Сьогоднішню закуску з баклажанів в аджике я сміливо можу назвати універсальною. Судіть самі. Вона прекрасно прикрасить смак шашлику на природі в компанії близьких друзів і чудово підійде для ситного обіду з будь-якими м’ясними стравами в колі улюбленої сім’ї. А ще її не соромно подати на святковий стіл, за яким зберуться найвимогливіші гурмани. І всього лише потрібно – купити свіжих овочів і виділити годину вільного часу.
Салат з баклажанів – смакота на кожен день
Не вірите? Або просто не знаєте, що ще закрити на зиму? У будь-якому випадку я настійно рекомендую приготувати дивовижні за своїми смаковими нюансам баклажани в аджиці. До слова, в цьому рецепті я буду використовувати молоді плоди, шкірка яких дивно ніжна. Якщо ж ви вирішите консервувати більш пізні сорти, обов’язково замочіть їх у добре солоній воді на пару годин. Це не тільки додасть їм м’якість, але і прибере небажану гіркоту. Але вистачить слів, пора готувати черговий кулінарний шедевр!
Салат з синенькі на зиму
Інгредієнти для баклажанів в аджике:
- баклажани – 1 кг
- помідори – 300 г
- морква – 300 г
- солодкий перець – 600 г
- чилі – 2 стручки (15 г)
- часник – 10 зуб.
- рафінована олія – 100 мл
- оцет – 80 мл
- цукор – 30 г
- велика сіль – 15 г
Вихід: 4 банки по 500 мл
Як приготувати баклажани в аджиці на зиму
- Аджика з кабачків
- Аджика сира з хріном
- Аджика з слив
Спочатку очищаємо свіжу моркву, а також позбавляємося від плодоніжки і внутрішніх перегородок у солодкого перцю. Потім нарізаємо овочі середніми за розміром шматочками.
Далі промиваємо помідори і ріжемо їх акуратними часточками. Крім того, очищаємо від лушпиння зубчики часнику.
Переміщаємо всі інгредієнти в чашу для блендера.
Подрібнюємо овочі до порівняно однорідної маси.
Аджика варена з яблуками
Перекладаємо майбутню аджику в суху каструлю відповідного розміру і тут же додаємо весь запланований білий цукор і крупну сіль (їх кількість регулюйте в залежності від обставин і власного смаку).
Тепер виливаємо всередину кілька ложок рафінованої олії.
Ставимо каструлю на мінімальний вогонь і, поки суміш закипає, моєму все баклажани, відрізаємо обидва кінці і рубаємо овоч щодо дрібними кубиками однакового розміру.
Коли аджика почне вирувати, висипаємо нарізані баклажани.
Перемішуємо вміст каструлі і, не підвищуючи температуру, готуємо баклажани в аджиці ще 10 хвилин. Після вимкнення плити негайно вливаємо столовий оцет і в останній раз перемішуємо ароматну масу.
Розливаємо заготовку по скляних банках, які важливо попередньо ошпарити, і стерилізуємо консервацію протягом 15 хвилин.
Як правильно стерилізувати заготовки, ви можете прочитати в рецепті слати «Бережися, горілка!».
Салат «Вогник» з баклажанів на зиму
Після закінчення заданого часу щільно закручуємо баклажани в аджиці кришками і відправляємо на зберігання на зиму до осені.
Смачного!