Річкова риба – відмінний продукт з будь-якої точки зору. Дієтично, корисний, а якщо його ще й правильно приготувати, то неймовірно смачний.
Через велику кількість кісток лящ практично завжди використовують тільки для засолювання. І не всі знають, що смажений лящ на сковороді – це дуже смачно, якщо, звичайно, приготувати його правильно. Скоринка виходить рум’яної і хрусткої, а кісточки практично не відчуваються.
Є кілька тонкощів у приготуванні цієї риби, про які я розповім в рецепті. Якщо все їх врахувати під час смаження, то результат буде завжди відмінним. Причому, хочу сказати відразу – якихось секретних інгредієнтів в рецепті немає – продукти самі прості і доступні.
Складові:
- лящ дрібний (подлещик) – 2 шт.
- сіль за смаком
- суміш спецій для риби – щіпка
- борошно – 2-3 ст.л.
- рослинне масло для смаження.
Спосіб приготування
- Для такої страви знадобляться свіжі лящі середніх розмірів або інша будь-яка кістлява риба. Очистіть лящів від луски, витягніть кишки і не забудьте видалити зябра.
- З кожного боку рибки робіть гострим ножем насічки уздовж спини. Таким чином, ви оголюєте кістки, і після смаження вони не будуть відчуватися. Пам’ятайте, цей прийом ми вже застосовували при смаженні карасів.
- Суміш ароматних спецій додасть пікантний присмак. Ви можете використовувати будь-які прянощі і сухі трави на свій смак.
- Посипайте лящів спеціями і сіллю, на 15 хвилин залишіть для маринування.
- Обваляйте ляща в борошні й обсмажте на олії до золотистого відтінку і готовності.
- Готову рибу викладайте спочатку на серветки, щоб прибрати надлишки масла.
- Смажені лящі будуть ще смачніше, якщо подати їх з соусом. Для прикладу можна зробити майонезно-сметанний соус з додаванням кислих огірків або ківі.
Приготування і фото: Ельба.