Якщо у вашій кулінарній книзі ще немає «фірмового» рецепта овочевих заготовок на зиму, пропонуємо заповнити прогалину прямо зараз і приготувати смачні мариновані помідори з додаванням перцю і ягід винограду.
Мариновані помідори з виноградом і болгарським перцем апетитно і нарядно виглядають не тільки в банку, але і на святковому столі. Своїм виглядом вони не залишать байдужим нікого. А, що стосується смаку і аромату, то ці якості гідні найвищих похвал. До того ж, в домашніх умовах цю оригінальну заготовку на зиму зробити досить просто. Збережіть рецепт, його у вас обов’язково будуть питати подружки, а може і більш досвідчені господині, наприклад, свекруха або бабуся.
приготування
- Споліскуємо під водою виноград, потім його бажано ще потримати в ємності з водою хвилин 30. Після ще раз обполіскувати і даємо стекти воді в друшляку. Спеції та трави теж обполосніть під водою.
- Ретельно моєму помідори і солодкий перець. Куплені овочі краще мити з питною содою, потім добре прополоскати проточною водою. Розміщуємо овочі на друшляк, щоб стекла вода.
- Перець очищаємо від насіння і нарізаємо кільцями або часточками.
- У вимиті і стерилізовані банки укладаємо пряні трави і частина спецій, далі поміщаємо помідори, перець і виноград шарами. Шари можна чергувати. В кінці додаємо решту спеції.
- Все це багатство заливаємо окропом. Даємо постояти хвилин 15 овочам і фруктам в гарячій воді під накритою кришкою. Так треба зробити 2 рази.
- На третій раз виливаємо з банки воду в каструлю, додаємо сіль і цукор, і грам 50-100 води, щоб останнього розсолу вистачило (нехай буде запас). Як закипить, вимикаємо і додаємо оцет, який можна замінити однією чайною ложкою лимонної кислоти. Тепер останній раз виливаємо розсіл до овочів і винограду, даємо вийти бульбашок повітря, поворухнувши злегка банку. Далі банку закочує кришкою.
- Перевертаємо банки і прикриваємо рушником або ковдрою до охолодження. Тепер ваша красива і смачна заготівля на зиму готова відправитися на зберігання.
Господині на замітку:
- Заготівлю з маринованих помідорів з виноградом можна перетворити в овочеве асорті, додавши в банку не тільки шматочки болгарського перцю, а й шматочки кабачків, цвітної капусти, огірків.
- Замість винограду в банку з помідорами можна покласти аличу або сливу.