Кекс я яблуками на йогурті, спечений за даним рецептом, виходить м’яким, як пух, ніжним, як хмара, ароматним, як сади Едему. Смак настільки досконалий, що приготувати кекс неодмінно захочеться знову.
Сумну і вогку погоду набагато простіше пережити, якщо в будинку пахне свіжою випічкою. Чому б і нам не заповнити свій будинок смачним запахом ?! Тому пропоную відправитися на кухню і спекти ароматні від присутніх в них спецій кекси, які до того ж, немов короною, увінчані яблучної діадемою, що виблискує на сонці від утворилася на ній карамелі. Чашка чаю, ніжний кекс … тепло, затишно і не важливо, яка погода за вікном і що твориться в світі … Ідилія!
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – 160 г
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- йогурт натуральний – 120 мл
- яйце куряче – 1 шт.
- цедра лайма – 1 ч. л.
- сік лайма – 2 ст. л.
- рослинне масло – 30 мл
- цукор – пісок – 60 г
- мелений кардамон – 1/8 ч. л.
- мелена кориця – 1/8 ч. л.
для прикрас:
- яблука дрібні – 2 шт. (Близько 60 г)
- цукор – пісок – 3 ч. л.
а також:
- маленькі форми для кексів – 6 шт.
приготування:
- У глибоку чашку розбити яйця і насипати необхідну кількість цукрового піску. За допомогою міксера збити яйця з цукром до білого кольору і збільшення маси, близько 2-х хвилин.
- У яєчно-цукрову суміш додати йогурт і продовжити збивання міксером до однорідності. До речі, рекомендую використовувати йогурт домашнього приготування.
- Потім додати в збиває масу цедру лимона, лимонний сік і рослинне масло. Збивати міксером до однорідної маси.
- У невелику окрему чашку просіяти борошно, додати розпушувач для тіста, мелений кардамон і мелену корицю, перемішати.
- Борошняну суміш додати до рідкої масі і збити міксером до тих пір, поки тісто не стане гладким. Тісто виходить консистенції густої сметани.
- Яблука, не очищаючи від шкірки, нарізати кружальцями завтовшки близько 5-7 міліметрів. У яблучних гуртків можна не видаляти насіннєву коробочку, просто видалити тільки насіння.
- Приготованим тестом, розподіливши його порівну, близько 55 грам в кожну, наповнити формочки для випічки кексів.
- Поверх викладеного в формочки тексту викласти по кружку яблука, яке зверху рясно посипати цукром – піском.
- Форми для випічки кексів з тестом встановити на деко, який відправити в розігріту до 180 градусів духовку.
- Випікати кекси з яблуком близько 25 хвилин, до готовності і зарумянивания.
- Готові кекси залишити остигати в духовці.
- Кекси вийняти з форми і помістити на блюдо. Смачного!
Господині на замітку:
- Кекси краще випікати в силіконових формочках для маффінів.
- У тісто для кексу можна при бажанні додати жменю родзинок або сушеної журавлини.