Один з найулюбленіших рецептів моєї сім’ї – оригінальна яєчня з перепелиних яєць, приготована в духовці з овочами. Ця страва не тільки смачне і ситне, але ще й повністю дієтичне.
Моя любов до перепелиним яйцям почалася 2 роки тому. В цей час я шукала найкращі варіанти прикорму моєму малюку. За станом здоров’я багато продуктів були під суворою забороною, в тому числі і курячі яйця, а ось яйця перепілок доктор дозволив. З тих пір цей чудовий продукт назавжди «оселився» в моєму холодильнику. Я стала використовувати їх для подачі різних закусок. Наприклад, можна красиво подати мову з перепелиними яйцями.
Зараз же редлагаю приготувати яєчню з овочами і хлібом. І, звичайно ж, перепелиними яйцями. Готується вона неймовірно просто і швидко – кращий сніданок не можна і придумати! А наскільки корисний такий ранковий перекус! Живильні яйця – джерело білка, овочі – вітамінів і клітковини, а білий хліб поповнить запаси вуглеводів. Після такого сніданку гарний настрій і енергійність на цілий день гарантовано!
Складові:
- яйця перепелині – 5 шт.
- масло вершкове – 25 г
- гарбуз – 50 г
- помідори – 60 г
- перець солодкий зелений – 60 г
- хліб білий – 80 г
- сіль, чорний мелений перець за смаком.
Спосіб приготування
Овочі потрібно вимити, обсушити й подрібнити. Помідори для яєчні зручно нарізати маленькими шматочками, болгарський перець – кільцями. Гарбуз потрібно відрізати так, щоб вийшло колечко за розміром таке ж, як форма, в якій будемо запікати.
Білий хліб очищаю від шкірки і нарізаю невеликими кубиками. Краще брати злегка черствий шматочок – свіжий хліб буде кришитися. Злегка размягчнним вершковим маслом змащую дно і боки форми. Основою яєчні буде шар подрібненого хлібної м’якушки.
Тепер викладаю колечко з гарбуза і інші овочі. Помітила, що дітям подобається, коли блюдо оформлено красиво, тому навіть при звичайному розкладанні овочів намагаюся керуватися естетичними принципами. Зробити це потрібно так, щоб центр залишався вільним – це місце призначене для перепелиних яєць.
Вбиваю всередину гарбузового кільця яйця і, поперчити-посолити, відправляю все в прогріту духовку. При температурі близько 200 градусів запікаю смачний і корисний сніданок хвилин 15-20.
Як тільки овочі злегка підсмажаться зверху, а жовток і білок повністю будуть готові – яєчню можна діставати з духовки і кликати сім’ю на сніданок!
- Оскільки мої рідні часто просять вранці саме це блюдо, то довелося обзавестися порційними невеликими формами для запікання. Якщо ж у вас таких в господарстві поки немає, то зробити яєчню для всієї родини можна і в звичайній сковороді без ручки. Головне, не забути збільшити час приготування хвилин на 5
Чи знаєте ви, що?
- У перепелиних яєць, виявляється, дуже значний список достоїнств. Найголовніший плюс цього продукту – його складу. Це справжній природний мультивітамінний комплекс з мінералами і мікроелементами! Причому через унікальну збалансованості всіх цих речовин засвоюються вони практично на 100%.
- Також цікаво і те, що перепілки через температуру тіла (42 градуси) майже не схильні до ніяким інфекцій. Тобто антибіотикотерапія, така популярна сьогодні при розведенні курей і інших птахів, в даному випадку просто безглузда і не застосовується. Це означає, що яйця перепелів можна вживати навіть сирими – ніяких шкідливих і небезпечних речовин, вірусів і т.п. там бути не може!