Головна особливість цієї страви в тому, що воно містить в собі мало калорій і жиру. Зазвичай такі рецепти припускають додавання великої кількості масла, щоб обсмажити багато баклажанів, які його і вбирають. але я знайшла класний спосіб приготувати чудное соте з баклажанів, використовуючи мультиварку. Саме в ній овочі відмінно протушіваем, даючи багато соку, але зберігаючи структуру, що не розвалюються і мають апетитний вигляд.
Таке соте можна закатати і в банки, попередньо їх підготувавши. Заготовлене соте на зиму в банках я рекомендую стерилізувати не менш 20 хвилин.
Вибирайте овочі. особливо помідори, стиглі, соковиті і обов’язково пружні. Тоді і в соте вони прекрасно збережуть свою форму.
Обсяг мультиварки – 4,5 л.
Складові:
- 1,5 кг баклажанів (6-7 шт)
- 800 г помідорів (7-8 шт)
- 300 г ріпчастої цибулі (2-3 шт)
- 300 г солодкого болгарського перцю (2-3 шт)
- 200 г моркви (2 шт)
- 2 ст.л. рослинного масла
- 2 ст.л. томатної пасти
- 3-5 зубчиків часнику
- 1 пучок свіжої зелені
- спеції за смаком
- дрібка солі
Покрокове приготування соте з баклажанів в мультиварці на мою перевіреного рецепту
Всі овочі вимити, злегка обсушити, струснувши краплі води і нарізати не дуже великими кубиками. Морквину зручніше нарізати тонкими кільцями.
Синенькі пересипати сіллю (солі не шкодувати), перемішати, залишити постояти хвилин 20, не більше. Потім відкинути на друшляк і промити під холодною проточною водою, змиваючи сіль і гіркий сік.
Баклажани промивати не обов’язково, але без цієї процедури у них буде характерний присмак.
У мультиварку нналіть масло і викласти нашатковану цибулю. Обсмажити його в потрібному режимі (у мене «Випічка»), поки він стане злегка золотистим.
Потім вимкнути режим смаження і викласти в мультиварку інші овочі. Спочатку шар моркви.
Потім шар болгарського перцю.
На перець – промиті баклажани. Якщо все не поміщаються, викладайте половину. Решта додасте потім.
Зверху на баклажани останнім шаром укласти помідори.
Встановити режим гасіння, коли зазначити – 1,5 години. Залежно від жорсткості овочів, час приготування може зайняти близько 2 годин. Чим довше гаситься, тим м’якше соте.
Зауважте, що по ходу приготування баклажани будуть стискуватися, тому додавати їх можна вже в процесі. Води не наливайте, овочевого соку буде більш ніж достатньо.
Соте з баклажанів через годину:
Через 1 годину додати томатну пасту, посолити за смаком і акуратно перемішати.
Готове соте з баклажанів можна подавати як гарячим, так і холодним до макаронів, каш, картоплі або як самостійну страву.
Спробуйте схожий за назвою, але зовсім відмінний в приготуванні рецепт соте з баклажанів по-вірменськи! Пальчики оближеш!
Смачного!