«Вінегрет» зі свіжою капустою і солоним огірком – блюдо, яке готується з різних овочів. Виходить прекрасний, ситний салат, який чудово підходить для сімейних обідів і вечерь. Вінегрет зі свіжим огірком можна приготувати як закуску, в доповненні до основного страви. Але якщо трохи змінити склад і додати калорійні інгредієнти, то таке частування цілком може замінити основне блюдо.
Вінегрет рецепт з солоними огірками
Є різні варіанти для того, щоб створити це блюдо, але всі вони по-своєму смачні і цікаві. Наприклад, кислий маринад солоного огірка додасть пікантності, малосольний – зробить картопляний вінегрет ніжніше.
Щоб зробити вінегрет з солоними огірками треба:
- Картопля – 260 г;
- Буряк – 240 г;
- Морква – 210 г;
- Цибулина – 130 г;
- Квашені огірки – 160 г;
- Пісне масло – 65 мл;
- Сіль – 7 м
Як зробити вінегрет з солоним огірком:
- Коренеплоди помити і відварити. Потім остудити, почистити і нарізати кубиками.
- Цибуля ріпчаста почистити від лушпиння, нарізати дуже дрібно.
- Солоний огірок віджати від розсолу, порізати кубиками.
- Змішати підготовлені продукти у великій салатник, додати сіль і полити олією.
- Перемішати блюдо, подавати після того, як салат настоїться і охолоне.
РАДА: Щоб варені овочі при нарізці не втратили свою форму, необхідно почистити їх від шкірки і нарізати тільки після повного охолодження. Теплі продукти схильні до розсипання, тоді при перемішуванні салат перетвориться в кашу.
Вінегрет з солоними огірками і горошком
Ніжність і аромат зеленого горошку, доданого в овочевий вінегрет, тільки поліпшить смак страви, а зовнішній вигляд придбає святкову презентацію.
На вінегрет з солоним огірком потрібно:
- Бульби картоплі – 240 г;
- Буряк – 180 г;
- Морква – 170 г;
- Лук – 110 г;
- Мариновані корнішони – 160 г;
- Сіль – 4 г;
- Горох маринований – 90 г;
- Зелень цибулі – 45 г;
- Пісне масло – 70 мл.
Вінегрет з маринованими огірками:
- Промити овочі і відварити. Після приготування коренеплоди остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Цибулину звільнити від лушпиння і нашаткувати дуже дрібно.
- Солоні огірки варто вибирати пружні і хрусткі, це важлива умова для правильного вінегрету. Порубати плоди на невеликі сегменти.
- Обполоснути зелена цибуля і порубати.
- Банку горошку відкрити і злити всю рідину.
- Змішати всі продукти в великому і глибокому салатнику, додати сіль і полити олією.
- Перемішати, поставити в холод на час, щоб вінегрет настоявся, а потім подавати гостям.
Вінегрет з квашеною капустою і солоними огірками
Додаючи в салат мариновану капусту, кількість вітамінів у страві ви збільшуєте вдвічі. До того ж, продукт відмінно поєднується з усіма інгредієнтами, що входять до складу закуски.
Інгредієнти для салату (на 4 порції):
- Буряк – 230 г;
- Морква – 190 г;
- Капуста маринована – 240 г;
- Квашені огірки – 160 г;
- Горошок – 120 г;
- Лук – 120 г;
- Масло пісне – 80 мл;
- Сіль – 8 г;
- Кріп – 45 м
Вінегрет з капустою і огірком:
- Буряк і моркву відмити і поставити варитися на середньому вогні. Після того, як овочі размягчатся, остудити їх під струменем холодної води і почистити. Нарізати на невеликі шматочки.
- Капусту промити від занадто солоного розсолу, якщо це потрібно, подрібнити в разі потреби на більш тонкі і дрібні смужки.
- Лук очистити від лушпиння, подрібнити тонко і дуже дрібно.
