Смузі – густий і дуже смачний напій, який порадує ще й своєю користю, швидкістю приготування і різноманітністю рецептів. Щоб зробити смузі, ви витратите не більше 10 хвилин. Смузі – відмінна заміна магазинному йогурту, так як готується зі свіжих продуктів і не має в складі барвників, консервантів та інших не надто корисних речей. Смузі можна робити з фруктів, ягід, овочів і кисло-молочних напоїв, різноманітних соків. Наш ягідний смузі будемо готувати на кефірі. В якості прикраси підійдуть горішки, шоколад. Для приготування смузі буде потрібно блендер або подрібнювач, щоб полегшити і прискорити роботу.
Складові:
- банан – 1 шт.
- полуниця – 5-7 шт.
- малина – 10-15 шт.
- чорна смородина – 15-20 шт.
- кефір – 400 мл.
Рецепт приготування
- Підготуйте блендер. Очистіть банан, поріжте його на 3-4 шматочки і викладіть в чашу.
- Викладіть в чашу ягоди: чорну смородину, полуницю, малину. Якщо вони заморожені, то дістаньте їх попередньо з морозилки і потримайте при кімнатній температурі. Безсумнівно, смузі є річним напоєм. Але якщо влітку заморозити ягоди на зиму, то смузі можна готувати цілий рік.
- Залийте кефір в чашу блендера.
- Увімкніть блендер на 1-2 хвилини і подрібніть інгредієнти до однорідної густої маси.
- Перелийте смузі в келихи і подавайте до столу відразу ж.