Фаршироване куряче філе, наповнене сирним сиром із зеленню і томатами – це блюдо, гідне святкового столу. Відмінне смакове поєднання інгредієнтів, максимум білків, мінімум жирів і вуглеводів. За рецептом мого чоловіка.
«У мене – вихідний, готуєш сьогодні ти! У кухні знайдеш на підкладці 3 курячі грудки, інше, як говорив дід з казки, поскребешь по засіках! », Сказала я чоловікові і вирушила з донькою на шопінг, попередньо спустошивши його гаманець, який одразу так помітно схуд, немов після виснажливої дієти. І, о диво, повернувшись щасливими і усміхненими, з новими обновками, але зголоднілі, ми були приємно здивовані кулінарним витвором нашого тата і чоловіка. На столі на блюді красувалося яскраво і маняще куряче філе, фаршироване сирним сиром і черрі, до якого так і тягнулися руки, але тільки строгий крик: «Стійте, не їжте, я ще не встиг сфотографіроватььььььььььььь!» Завадив нам покуштувати його в той же час . Напевно, треба частіше влаштовувати собі вихідні! А рецепт я записала і з вами ділюся.
Складові:
- куряче філе – 3 штуки (близько 600 грам)
- Maggi на друге для ніжної курки по-італійськи – 3 листа
для начинки:
- сир сирний вершковий – 9 столових ложок
- кріп – полпучка
- для прикрас:
- помідори черрі – 9 штук
- масло рослинне – 1 чайна ложка
- сіль морська – за смаком.
приготування
- Курячі грудки звільнити від кісточок, плівок і всіляких жірінок, промити під проточною водою і помістити в друшляк, щоб стекла зайва вода. Потім курячі грудки просушити додатково кухонним рушником.
- Ножицями обережно розкрити яскравий пакет Maggi на друге для ніжної курки по-італійськи і дістати звідти 3 листа для смаження. Розгорнути ці листи, які покриті сумішшю ароматних трав і приправ.
- На одну половинку аркуша для смаження викласти куряче філе, накрити іншою і руками притиснути папір до грудях.
- Курячі грудки, одягнені в листи для смаження і вже вбирають аромат трав і приправ, викласти на сковороду і обсмажити без додавання олії на повільному вогні протягом 6 хвилин з кожного боку.
- Обсмажені курячі грудки звільнити від паперу і обережно гострим ножем зробити надріз зверху курячої грудки, повинен вийти «кишеньку» посередині.
- Зелень кропу помити, обсушити кухонним рушником і дрібно подрібнити.
- Змішати дрібно подрібнений кріп з сирним сиром до однорідності.
- Начинкою з сирного сиру з кропом начинити «кишеньки» курячих грудок.
- Помідори-чері помити, обсушити, занурити в рослинне масло, посипати морською сіллю і встановити на курячу грудку, злегка вдавлюючи для стійкості в начинку.
- Нафаршировані курячі грудки викласти на деко, який помістити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати курячі грудки, нафаршировані сирним сиром з кропом і прикрашені помідори близько 20-30 хвилин.
- Готові курячі грудки, фаршировані сирним сиром і помідорами, викласти на блюдо і подати на стіл. Смачного!
Господині на замітку:
- листи для смаження Maggi, покриті ароматними спеціями і травами, можна замінити спеціями на ваш смак, просто обваляти курячі грудки в них.
За словами чоловіка записано вірно.