Осінь – час свіжих, стиглих, соковитих і таких корисних овочів. У цю пору року вони насичені сонцем і дарують здоров’я всім тим, хто не нехтує ними. Осінь – час, щоб запасатися вітамінами на довгу-довгу зиму. Це нехитре блюдо прикрасить і зимові будні, підвищивши настрій завдяки яскравому кольору. Пропонуємо приготувати простий, швидкий, легкий гарнір, який підійде до будь-якої страви незалежно від того, м’ясо це або риба. Запечіть молоду моркву! До того ж, це блюдо цілком може бути і самостійним. Приготуйте до неї смачний соус, і у вас готова корисна закуска. Для страви краще всього підійдуть невеликі плоди цього овоча. Вони солодкі на смак, приготуються швидше. Крім того, маленькі коренеплоди моркви мало хто любить чистити. І, наприклад, для піджарки до супу або печені натирати на тертці маленьку морква дуже незручно. А саме приготована за цим рецептом морква полетить, як гарячі пиріжки. Вітамін А, точніше, його попередник – каротин, який у величезній кількості міститься в моркві, – це жиророзчинний вітамін, а тому готувати цей овоч необхідно з маслом, щоб корисні елементи змогли засвоїтися.
Спосіб приготування: в духовці.
Складові:
- 500-600 г молодої моркви
- 2 невеликих болгарських перцю
- 1 ст. ложка рослинного масла
- 1 ч. Ложка бальзамічного або винного оцту
- сіль, перець, коріандр і зерна гірчиці.
приготування
- Очистіть моркву і ретельно помийте плоди.
- Обсушити морква за допомогою паперових рушників, щоб на ній зовсім не залишилося води.
- Помийте і очистіть болгарський перець. Наріжте його тонкою соломкою. Перець грає в цій страві роль приправи, додаючи свій неповторний аромат.
- З’єднайте моркву і болгарський перець.
- Всипте всі спеції.
- Влийте до овочів рослинне масло.
- Додайте трохи бальзамічного оцту. Він посилить солодкість моркви і допоможе їй карамелізуватися під час запікання.
- Гарненько перемішайте овочі і викладіть їх в яку-небудь ємність для запікання.
- Зверху вилийте весь соус.
- Запікайте морква при температурі 200 градусів хвилин 30-40, перемішуючи її кожні 10 хвилин, щоб вона проготовілась рівномірно.
- Подавайте запечену морква зі свіжою зеленню і різноманітними соусами. Наприклад, соус-діп з зеленою цибулею буде в самий раз. Смачного!