Індичка в сметанному соусі з ароматними сухими травами, приготована в рукаві в духовці – це дуже смачно і корисно. Процес приготування легкий і не займає багато часу. Вже через годину приємний аромат м’яса індички вас порадує, а потім і його смак залишить позитивні емоції.
Про рецепті
Спосіб приготування: запікання в рукаві.
Час підготовки: 15 хв.
Час приготування: 1 ч
складові
- гомілку індички – 1 шт.,
- сметана – 3 ст. ложки,
- коріандр – 1/2 ч. ложки,
- орегано – 1 ч. ложка,
- кріп сушений – 1/2 ч. ложки,
- вода – 1/2 склянки,
- сир твердий – 40 г,
- сіль і перець за смаком,
- кріп свіжий – для подачі до столу.
Рецепт приготування
- Підготуйте гомілку, помийте її, посоліть за своїм смаком.
- Підготуйте сметану викладіть її в блюдце. Засипте сушені кріп, орегано і мелений коріандр.
- Перемішайте сметанний соус до однорідності.
- Повапните гомілку з одного боку сметанним соусом.
- Візьміть рукав, зав’яжіть одну сторону, викладіть гомілку вниз намазала стороною, а другу сторону змастіть соусом, залийте півсклянки води, зав’яжіть рукав. Покладіть рукав в форму і відправляйте її в духову шафу, заздалегідь розігрітий до 180-190 градусів. Випікати гомілку в рукаві потрібно не менше сорока хвилин. Швидше за все, доведеться витратити близько години часу. Точно розрахувати час вам допоможе термометр для м’яса.
- Готову гомілку викладіть у форму або на блюдо.
- Заздалегідь натріть сир на дрібній тертці.
- Посипте зверху гарячу гомілку індички натертим сиром.
- Викладіть зверху свіжий кріп.
Подавайте це смачна страва з індички як самостійне, або з гарніром. Він може бути будь-яким: крупи, картопля, овочі. Таке блюдо відмінно підійде для свята. Гості обов’язково оцінять ніжний смак м’яса індички і приємну корочку, яку дасть соус.