Класичний рецепт пуншу включає в себе ром, цукор, лимонний сік, міцний чай і сік (або шматочки різних фруктів і ягід). Згодом в його складі з’явилися і інші інгредієнти, також цей традиційно зимовий гарячий напій стали подавати охолодженим. Свіжі фрукти в деяких варіантах замінили на консервовані, а ром – практично на будь-яке інше спиртне. Якщо ви хочете, щоб ваш твір спробували найменші члени родини, а також годують і вагітні жінки, запропонуйте їм безалкогольний фруктовий пунш з яблук і апельсинів з ягодами полуниці.
Інгредієнти на 3-4 порції:
- 1 апельсин;
- 1 яблуко;
- 150 г замороженої полуниці;
- 150 г цукру;
- 2 чайні ложки сухого чаю;
- 500 мл окропу;
- 50 мл лимонного соку;
- 1,5-2 см кореня імбиру;
- щіпка кориці.
приготування
Приготуйте міцний чай. Для чого всипте в чайник для заварювання 2 чайні ложки листового чаю. Залийте 500 мл окропу і залиште настоюватися.
Викладіть ягоди полуниці в миску, щоб розморозити їх при кімнатній температурі.
Вимийте і висушіть паперовим рушником яблуко і апельсин, у яблука видаліть серцевину з насінням, а м’якоть, не очищаючи від шкірки, наріжте кубиками середнього розміру. Апельсин спочатку наріжте поперек кружечками, а потім кожну скибочку на чотири частини. Залиште 2 тонких кружечка для прикраси чашок або склянок з пуншем.
Відріжте від цілого кореня імбиру шматочок потрібного розміру і очистіть його від шкірки. Наріжте його гострим ножем дуже дрібно. Якщо в магазині ви не знайшли свіжого імбиру, замініть його двома невеликими пучками меленого сушеного.
Викладіть нарізані яблуко і апельсин, полуницю разом з отриманим соком в емальовану каструлю. Засипте цукровим піском. Обережно перемішайте вміст каструлі, щоб не пошкодити скибочки цитрусових і м’які ягідки суниці. Додайте лимонний сік, імбир і мелену корицю. Сік лимона традиційно входить в пунш, але якщо ви хочете, щоб смак був солодшим, не додавайте його.
Гарячий чай процідіть і вилийте його в каструлю до фруктам і ягодам.
Поставте каструлю на плиту, на великий вогонь, буквально на одну-дві хвилини, щоб трохи нагріти пунш. Зніміть, накрийте кришкою, укутайте спочатку в газету або папір, потім в теплу тканину, ковдру або рушник, і залиште на одну годину в теплому місці. Після того, як безалкогольний пунш буде готовий, шумівкою або ополоником розкладіть по келихах або гурткам шматочки фруктів і ягід (приблизно на одну третину), розлийте напій і відразу подавайте до столу, поки він не охолов.