- Огірок віджати від маринаду, щоб в салаті сік не був зайвим, порубати на шматочки.
- Кріп сполоснути прохолодною водою, нашаткувати ножем.
- Змішати всі продукти, які були заздалегідь підготовлені, додати сіль і масло, перемішати.
Вінегрет рецепт з горошком і огірком
Для тих, хто не любить овочеві страви, і кличе їх вегетаріанськими, існує рецепт «вінегрет» з рибою. Виходить прекрасне, насичене частування, яке порадує всіх за святковим столом.
Вимагаються продукти для салату (на 4 порції):
- Буряк – 240 г;
- Морква – 180 г;
- Картопля – 210 г;
- Солоний огірок – 120 г;
- Цибулина – 130 г;
- Горошок консерви – 160 г;
- Оселедець – 320 г;
- Сіль – 8 г;
- Пісне масло – 80 мл;
- Солодка гірчиця – 15 м
Готуємо вінегрет з горошком і огірком:
- Коренеплоди помити від забруднень і відварити. Після того, як готові овочі охолонуть, очистити плоди від шкірки, порізати на невеликі шматочки.
- Оселедець очистити від нутрощів і шкіри, відокремити голови, розділити тушку навпіл, вийняти хребет з дрібними кістками. Після все одно перевірити філе на наявність дрібних кісток. М’якоть порізати невеликими шматочками.
- Солоний огірок очистити від шкірки, наробити шматочками.
- Лук очистити від шкірки, нашаткувати ножем.
- Для заправки змішати олію з сіллю, додати гірчицю солодку, добре змішати.
- Банку горошку консервованого відкрити, злити воду.
- Об’єднати всі продукти в великому блюді, полити заправкою, дати настоятися.
РАДА: Якщо немає бажання чистити цибулю, або лушпиння погано відходить, можна надрізати плід навпіл, відокремити край з корінням, покласти саму цибулину в гарячу воду на кілька секунд. Лушпиння буде відходити сама, і до того ж, за допомогою цього прийому можна прибрати гіркоту.
Салат вінегрет з огірками і часником
Для любителів пікантного можна спробувати приготувати пісний «Вінегрет» з додаванням часнику. Кілька зубчиків зроблять зі звичного всім страви цікаве і незвичайне поєднання.
Склад (на 4 порції):
- Буряк – 230 г;
- Картопля – 260 г;
- Морква – 190 г;
- Мариновані огірки – 140 г;
- Лук – 90 г;
- 2 зубчики часнику;
- Горох маринований – 110 г;
- Масло пісне – 75 мл;
- Сіль – 8 м
Процес приготування:
- Відварити овочі (картоплю, моркву і буряк) до готового стану, потім очистити плоди від шкірки і порізати невеликими кубиками.
- Огірок нарубати аналогічними шматочками.
- Лук очистити від лушпиння, порізати дрібно.
- Злити з банки консервованого горошку рідина.
- Часник очистити від лушпиння, подрібнити через прес.
- Змішати всі продукти з сіллю і олією, перемішати, подавати до столу через кілька годин.
РАДА: Якщо хочеться спробувати страви з часником, а попереду важлива зустріч, можна не боятися за запах з рота і сміливо їсти. Позбутися його допоможе лист лавра, який можна трохи потримати в роті і розжувати. Також можна прополоскати рот свіжовичавленим соком цитрусових. Якщо їсти разом з продуктами, в яких міститься часник, багато зелені, то не буде проблем з запахом.
Вінегрет зі свіжим огірком рецепт дуже простий у приготуванні і не вимагає особливих кулінарних знань. Таке блюдо може навіть подаватися гостям на свято, для цього потрібно лише скорегувати склад салату під загальні переваги. Наприклад, якщо в числі запрошених будуть чоловіки, то додайте м’ясо або ковбасу. Якщо ж намічається дівич-вечір, то сміливо використовуйте більше овочів.