Салат «Обжорка» з квасолею і копченою ковбасою полюбився багатьом завдяки своїм відмінним смаковим якостям. Найчастіше в ньому використовується куряче або будь-яке інше м’ясо, яке необхідно попередньо відварювати, а це вимагає певний тимчасових витрат. Але коли хочеться приготувати щось швидко, і щоб було ну дуже смачно, та ще й ситно – приходять на допомогу рецепти, в яких «Обжорка» з ковбасою. У салаті обжорка з квасолею і ковбасою є все, що потрібно, а готувати його – одне задоволення, просто і швидко.
Салат обжорка з копченою ковбасою
Ця інтерпретація «обжорка» виходить неймовірно смачною. Завдяки огірочками, в ньому предосить свіжості і літнього тепла. При цьому страва дуже і дуже ситне і неймовірно смачне. Його можна готувати буквально кожен день, адже і легко, і зовсім недорого.
На салат обжорка з ковбасою потрібно:
- 200 гр. ковбаси (копченою або підлозі копченої);
- 2 огірка;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- 100 гр. житнього хліба;
- 20 гр. масла;
- 80 гр. майонезу;
- 1/4 ч. Л. солі;
- 1/4 ч. Л. перцю.
Салат обжорка рецепт з ковбасою:
- Морква обов’язково промивають, потім чистять і подрібнюють на тертці з отворами великого діаметру.
- Лук чистять і дрібно шаткують.
- Обидва підготовлені продукти викладають на розігріту сковорідку з олією і хвилини дві, максимум три прожарюють періодично помішуючи.
- Хліб нарізають на невеликі шматочки і потім поміщають на сковорідку, де трохи прожарюють.
- Ковбасу нарізають невеликими кубиками.
- Огірки миють і також, як і ковбасу ріжуть кубиками.
- Остигнули цибулю і моркву, а також огірки і ковбаса висипають в салатник, де їх вже заправляють майонезом, підсолюють і перчать.
- Сухарики приєднують до всіх продуктів перед тим, як салатик буде подаватися, інакше вони просто розм’якнуть.
Порада: сухарі готувати можна не тільки на сковорідці. Абсолютно без жиру їх можна запекти в духовці або мікрохвильовій печі. Ну а якщо часу з ними возитися і зовсім немає, можна скористатися і магазинними зі смаком сиру або бекону. У «обжорка» відразу з’явиться новий смаковий відтінок.
Салат обжорка з квасолею рецепт з ковбасою
Навіть в класичному варіанті «обжорка» присутній квасоля і виступає одним з основних компонентів. Так чому ж не додати її в ковбасний варіант цього салату? Тим більше, що він стане тільки ситніше і смачніше. Адже бобові є дуже поживними і використовуються у величезній кількості інших салатів.
Будуть потрібні:
- 2 морквини;
- 2 цибулини;
- 200 гр. ковбаси;
- 50 гр. консервованої квасолі;
- 20 гр. масла;
- 1/4 ч. Л. перцю.
Салат обжорка рецепт з ковбасою і квасолею:
- Морквину і цибулю насамперед чистять. Після цього цибулю тонко шаткують півкільцями, а моркву натирають на тертці з максимальними за розміром отворами.
- Підготовлені овочі поміщають на сковорідку, вливають олію і прожарюють до набуття ними золотистої забарвлення.
- Ковбасу потрібно нарізати тонкою соломкою.
- Обсмажені морквина і цибулька остигають і додаються до ковбаси.
- Квасоля відкидають на друшляк і залишають в ньому ненадовго. Цей процес дозволяє піти зайвій волозі. Тільки після цього квасолю викладають до інших продуктів.
- Продукти трохи приперчує і перемішують.
Порада: в цій рецептурі не використовується майонез, так як салатик і без нього досить ситний і поживний, але при бажанні можна заправити і його сметаною або майонезом. Щоб додати пікантності і вишуканості, в нього також додають оливки. Виходить дуже незвично і при цьому ще смачніше.
Салат обжорка з сухариками і ковбасою
Цей імпровізований варіант страви просто не може не сподобатися. Крім своїх поживних властивостей, він ще і шалено ароматний, та й «ошатний», що зовсім не характерно для «обжорка». Все в ньому гармонійно і вишукано, смачно і готується до божевілля просто. Помідорчики, додавання яких має на увазі ця рецептура – це ідеальне рішення, адже завдяки цим соковитим і ароматним овочам блюдо стає набагато ніжніше і яскравіше.
Будуть потрібні:
- 300 гр. копченої ковбаси;
- 2 помідори;
- 2 яйця;
- 50 гр. хліба (виключно білого);
- 2 зубика часничку;
- 50 гр. майонезу;
- 20 гр. масла.
Салат обжорка з ковбасою і сухариками:
- Ковбасу потрібно нарізати невеликими брусками або смугами.
- Яйця ж проварюють до тих пір, поки вони не опиняться звареними круто. Цей процес займає близько десяти хвилин. Тільки потім їх студії, очищають і нарізають невеликими кубиками.
- Хліб ріжуть на кубики, потім висипають на сковорідку і прожарюють до тих пір, поки вони добре не підрум’яняться.
- Помідори просто миють і ріжуть невеликими кубиками.
- Всі продукти викладають у салатник, де вже до них вливається майонез і додається подрібнений часничок. Все потрібно перемішати.
