Ця піца відрізняється від звичайної тим, що в середину піци ми акуратно розіб’ємо куряче яйце. У підсумку поверх піци приготується яєчня. Вийде не тільки смачно, але і оригінально.
Для приготування потрібно:
тісто:
- 30 г свіжих пресованих дріжджів
- 250 мл молока
- 1 ч. Ложка цукру
- 1 яйце
- 3 ст. ложки оливкової олії
- дрібка солі
- 500 г пшеничного борошна
начинка:
- 200-250 г сирокопченої ковбаси (або шинки)
- 250-300 г помідорів чері
- 150 г твердого сиру (половину можна замінити моцарелою)
- 3 яйця (по одному на кожну піцу)
- оливкова олія – для змащення.
приготування
- Розкришіть дріжджі, додайте цукор і 100 мл теплого молока. Залиште на 15-20 хвилин, щоб суміш заробила.
- У чаші тістомішалки або глибокій мисці з’єднайте молоко, що залишилося, оливкова олія і яйце. Добре збийте інгредієнти міксером або віночком.
- Просійте в яєчно-молочну суміш борошно, влийте дріжджі і замісити тісто для піци.
- Зберіть тісто в кулю, прикрийте посуд поотенцем або харчовою плівкою, залиште в теплому місці на годину.
- Помідори черрі вимийте і розріжте навпіл. Ковбасу наріжте тонкими кружечками, а потім навпіл, сир натріть на дрібну тертку.
- Ще раз вимісити піднялося тісто і розділіть його на три частини.
- Кожну частину розкачати на присипаної борошном поверхні в круг діаметром 23-25 см.
- Перекладіть основу для піци на деко або в форму для випічки, змастіть поверхню оливковою олією. Також можна поступити традиційно – розподілити по поверхні невелика кількість томатного соусу або кетчупу. Загорніть краї тіста всередину, сформувавши невеликий бортик. Розкладіть на поверхні піци ковбасу і помідори, зверху посипте тертим сиром. У центр розбийте яйце, постаравшись не пошкодити жовток.
- Розігрійте духовку до 210 градусів. Випікайте піци до золотистого кольору (сир повинен розплавитися, а яйце повністю пропектися). При включеному режимі «конвекція» одночасно можна готувати 2 піци, якщо такого режиму у вашій духовці немає, буде потрібно трохи більше часу.
- Зніміть піцу я яйцем на обробну поверхню, і наріжте спеціальним (дисковим) ножем на трикутники. Подавайте в гарячому вигляді з сухим вином або пивом. Смачного! Як ви здогадалися, головна фішка рецепта – яєчня поверх піци. А за складом піца з яйцем може бути будь-який з вашими улюбленими продуктами.