Я люблю не тільки смачну їжу, але ще й ту, яку зовсім нескладно приготувати. Рис в пакетиках в мультиварці можна сміливо віднести до рецептів, які максимально спрощують підготовку.
Взагалі, рис – продукт просто незамінний. Він входить до складу сотень чудових страв – від салатів до десертів. Втім, як самостійний гарнір рис теж дуже навіть непоганий, так як поєднується абсолютно з усім – овочами, грибами, м’ясними та рибними стравами. Ось тільки варіння рису – це завжди непросто. І щоб зварити цю крупу правильно, потрібно знати чимало – який сорт вибрати, як його підготувати, при якій температурі і як варити і т.д.
Найпростіший спосіб – приготування рису в пакетиках. Тут вже впорається будь-який – його не потрібно заважати, він ніколи не пригорить, а результат завжди буде відмінним. Особливо зручно готувати таку пакетований крупу в мультиварці.
Складові:
- рис – 3 пакетика по 80 г
- сіль – 2 ч. л.
- вода – 2,5-3 л.
- вершкове масло – на смак
Спосіб приготування:
Підготуйте рис. Краще вибирати продукт від перевірених виробників, адже якість пакетованого оцінити на око складніше, ніж звичайного розсипного.
У чашу мультиварки наливаємо воду, додаємо сіль. Включаємо будь-який режим, щоб дати воді закипіти. Тут краще орієнтуватися на особливості кожної окремої моделі. Мені подобається вручну виставити температуру 100 градусів. Пакетики опускаємо в окріп, включаємо таймер на 17 хвилин.
Як тільки мультиварка вимкнеться, можна діставати крупу. Даємо стекти зайвої рідини і, розрізавши пакетики, висипаємо вміст в глибоку тарілку.
Щоб рис вийшов більш ароматним і апетитним, додаємо вершкове масло і перемішуємо.
- Такий рис можна подавати як гарнір до будь-яких страв або просто як самостійну страву. Якщо ж він призначений для салатів, супів і т.п., то використання масла зовсім необов’язково.
А ще звичайний рис можна приготувати в духовці http://na-vilke.ru/ris-po-bolgarski-prigotovlennyj-v-duxovke.html або в мікроволковке http://na-vilke.ru/ris-v-mikrovolnovke. html за наведеними рецептами.