Вашій увазі пропоную прекрасний літній рецепт запіканки з кабачків. Ця страва дуже ніжне і легке. Підходить для сімейного літнього обіду або вечері. Урізноманітнити смачні запечені овочі під яєчно-сметанною заливкою можна м’ясним фаршем. Але це вже інша кулінарна історія. А поки, пропонуємо приготувати чисто овочеву кабачкову запіканку з помідорами і часником.
Спосіб приготування: в духовці.
Складові:
- кабачки (невеликого розміру) – 2 штуки
- помідори (великі) – 3 штуки
- часник – 2 – 3 зубчики
- сметана – 120 г
- яйця – 4 штуки
- сіль, зіра за смаком
- пучок зеленої цибулі і кропу
- рослинне масло – 2 столових ложки.
Як приготувати кабачкову запіканку в духовці
Кабачки для приготування страви необхідно вибирати молоді. У молодих плодах, невеликого розміру насіння ще дуже мало. Якщо Вам попалися овочі вже всередині з насінням, їх необхідно прибрати. Шкірку очистити. Нарізати головний інгредієнт тонкими кружечками або квадратиками. Форму для запікання змастити олією.
Викласти шар кабачків.
Помідори необхідно очистити від хвостиків. Нарізати кружками. Товщина гуртків повинна бути 0,7 – 1 сантиметр. При бажанні можна зняти шкірку. Для цього попередньо овоч необхідно обдати окропом, після чого, шкірка зніматися буде значно легше. В сортах помідор з тонкою, ніжною шкіркою знімати шкірку зовсім не обов’язково. Викласти томати зверху кабачків в форму.
Поставити блюдо в духовку на двадцять хвилин. Температура при приготуванні повинна бути сто дев’яносто градусів. Поки запікаються овочі, слід підготувати інгредієнти необхідні для заливки.
У чашці змішати сметану, яйця, сіль, подрібнений в кашку часник і приправу. Всю суміш збити до однорідної маси.
Після двадцяти хвилин приготування кабачкову запіканку залити сумішшю з яєць, сметани і приправ. Зелену цибулю і кропу промити, нарізати дуже дрібно. Посипати запіканку рівномірно. Продовжувати готувати в духовій шафі при раніше обраної температурі. Час до готовності страви знадобиться двадцять – тридцять хвилин.
Подавати до столу запіканку з кабачка можна не тільки в гарячому вигляді, але і в холодному. Це легке, смачне і ароматне блюдо можна їсти як самостійне, або подавати дуетом разом з запеченим м’ясом на грилі або рибою на пару.
- Продукти, якими можна доповнити кабачкову запіканку: морква, солодкий перець, баклажани, цибулю. А так же для більш ситного варіанту прекрасним доповненням послужить фарш, сардельки або куряча грудка.