- Щоб прикрасити приготовану страву із решти ковбаси вирізаються забавні фігурки і викладаються зверху.
Порада: Помідори потрібно вибирати щільні, без зайвого соку. Якщо ж таких не знайшлося, то краще їх занадто НЕ подрібнювати, а просто розрізати на часточки. Інакше салат через велику кількість вологи просто «попливе», а відповідно і зовнішній його вигляд, і смак буде зіпсований, чого дуже не хочеться жодної господині.
Обжорка салат з ковбасою
Прожарені на сковорідці печериці можна їсти просто так, з хлібом вприкуску. У салаті ж вони ще більш чудові. Додавання ж кукурудзи – це яскраві фарби, яких завжди хочеться додати, як можна більше. До того ж приємна насолода, яку дають блюду ці зернятка тут відмінно доповнює всі інші компоненти.
Будуть потрібні:
- 200 гр. ковбаси;
- 150 гр. сухариків;
- 2 яйця;
- 300 гр. печериць;
- 1 цибулина;
- 20 гр. зеленої цибулі;
- 200 гр. консервованої кукурудзи;
- 100 гр. майонезу.
Обжорка з ковбасою салат:
- Першими готують гриби. Їх добре промивають і трохи подрібнюють, щоб вони добре потім присмажився. Після цього їх викладають на гарячу сковорідку, в якій вже розігрілося масло і прожарюють.
- Яйця хвилин десять проварюють до готовності в круту, потім чистять і ріжуть на кубики.
- Лучок чистять, шаткують подрібніше і заливають на пів годинки водою, після чого воду зливають, а сам лук руками віджимають від зайвої вологи.
- Ковбасу нарізають зовсім невеликими кубиками.
- Кукурудзу викладають на сито або звичайний друшляк, і тільки тоді, коли вся рідина піде її вже можна використовувати в процесі приготування.
- Всі продукти змішуються між собою, до них додаються сухарики і майонез.
- Все ще разок перемішують, викладають в презентабельний салатник і прикрашаю дрібно рубаним зеленою цибулькою.
Салат обжорка з шинкою
В даному рецепті практично всі продукти проходять попередню термічну обробку. Обсмажуються не тільки морква і цибуля, як того вимагає класичний рецепт, але і ковбаска. За рахунок саме цього блюдо виходить трохи не таким, як його звикли бачити, але при цьому ще смачніше, що відірватися від нього просто не під силу буде. Відмінний варіант, щоб швидко і зовсім недорого вгамувати розгулялася апетит м при цьому побалувати себе чимось шалено смачним.
Будуть потрібні:
- 200 гр. вареної ковбаси;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- 2 мариновані огірки;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 20 гр. петрушки;
- 50 гр. майонезу;
- 20 гр. масла.
Етапи готування:
- Огірочки промивають і потім нарізають тоненькою соломкою. Щоб прибрати вологу їх потім трохи віджимають.
- Ріпчасту цибулю спочатку чистять, а потім шаткують тонкими половинками кілець.
- Ковбаску також, як і огірочки ріжуть у вигляді соломки, після чого перекладають на розігріту сковорідку з олією.
- Прожарюють ковбаску при періодичному помішуванні і додаючи при необхідності ще масло до придбання їй приємного золотистого відтінку.
- Морквину обов’язково промивають, тільки потім чистять і подрібнюють за допомогою найбільшої, яка є тільки в наявності терки. Подрібнювати її занадто дрібно вкрай не рекомендується.
- На розпечену сковорідку з олією висипають подрібнену моркву і прожарюють, поки вона не буде м’якою і золотистою.
- Остившая вже повністю ковбаска в тарілці змішується з огірочками.
- На сковорідку слідом за морквиною відправляється цибулька і теж обсмажують, поки не стане прозорим.
- Морквину і цибулю змішують між собою і поміщають на блюдо першим шаром.
- Обов’язково ці продукти потрібно підсолити і просочити майонезом.
- Зверху на них викласти суміш ковбаси і огірочків і теж добре просочити майонезом.
- Зелень ж потрібно дрібно порубати і присипати їй «обжорка». Виходить дуже яскраво і святково. Можна подавати навіть до святкового багатому на вишукування столу.
Порада: так як в цьому випадку блюдо викладається шарами, то йому просто необхідно трішечки настоятися. Багато часу не буде потрібно, але з пів годинки постояти в холодильнику йому буде не зайвим. Хоча якщо їсти вже дуже хочеться, то можна і відразу його до столу нести.
Корисно знати
Салат обжорка з ковбасою і квасолею в будь-якій інтерпретації в першу чергу дуже ситне і насичене блюдо. Але саме з використанням у вигляді основного компонента ковбаси цей салатик набуває особливої смакову забарвлення. При цьому можна трохи видозмінювати рецептури, при бажанні заміняти варену ковбасу на копчену, підлозі копчену і навіть на шинку. Смаки у всіх різні і в цьому випадку є можливість догодити абсолютно всім. Тим більше, що це дуже просто, швидко і недорого.
Викладати салатики можна як упереміш, так і у вигляді окремих шарів, порційно або в одному салатник. Прикрашати на свій розсуд зеленню, овочами або ковбасою. Але смак при цьому завжди буде чудовим і просто неповторним. А це в даному випадку найголовніше, адже в першу чергу «Обжорка» повинна радувати своїми дивовижними смаковими якостями, а вже потім тільки зовнішнім виглядом.