Дістаю млинці з печі – Наче сонце гарячі: Ах, млинці мої, млинці, До чого ж ви смачні.
А ви зможете утриматися від млинців в широкий четвер ?! Я і моя сім’я – немає. Сьогодні я балую своїх близьких смачними й незвичайними млинцями – горіховими, красивого кремово-бежевого кольору в дрібну цятку. Тонкий смак волоських горіхів надає млинців такий аромат, що здається, і муки тут немає зовсім, а лише суцільне горіхова насолода! А щоб смак горіхових млинців розкрився подвійно, подайте їх з медом! Дуже рекомендую спробувати! Бажаю вам рум’яних і смачних млинців, багато радості і сміху!
Складові:
для млинцевого тесту:
- ядра волоських горіхів – 80 грам
- борошно пшеничне вищого сорту – 6 столових ложок
- молоко – 250 мілілітрів
- цукровий пісок – 3 столові ложки
- яйце куряче – 1 штука
для смаження:
- масло рослинне – 30 мілілітрів.
приготування:
- Ядра волоських горіхів помістити в чашку блендера і подрібнити за допомогою блендера до стану борошна.
- Яйце розбити в глибоку чашку, додати цукор – пісок і збити віночком до однорідності.
- У яєчно-цукрову масу додати горіхову борошно і перемішати за допомогою віночка до однорідного стану.
- Потім влити молоко і знову добре розмішати до однорідності.
- У молочно-яєчно-горіхову масу додати борошно, яку необхідно попередньо просіяти. Додавши борошно, добре збити тісто віночком, щоб не утворювалися грудочки. Тісто виходить не надто рідке, красивого кремово-бежевого кольору.
- Приготоване горіхове млинцеве тісто залишити на 20 хвилин.
- Після 20 хвилин приступити до приготування горіхових млинців. На середньому вогні розігріти сковороду – млинниць, змастити її поверхню рослинним маслом. Наливаючи на сковороду – млинниць приблизно 1/3 ополоника приготованого горіхового млинцевого тесту, розподілити його швидко рівномірно по всій поверхні.
- Смажимо млинці звичним чином, з кожного боку до появи золотистої скоринки.
- Готові горіхові млинці скласти стопкою на блюдо.
Господині на замітку:
- волоські горіхи можна замінити фундуком або арахісом;
- горіхові млинці краще подавати теплими.