Якщо ви віддаєте перевагу балувати дітей натуральними домашніми солодощами, буде чудовою ідеєю приготувати для них попкорн з нуту з какао. З таким ласощами дітлахи забудуть про покупному печиво, повітряної кукурудзи, цукерках і солодкій ваті.
Ніколи не завадить, щоб під рукою був оригінальний і корисний перекус власного приготування. Особливо тоді, коли теплий вітерець ворушить молоде листя, припікає ласкаве сонечко і так і манить на довгу прогулянку в парк або ліс. Для таких випадків у мене завжди є домашні ласощі, наприклад, солодкий попкорн з нуту. Готується він у духовці з додаванням цукру, какао і кориці, виходить неповторно смачним, м’яким всередині і хрустким зовні. Таке ласощі відмінно зберігається без холодильника, тому його безпечно брати з собою на пікнік, на цілий день, на відміну від швидкопсувних продуктів. Для мене це принципово важливо, адже така їстівна «екіпірування» в першу чергу призначена дітям.
складові
- нут – 1 склянка
- кориця – 1 ч. л.
- цукрова пудра (цукор) – 2 ст. л.
- какао-порошок – 2 ч. л.
Рецепт приготування
- Нут замочіть на 12 годин на прохолодній воді. Після цього воду злийте. Промийте нут і залийте свіжою водою.
- Перекладіть нут в каструлю і поставте варити на 40-50 хвилин. Води повинно бути в 2 рази більше, ніж нуту – розраховуйте на википання рідини і набухання бобової культури.
- Підготуйте суміш з смакових добавок. Для приготування такого солодких ласощів підійде кориця, какао і цукор. Якщо є цукрова пудра, то краще взяти її, а не цукор-пісок, так як вона краще прилипне до поверхні нуту, і не буде обсипатися.
- Коли нут звариться, злийте воду і просушіть його трохи. У ємність з нутом всипте суху суміш з цукру, какао і кориці; добре перемішайте.
- Викладіть нут, обсипаний смаковими добавками на деко, застелене пергаментом, і запікайте 40-45 хвилин. Температура в духовці повинна становити 190-200 градусів.
- Готовий солодкий попкорн з нуту вийміть з духовки, перекладіть на блюдо і дочекайтеся його повного остигання. Дуже важко втриматися, щоб не покуштувати відразу ж, але наберіться терпіння, інакше ризикуєте обпалити мову. А щоб в процесі очікування не «проковтнути мова», займіть себе приготуванням чашечки чаю або кави до ласощів.
Господині на замітку:
- З нуту можна готувати як солодкий, так і солоний попкорн для закуски. Смак кінцевого результату буде залежати від використаних добавок. Для закусочного попкорну використовуємо сіль і суміш улюблених спецій.
- Ось корисна стаття http://na-vilke.ru/kak-zamachivat-i-varit-nut.html про замочування і варіння гороху нут.