Я часто готую салат з буряком і козячим сиром. Цього разу до звичного набору інгредієнтів я спробувала додати грушу. Вийшло приголомшливо. Легкий салат заграв новими смаками.
Час приготування: 10 хвилин.
Інгредієнти на 3 порції:
- буряк запечена – 200 г (2 штуки)
- груша Конференц – 200 г (1 штука)
- м’який сир фета в розсолі – 200 г
- волоські горіхи – 25 г (1 жменя)
- салатна суміш (корн, рукола, мангольд) – 75 г (1 пакет)
для заправки:
- сік половини апельсина
- оливкова олія Extra Virgin – 3 столові ложки
- дижонская гірчиця – 1 чайна ложка
- бальзамічний оцет – 1 чайна ложка.
приготування:
- Волоські горіхи очистити і нарізати довільно, прогріти на сухій сковороді протягом 2-3 хвилин.
- Буряк запекти в духовці, остудити, очистити, нарізати брусочками.
- Грушу вимити, розрізати навпіл, видалити серцевину з кісточками і нарізати на брусочки, як буряк.
- Приготувати заправку. Для чого видавити сік з половини апельсина, додати до нього оливкову олію, бальзамічний оцет і діжонська гірчицю. Змішати всі інгредієнти.
- У велику миску викласти салатну суміш. Зазвичай в подібних салатах я використовую листя руколи. Але в цей раз купила салатний мікс з руколи, Мангольд і корну. На салатні листя викласти брусочки груші і буряка, нарізаний кубиками м’який сир і волоські горіхи. Полити заправкою і акуратно перемішати.
- Викласти буряково-грушевий салат на тарілки і приступити до трапези.
-
Декілька порад:
- можна взяти будь-який слабосоленої м’який сир – бринзу, козячий сир, сири з різними похідними назвами від фети (фетакі, фетакса і т.д.);
- для салату підійде груша будь-якого іншого сорту;
- волоські горіхи можна замінити на кедрові горішки;
- а замість апельсинового соку можна вичавити лимонний, додавши чайну човен рідкого меду.
Загалом, фантазуйте і проявляйте кулінарну кмітливість. Салат буде дуже смачним і корисним.