Вашій увазі пропоную прекрасний літній рецепт запіканки з кабачків. Ця страва дуже ніжне і легке. Підходить для сімейного літнього обіду або вечері. Урізноманітнити смачні запечені овочі під яєчно-сметанною заливкою можна м’ясним фаршем. Але це вже інша кулінарна історія. А поки, пропонуємо приготувати чисто овочеву кабачкову запіканку з помідорами і часником.
Спосіб приготування: в духовці.
Складові:
- кабачки (невеликого розміру) – 2 штуки
- помідори (великі) – 3 штуки
- часник – 2 – 3 зубчики
- сметана – 120 г
- яйця – 4 штуки
- сіль, зіра за смаком
- пучок зеленої цибулі і кропу
- рослинне масло – 2 столових ложки.
Як приготувати кабачкову запіканку в духовці
- Кабачки для приготування страви необхідно вибирати молоді. У молодих плодах, невеликого розміру насіння ще дуже мало. Якщо Вам попалися овочі вже всередині з насінням, їх необхідно прибрати. Шкірку очистити. Нарізати головний інгредієнт тонкими кружечками або квадратиками. Форму для запікання змастити олією.
- Викласти шар кабачків.
- Помідори необхідно очистити від хвостиків. Нарізати кружками. Товщина гуртків повинна бути 0,7 – 1 сантиметр. При бажанні можна зняти шкірку. Для цього попередньо овоч необхідно обдати окропом, після чого, шкірка зніматися буде значно легше. В сортах помідор з тонкою, ніжною шкіркою знімати шкірку зовсім не обов’язково. Викласти томати зверху кабачків в форму.
- Поставити блюдо в духовку на двадцять хвилин. Температура при приготуванні повинна бути сто дев’яносто градусів. Поки запікаються овочі, слід підготувати інгредієнти необхідні для заливки.
- У чашці змішати сметану, яйця, сіль, подрібнений в кашку часник і приправу. Всю суміш збити до однорідної маси.
- Після двадцяти хвилин приготування кабачкову запіканку залити сумішшю з яєць, сметани і приправ. Зелену цибулю і кропу промити, нарізати дуже дрібно. Посипати запіканку рівномірно. Продовжувати готувати в духовій шафі при раніше обраної температурі. Час до готовності страви знадобиться двадцять – тридцять хвилин.
- Подавати до столу запіканку з кабачка можна не тільки в гарячому вигляді, але і в холодному. Це легке, смачне і ароматне блюдо можна їсти як самостійне, або подавати дуетом разом з запеченим м’ясом на грилі або рибою на пару.
- Продукти, якими можна доповнити кабачкову запіканку: морква, солодкий перець, баклажани, цибулю. А так же для більш ситного варіанту прекрасним доповненням послужить фарш, сардельки або куряча грудка.