промити солоні креветки під проточною водою.
- Взяти креветку за голову і відкрутити її, паралельно відщипнувши лапки.
- З боку голови поцупити панцир зі спини креветки.
- Стиснути хвостик і акуратно відірвати його від тіла.
- Наступний крок – витяг кишкової вени. Для цього зробити надріз у голови і кінчиком ножа або зубочисткою підчепити вену і витягнути її.
- Промити всі креветки під проточною водою знову.
- Обсушити їх і кинути в часникове масло приблизно на три хвилини для обсмажування.
- Очистити авокадо від шкірки і нарізати слайсами за розміром зручними для вживання.
- Скропити часточки цитрусовим соком і пріперчіть.
- Айсберг промити, обсушити і порвати на великі шматки.
- Черрі вимити і нарізати половинками.
- У посуд викласти листя Айсберга, томати і трохи підсолити.
- Далі моцарелу, авокадо і креветки.
- Всі разом сбризнутьолією з оцтом і подавати!
Креветки готуються дуже швидко і створюють справжню гармонію будь-якому салату. Ви зобов’язані спробувати кожен!
Якщо ви ще сумніваєтеся в користь салату айсберг, то знайте, що у салату айсберга користь ховається в тих корисних мікроелементів та вітамінів, що містяться в листі, які так важливі для нашого організму. При цьому салат можна назвати дієтичним, що означає, що його можна їсти навіть під час дієти.
Також радимо спробувати і інші салати, описані в нашій книзі рецептів, наприклад, французький салат з чіпсами.