500 рецептів
Складні рецепти

Запіканка з кабачків в духовці – рецепт з фото

by admin 6 Грудня, 2018 No Comments

Вашій увазі пропоную прекрасний літній рецепт запіканки з кабачків. Ця страва дуже ніжне і легке. Підходить для сімейного літнього обіду або вечері. Урізноманітнити смачні запечені овочі під яєчно-сметанною заливкою можна м’ясним фаршем. Але це вже інша кулінарна історія. А поки, пропонуємо приготувати чисто овочеву кабачкову запіканку з помідорами і часником.

Запіканка з кабачків в духовці

Спосіб приготування: в духовці.

Складові:

  • кабачки (невеликого розміру) – 2 штуки
  • помідори (великі) – 3 штуки
  • часник – 2 – 3 зубчики
  • сметана – 120 г
  • яйця – 4 штуки
  • сіль, зіра за смаком
  • пучок зеленої цибулі і кропу
  • рослинне масло – 2 столових ложки.

Як приготувати кабачкову запіканку в духовці

  1. zapekanka-iz-kabachkov-2Кабачки для приготування страви необхідно вибирати молоді. У молодих плодах, невеликого розміру насіння ще дуже мало. Якщо Вам попалися овочі вже всередині з насінням, їх необхідно прибрати. Шкірку очистити. Нарізати головний інгредієнт тонкими кружечками або квадратиками. Форму для запікання змастити олією.
  2. zapekanka-iz-kabachkov-3Викласти шар кабачків.
  3. zapekanka-iz-kabachkov-4Помідори необхідно очистити від хвостиків. Нарізати кружками. Товщина гуртків повинна бути 0,7 – 1 сантиметр. При бажанні можна зняти шкірку. Для цього попередньо овоч необхідно обдати окропом, після чого, шкірка зніматися буде значно легше. В сортах помідор з тонкою, ніжною шкіркою знімати шкірку зовсім не обов’язково. Викласти томати зверху кабачків в форму.
  4. zapekanka-iz-kabachkov-5Поставити блюдо в духовку на двадцять хвилин. Температура при приготуванні повинна бути сто дев’яносто градусів. Поки запікаються овочі, слід підготувати інгредієнти необхідні для заливки.
  5. zapekanka-iz-kabachkov-6У чашці змішати сметану, яйця, сіль, подрібнений в кашку часник і приправу. Всю суміш збити до однорідної маси.
  6. Запіканка з кабачків в духовціПісля двадцяти хвилин приготування кабачкову запіканку залити сумішшю з яєць, сметани і приправ. Зелену цибулю і кропу промити, нарізати дуже дрібно. Посипати запіканку рівномірно. Продовжувати готувати в духовій шафі при раніше обраної температурі. Час до готовності страви знадобиться двадцять – тридцять хвилин.
  7. Запіканка з кабачків в духовціПодавати до столу запіканку з кабачка можна не тільки в гарячому вигляді, але і в холодному. Це легке, смачне і ароматне блюдо можна їсти як самостійне, або подавати дуетом разом з запеченим м’ясом на грилі або рибою на пару.
  8. Продукти, якими можна доповнити кабачкову запіканку: морква, солодкий перець, баклажани, цибулю. А так же для більш ситного варіанту прекрасним доповненням послужить фарш, сардельки або куряча грудка.

Інші рецепти:

Овочевий салат з салямі - рецепт з фото

Домашні соковиті манти з баранини на пару - рецепт з фото

Смачні мариновані помідори з перцем і виноградом на зиму

Як зберегти зелену цибулю довше в домашніх умовах

  • Previous Заварне тісто на кефірі і пиріжки з капустою6 років ago
  • Next Зберігання моркви взимку в льосі або в умовах квартири6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки