Плацинди відносяться до молдавській кухні і являють собою коржі з начинкою. Начинка може бути картопляної, сирною, сирної, тісто ж завжди використовується бездріжджове.
Цікаві плацинди своєї ліпленням: з кола тесту формується ромашка, в яку кладеться начинка, і її пелюстки накладаються на начинку. На представлених фотографіях майстер-класу весь процес буде показаний з точністю.
Плацинди молдавські – рецепт з фото
Інгредієнти для плацинди молдавської:
Для тесту:
- яйця курячі – 2 шт
- кефір – 2 склянки
- рослинне масло – 3 ст.л.
- пшеничне борошно – 5-7 склянок *
Для начинки:
- сир твердий – 300-400 г
- шинка – 300-400 г
* Муки додається стільки, скільки візьме тісто. Про це докладніше читайте в рецепті.
Плацинди молдавська – покроковий рецепт
В першу чергу потрібно приготувати тісто на плацинди.
У гранований стакан виливаємо два курячих яйця, не розмішуючи їх. Додаємо 3 столові ложки рослинної олії і вливаємо на місце, що залишилося кефір.
Тепер потрібно змішати між собою інгредієнти, зручніше це буде зробити у великій мисці. Підсолюємо і поступово всипаємо просіяне борошно до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Тісто повинне вийти еластичним, легко віддають перевагу катанню і не рветься.
Тісто розкачати в коло, змастити всю поверхню кола рослинним маслом, скласти конвертом і прибрати в холодильник на пару годин. Саме це дозволить тесту в процесі випічки пузиритися.
Поки тісто відпочиває в холодильнику, можна приготувати начинку. Вона буде з шинкою і сиром. Відповідно шинку потрібно нарізати дрібними кубиками, а сир натерти на дрібній тертці. Змішати між собою.
Як приготувати молдавські плацинди
Готове тісто на плацинди треба розкачати у вигляді ковбаси, розділити на 8 рівних частин. З кожною частиною потрібно працювати окремо.
Взяти одну частину тіста, розкачати у вигляді тонкої коржі.
У центр коржі викласти приблизно 1 столову ложку з гіркою начинки.
І ножем від начинки до кінців коржі надрізати тісто 8 разів, через рівні проміжки.
Кожна пелюстка з протилежних сторін накласти на начинку.
Потім приплюснути рукою.
І обережно розкачати качалкою якомога тонше.
Як піч молдавські плацинди
Випікають плацинди в сковороді на рослинному маслі або в духовці без масла. Щоб спекти плацинди в духовці, необхідно викласти їх по одній або дві штуки на деко. Поверхню очистити від надлишків борошна і змастити збитим жовтком за допомогою силіконової пензлика.
Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і випікати протягом 10 хвилин. Готові плацинди виходять роздутими, рум’яними.
Їх поверхню потрібно змастити рослинним маслом, і укласти в стопочку, один на одного.
Смачного!