З настанням теплих днів хочеться провести якомога більше часу на вулиці. Заповзятливі закладу навіть прийом їжі пропонують здійснювати на відкритому повітрі.
Ресторанне меню не підходить для перекусу на ходу, тому, як гриби після дощу, на кожному кутку виросли кіоски і точки швидкого харчування. Їх дуже багато змушує задуматися, наскільки прибутковим є такий бізнес.
Однією з найбільш істотних статей витрат в такій справі є обладнання для вуличного фаст-фуду. Його вибір визначається спрямованістю закладу. Найчастіше, з техніки і потрібен тільки один прилад, наприклад, апарат для цукрової вати.
Складемо список найпопулярнішого обладнання fast-food для вуличної торгівлі.
Гриль для шаурми
Сьогодні це турецьке блюдо нарівні з бутербродами є найпопулярнішим серед фаст-фуду. Поворотний шампурний гриль готує м’ясо в режимі томління. Верхній готовий шар зрізається ножем і використовується в приготуванні шаурми.
Поворотний гриль і невеликий гриль для обсмажування згорнутого лаваша, по суті, і складають все професійне обладнання для фаст-фуду. Мабуть, популярність шаурми пояснюється ще й настільки дешевим оснащенням підприємства громадського харчування.
Гриль для курки
Такий пристрій використовується не тільки в закусочних, але і в багатьох продуктових магазинах. Не кожен може пройти повз апетитно пахнуть і рум’яних кірочок, що пояснює велику популярність подібного гриля.
Принципово прилад влаштований аналогічно попередньому за винятком декількох горизонтальних шампурів і закритої камери. Додатковими функціями можуть бути підсвічування і система видалення запахів.
Піч для піци
Італійська варіація фаст-фуду не втрачає свою популярність. Хоча тут одним приладу не обійдешся. Крім самої печі, в список необхідного устаткування для фаст-фуду, що спеціалізується на піці, входять мукопросеиватели, тестомесітеля, тестоделітелі, формувальники і купа технологічного обладнання.
Все це актуально для великих точок харчування. Типовий список обладнання можна дізнатися через контакти постачальників. На маленьких виробництвах, як правило, більшу частину роботи виконують вручну.
Машини для попкорну
Попкорн добре йде в кінотеатрах, парках, на пляжах і під час проведення масових заходів. Хрустке ласощі виготовляють прямо на очах покупців.
Робота подібної машини заснована на тому, що зерна, що містять крохмаль і воду, при нагріванні набухають і “вибухають”. Сьогодні таке обладнання для виробництва фаст-фуду є в декількох варіантах.
Найпримітивнішим приладом є котел, куди додається масло і поміщається кукурудза. Незручність полягає в тому, що кукурудзу припадає перемішувати вручну. Сучасна варіація являє собою короб з нагрівальним елементом знизу і кошиком-пасткою у верхній частині.
Сучасні варіанти виготовляють попкорн припускають використання гарячого повітря або електромагнітних хвиль по аналогії з мікрохвильовою піччю.