Вівсяна каша в мультиварці на молоці для моєї дочки – щоденний сніданок перед школою. Таку їжу вона для себе обрала сама, і тепер я навіть не уявляю, яке інше блюдо на початку дня їй можна запропонувати. Мені як мамі подобається такий варіант сніданку, адже це корисно і дуже просто.
Я не користуюся відкладеним стартом з вечора, тому що вважаю, що за ніч молоко може зіпсуватися. Хоча багато господинь саме ввечері закладають в чашу продукти для сніданку. Я ж вважаю за краще готувати кашу з холодного молока, переконавшись, що воно не скисло.
Щоб молочна вівсяна каша в мультиварці вийшла відмінною і не вибігла, рекомендую користуватися програмою «Мультіповар», якщо така є – в моїй моделі Редмонд вона є. Але підійде і спеціальний режим «Каша», «Молочна каша». У Мультіповаре можна вручну встановлювати температуру і час приготування страви. Це дуже зручно, коли потрібно виключити бурхливе кипіння.
Складові:
- вівсяні пластівці – 1 ст.
- молоко – 2 ст.
- вода – 1 ст.
- вершкове масло – 30 г
- сіль за смаком
- цукор – за смаком.
Як приготувати
- Чашу мультиварки обов’язково потрібно змастити вершковим маслом, але не всю, а лише зробити ободок імовірно над рівнем вмісту. Це робиться для того, щоб не втекло саме молоко в процесі кипіння. Далі насипаємо в чашу вівсяні пластівці. Якщо вони не надто чисті, то краще відразу промити. У мене пластівці дуже чисті, тому кидаю їх в сухому вигляді.
- Додаємо сіль і цукор. При бажанні можете насипати ще трохи ванільного цукру для аромату або кориці. 3водой і молоком. Можна використовувати тільки молоко. У мене воно домашнє жирне, тому перед тим як варити кашу, обов’язково його розбавляю.
- Кидаємо шматок вершкового масла. Включаємо режим «Мультіповар», встановлюємо температуру 100 градусів і час приготування 20-30 хвилин. Час залежить від крупи. Якщо вона призначена для варіння, то доведеться варити 30 хвилин. А якщо на упаковці написано, що заливати окропом, тоді приготування може зайняти хвилин 20. Але і тут потрібно дивитися, яку консистенцію ви бажаєте в результаті отримати. Чим довше варимо вівсянку, тим густіше вона вийде.
- У моєму випадком вівсяна каша готувалася в режимі «Мультіповар» 30 хвилин. Відмінно розварилася і консистенція нас порадувала. Загалом, страва вийшла чудовим. На сніданок, полуденок або вечерю – ідеальний варіант.
- Подавайте вівсянку в гарячому вигляді. Можна ще покласти в тарілку шматочок масла.
- Готуйте з задоволенням і приємною вам трапези. А ось рецепт приготування геркулесовой молочної каші в каструлі, на той випадок, якщо мультиварки у вас немає.